Ville-niminen vihreä ihmiskilpi
Pohdin aamupäivällä Alexander Stubbin vetämän retkueen apeaa alamäkeä. Mieleen hiipi kuin varkain ajatus siitä, että vasemmistoliiton ja vihreiden hallituksesta lähdön myötä ei hallituksen taustajoukoista kadonnut ainoastaan 14+10 kansanedustajaa vaan jumalattoman paljon vaikutusvaltaisempi joukko nimeltä Myötämielinen Media.
On tunnettua, että media on vihreisiin arvoihin kallellaan. En ota tässä puheenvuorossa kantaa siihen, onko tämä hyvä vai huono asia, tämä on pointin kannalta merkityksetöntä. Määrät ovat kuitenkin tärkeitä; esimerkiksi Aamulehden toimittajiensa joukossa tekemä selvitys paljasti, että 37,3 prosenttia toimituksesta äänestää vihreitä.
Yhtä tunnettua on, että vihreät joutui hallituksessa ollessaan pidättelemään kritiikkiään kokoomuksen suuntaan. Ja jos vihreän liikkeen kärkikaarti säästelee sanojaan, niin samoin tekevät seurakunnan vähäisemmät jäsenet.
Tuli syyskuu. Tuli ydinvoimapäätös. Sitten oli lähdön aika.
Kun Ville Niinistö vihreine fillareineen poistui hallituksesta, poistui samalla ihmiskilpi vihertävän mediakentän ja inhan riistoporvarijoukkion väliltä. Tuli oli yhtäkkiä vapaa Stubbin suuntaan. Pitkään kritiikkiään pidätellyt median vihreä sektio oli yhtäkkiä vapaa ruttaamaan rasittavaa kolmen pointin hokijaa juuri niin rajulla tuli-iskulla kuin halusi.
On mahdotonta sanoa, kuinka suuresta toimittajajoukosta puhutaan. Suomessa on arviolta 16000 toimittajaa. Aamulehden lukuihin suhteutettuna arviolta kolmasosa voisi olla viherlaitaa – tämä tarkoittaisi noin 5000 toimittajan kööriä. Vaikka tästä määrästä vain joka kymmenes antaisi oman poliittisen vakaumuksensa vaikuttaa journalisminsa sisältöön, tarkoittaisi tämä silti viittäsataa kokoomukseen nuivasti suhtautuvaa viestinnän ammattilaista, jotka päivä päivältä, juttu jutulta hakkaavat entisen joka äidin unelmavävyn maineen pienin erin kappaleiksi. Ja niin, vähän kerrassaan entisen suvereenin eurokosmopoliittin julkikuva muuttuu ylimielisyyden, itsekeskeisyyden ja narsismin korkeaksi veisuksi.
Outo maailma, tämä.
Sateenkaarihallituksen poikkeuksellisen laaja pohja ei ole halvaannuttanut pelkästään poliittista päätöksentekoa. Se halvaannutti myös suurilta osin politisoituneen median, jonka olisi pitänyt tehdä työnsä ja valvoa poliittista kerrostumaa.
Otettaisiinko seuraavalla kierroksella vähän kapeampi hallituspohja? Jäisi vähän laajempi mediakenttä valvomaan niitä sanoja, joita meille sivulauseiden lopuissa sanotaan tai sanomatta jätetään.
Tekstin aiheet:
No onneksi medialla on vähän aikaa muu maali kuin Hakkarainen..mutta kauaa se ei kestä kun sanoma ja Yle hämähäkkitaustavoimat herää,koska Stubb sattumoisin on suomenruotsalainen..
Stubb sinänsä on hyvä esimerkki tuosta elitistisestä marginaaliryhmästä.ei puhu edes lapsilleen suomea..
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Matias! Sun matikkapää unohti nyt jotain. Sä lähdit liikkeelle kaikista toimittajista vaikka vaan osa niistä koskettaa kirjoituksissaan puoluepolitiikan teemoja.
Raakkaat ensin urheilutoimittajat sivuun. Niistä aika harva on vihervassaristoa. Sen jälkeen vähennät taloustoimituksen puolelta kaikki jotka tajuaa taloudesta mitään. Niistä kukaan ei ole virheä. Sitten pois 70% auto- ja liikennetoimittajista, 99% tiedetoimittajista (kaikki muut paitsi Syksy Räsänen) ja kaikki joilla on jonkinlaista sotilaallista asiantuntemusta.
Tän vähennyslaskun jälkeen sulla on jäljellä paljon pienempi toimittajakunta, jossa ovat melkein kaikki vihreät ja äärivasemmistolaiset. Ja tämä on nyt sitten se ryhmä, joka käsittelee niitä puoluepoliittisia asioita.
Laskepa nyt että kuinka suuri merkitys tässä ryhmässä on toimittajakunnan poliittisen ja ideologisuuden jakautuman vääristymällä. Jos lasket, niin kylmääkö selkäpiitä?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Totta puhut, ei hämmästyttäisi jos kävisi ilmi että yli 80 prosenttia yhteiskuntaa, politiikkaa ja ulkomaita käsittelevistä toimittajista olisi vihreiden ja sosialistien kannattajia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Olen sitä mieltä, että vaikka Stubb kosittiin tuohon hommaan, niin hänelle ei siten kuitenkaan annettu mahdollisuutta tehdä työtään, vaan puututtiin kaiken maailman jonnin joutavuuksiin.
Onko suomella todella varaa syrjiä ja syrjäyttää ihmisiä? Tuo oli todella likainen ja turha temppu.
Hienoa Matias, että kiinnitit asiaan huomiota. Meidän pitäisi jo aikaisemmin viheltää peli poikki. Jokaiselle pitää antaa reilu mahdollisuus.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”ceni”, kyllähän Alexin tekemiset tiedettiin aika tarkkaan peukalonpäätä myöden, ei siinä ole ollut mitään syrjintää. Suomi on väärällään Stubbin ja kavereidensa kilometritehtaalle järjestämiä vapaita käsiä avustuksille nöyryytettyinä, ei hänelle voi rehellisesti nähdä enää mitään sen reilumpaa tapaa antaa mahdollisuuksia – ulos ja pian – vaikka varmaan onkin kavereilleen niin, niin mukava ja antelias ja reilu. Tosin reiluutta on siinäkin runsaasti, sillä varmaan hänelle löytyy kavereilta pika-pikaa ihan hyväpalkkainen kissanvirka jossain svensk-talande -säätiössä tms. sekä ruhtinaalliset sopeutumisrahat. Katsotaanpa vain, kuinka käy.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
En pysty Matias olemaan samaa mieltä, sillä esim Helsingin Sanomat ja Iltasanomat ovat vahvasti oikeistolaisia, Kokoomuksen kannattajia. Pinta on puolueeton, mutta välillä varsinkin pääkirjoituksissa lävähtää oikeistoideologia tantereelle. – Kyllä Kokoomus on ihan itse äänestäjien silmät aukaissut, ei siinä ole mediaa tarvittu. – Median kautta Stubb sai eilenkin markkinoida puoluetta TV:n kautta koteihin, vaalipuheilla: ”emme ole ylimielisiä..” ”työn verotusta kevennettävä”..
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti