Perussuomalaiset

Kaisa Garedew

Palestiinan tunnustaminen olisi järkyttävä virhe

Palestiinan tunnustaminen olisi järkyttävä virhe – kahden valtion malli on utopiaa

Olen tiukasti sitä mieltä, että Suomen ei tule tunnustaa Palestiinan valtiota. Ymmärtävätköhän he, jotka vaativat Palestiinan valtion tunnustamista, että sitä hallitsee ääri-islamistinen terroristijärjestö? Hamasin arvot ovat aivan samat kuin ISIS:illä. Ei minkäänlaista kunnioitusta ihmisoikeuksia kohtaan. Eiväthän he ISIS:in kalifaatillekaan vaadi omaa valtiota ja oikeuksia.

On hyvä muistaa, ettei Palestiinan valtiota ja kansaa ei ole alun perin ollut olemassa. Vielä 50-luvulla juutalaisia kutsuttiin palestiinalaisiksi ja alue on heidän historiallinen kotimaansa tuhansien vuosien ajalta. Nykyiset palestiinalaisiksi kutsutut ovat käytännössä arabeja, joilla on sama kieli, kulttuuri ja uskonto kuin naapurimaiden arabeilla. Näitä arabeja alkoi muuttaa naapurimaista alueelle sen jälkeen, kun juutalaiset alkoivat kuivata siellä soita ja viljellä maata. 1920- luvulla Iso-Britannia lohkaisi hallinnoimastaan Palestiinan mandaatista 77 prosenttia arabeille (nykyinen Jordania) ja siitä tuli arabien palestiinalaisvaltio. Loppuosan oli tarkoitus jäädä juutalaisille. Egyptiläinen Yasser Arafat loi poliittisen käsitteen ”palestiinalaiset” vuonna 1964, kun perustettiin terroristijärjestö PLO (Palestiinan vapautusjärjestö), jonka peruskirjaan vuonna 1968 merkittiin tavoitteiksi oikeus itsenäiseen Palestiinan valtioon, Palestiinan täydellinen vapauttaminen sekä Israelin valtion tuhoaminen.

Kahden valtion malli ei ole käytännössä mahdollinen.

Suuri osa palestiinalaisista on terroristijärjestön kannattajia, eivätkä he edes itse halua kahden valtion mallia. Hamasin kontrolloimassa Gazassa ei ole järjestetty demokraattisia vaaleja 20 vuoteen, eikä alue täytä mitään itsenäisen valtion keskeisiä tunnusmerkkejä: sillä ei ole yhtenäistä hallintoa, selkeitä rajoja eikä kykyä kansainväliseen yhteistyöhön.

Uutta valtiota ei synny sen perusteella, että ennenaikaisesti tunnustetaan joku yhteisö, joka ei näitä merkkejä täytä. Se on ainoastaan sekaantumista alkuperäisen (emo)valtion sisäisiin asioihin, mikä voisi olla jopa kansainvälisen velvoitteen vastaista.

Gaza on saanut vuodesta 2005 alkaen yrittää toimia valtiona sillä lopputuloksella, että sitä hallitsee ääri-islamistinen terroristijärjestö, joka ei ole osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa oman kansansa hyvinvoinnin parantamiseen. Sinne syydetyt länsimaiden avustusmiljardit ovat menneet terroristien varustautumiseen, tunneliverkoston rakentamiseen ja valtaapitävien korruptioon.

Suomen ulkopoliittinen linja on pitkään ollut kahden valtion mallin edistäminen, mutta ne ehdot, joihin Suomi on Oslon sopimuksissa sitoutunut, eivät ole näköpiirissä toteutua laisinkaan.

Oslon sopimukset (Oslon I ja II) laadittiin vuosina 1993–1995 Israelin ja PLO:n välillä. Niitä ei ole koskaan virallisesti purettu tai peruttu, vaikka niiden edistämisessä ei olla juuri edistytty.

Sopimuksissa palestiinalaisvaltion perustamisen edellytyksenä oli, että palestiinalaisosapuoli luopuu terrorista ja pyrkimyksestä tuhota Israelin valtio. Tämä ei ole toteutunut, eikä ole realistista odottaa, että tilanne tulisi muuttumaan jatkossakaan. Lisäksi palestiinalaisvaltiosta tulee sopia palestiinalaisten ja Israelin välillä. Sitä voida tehdä yksipuolisesti eikä ulkopuolelta.

Kahden valtion ratkaisujahan on tarjottu palestiinalaisille jo vuosina 2000 ja 2008, mutta he eivät ole niitä hyväksyneet.

Hamasille ihmisoikeuksilla tai demokratialla ei ole mitään arvoa eikä terroristien hallitseman autoritäärisen valtion symbolinen tunnustaminen lisäisi palestiinalaisten hyvinvointia millään tavalla.

Hamasin palkitseminen omalla valtiolla olisi hyväksynnän osoitus terroristeille ja heidän toimintatavoilleen, siis järkyttävä virhe eikä missään nimessä palestiinalaisten etu eikä tuo rauhaa.

Israel puolestaan on maailman ainoa juutalaisvaltio ja Lähi-idän ainoa demokratia. Sillä on oikeus maahansa ja sen puolustamiseen.

Tekstin aiheet: