Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Venäjä, vihreän energian suurvalta

Anteeksi hitauteni, kiitos toimittajien olen tajunnut tyhmyyteni. Aikaisemmin sitä tiennyt en, että Venäjä on vihreän energian suurvalta. Vieläpä viejä.

Miten olen tullut tähän tulokseen? Annoin jo vihjeen tuossa alussa: lukemalla otsikoita uutisista mitä on kirjoitettu Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Vihdoin Talouselämän juttu sai lamppuni syttymään: Viro turvautuu fossiiliseen palavakiveen irtautuessaan venäläisestä energiasta – Professori: Viro on laiminlyönyt energiaturvallisuuttaan. Otsikon analysointi aiheutti ahaa-elämyksen: palava kivi on fossiilista. Viro joutuu turvautumaan fossiiliseen energiaan irtautuessaan venäläisestä energiasta.

Venäläinen energia on siis ollut ei-fossiilista, vihreää, uudistuvaa. Kiitos Talouselämä kiitos. Kannattaisiko sittenkin uhrata Ukraina ja ukrainalaisten vapaus että Venäjä voisi jälleen viedä tätä vihreää öljyä, kivihiiltä ja maakaasua länteen. Ihan ilmaston vuoksi.

Eikä vain Viro vaan myös Saksa. MTV uutisoi miten Saksa on joutunut palaamaan käyttämään fossiilisia polttoaineita. Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilen käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Vaikka maa palasi käyttämään fossiilisia polttoaineita Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin seurauksena, Saksa ilmoitti maanantaina, että sen tavoitteena on edelleen sulkea hiilivoimalaitokset vuoteen 2030 mennessä.

Ja minä hölmö kun en uskonut venäläisen energian olevan vihreää kuten vihervasemmistolaiset toimittajat. Saksalaiset joutuvat korvaamaan venäläisen maakaasun saksalaisella kivi- ja ruskohiilellä. Olisipa Saksalla edes vihreää venäläistä kivihiiltä. Hävettäähän minua kun en ole asiaa tajunnut.

Myös IS on ollut vihreällä asialla: Venäjän aiheuttaman energia­kriisin pelätään iskevän rajusti saksalaisten koteihin: ”Jos talvi on ankara…”

Maakaasusta riippuvainen Saksa joutuu säästämään rajusti energiaa ensi syksynä ja talvena, jos Venäjä vielä kiristää kaasuhanoja tai sulkee ne kokonaan. Energiansäästö ulottuu kaikkialle yhteiskuntaan.

Aivan, kaikkihan on Putinin syytä. Hän se on joka oli saksalaisten ydinvoimaloiden alasajon takana. Vihreällä ydinvoimanvastaisella politiikalla ei ole asiassa osaa ei arpaa.

Rinken mielestä kansalaiset saavat Saksassa edelleen aivan liian vähän hyötyä energiamurroksesta, siirtymisestä päästöttömiin energianlähteisiin. On se ollut ikävä Saksassakin katsella sitä kuinka atomimiilut ovat tuprutelleet taivaalle vesihöyryä jäähdytintorneistaan. Mutta niistä on nyt onneksi pääosin päästy. Syyttäkää nyt Putinia koska hänen syytän energiakriisi on.

Onko kukaan varoitellut Saksaa viime vuosina riippuvuudesta vihreään venäläiseen energiaan? Jos tällainen yksilö löytyy ansaistee hän kaiken halveksunnan medialta ja saksalaisilta. Mietitäänpä. On. Donald J. Trump varoitteli energiariippuvuudesta vuoden 2018 puheessaan. Se herätti ansaittua hilpeyttä saksalaisten YK-valtuuskunnassa.

Trumphan on tunnetusti ilmastonmuutoksen kieltäjä. Tosin hänen seuraajansa aikana Yhdysvalloissa poltettiin melkein satamiljoonaa kivihiilitonnia enemmän ensimmäisenä vuotena kuin Trumpin kaudella. Veikkaan että tämä on vastaavasti ollut sitä vihreää yhdysvaltalaisenergiaa.

Ainoa asia mikä tässä hämmentää on se että miksi Trump meni varoittelemaan riippuvuudesta. Hänhän vehkeili Venäläisten kanssa. Kaikkihan te sen tiedätte jotka olette valtamediaa lukeneet.

Mitäpä tuota miettimään, vedetään vain kirjoitus lopuksi yhteen mitä valtamediasta on selvinnyt: venäläinen energia on vihreää, Putin ajoi Saksan ydinvoiman alas ja Trump vehkeili venäläisten kanssa.

Tekstin aiheet: