Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Vaalien jälkilöylyt

Kun vaalit nyt on saatu taputeltua on aika katsastaa tuloksia ja kommentteja vaaleista.

Ensimmäisenä haluan kiittää lukijoitani. Erityisesti sitä kommentoijaa joka väitti PS:n kannatuksen olevan riippuvainen minun ja Tatu Tynin kirjoituksista. Kiitos kiitos kiitos. Tatu tosin vastaa nykyään Vapauden liiton kannatuksesta.

Seitsemän paikan voiton edessä täytyy olla nöyrä. Että mä olen hyvä. Lapissakin Sara Seppänen, josta en ollut edes koskaan kuullut, sai ansiostani 11 145 ääntä. Ja nyt palataan maan pinnalle. Kommentoija joka väittää puolueen kannatuksen olevan kohtalonyhteydessä kirjoituksiini on ollut irrallaan todellisuudesta kuin vain voi olla. Se ei kyseisen henkilön kohdalla ole mitään uutta. Kiitos vaalivoitosta kuuluu puoluejohdolle, ehdokkaille sekä ehdokkaiden tukiryhmille. Kaikille jotka voiton eteen tekivät työtä.

Seuraavaksi voittajista häviäjiin eli vihreisiin. Maria Ohisalo vannoi taistelevansa tappiosta huolimatta arvojen puolesta. Hyvä Maria, juuri niin. Kannustan sinua perussuomalaisena vilpittömästi. Lisää trans- ja ilmastohumppaa. Vaatikaa tiukennuksia hiilineutraaliustavoitteisiin, lisää etuuksia laittomasti maassa oleskeleville. Kyllä siitä hyvä tulee. Nyt lähti jo seitsemän paikkaa. En millään halua vinkata Marialle että senkun taistelette, mutta kannattaisiko niitä arvoja tarkistaa. Päin vastoin Maria, lisää runtua vaan.

Keskusta se jaksaa profiloitua. Ensin neljä vuotta punavihervasemmistolaisen hallituksen tukipuolueena ja nyt sitten vahvistetaan näillä näkymin punaviherlinjaa jäämällä punavihervasemmiston kanssa oppositioon. Tosin ne jotka oppositiossa ovat, on vielä epävarmaa kuten koko hallituksen kokoonpanokin.

Demarien Marin kiitti vihreitä ja vassareita kuluneesta neljästä vuodesta tekemällä vaaleista pääministerivaalit. Tällä hän pelasi Mustan Pekan Lille ja Marialle. Tosiasia kuitenkin on että vassarit menettivät 9 paikkaa ja hallituspuolueet kokonaista 17 paikkaa. Vaalien jälkeen hallituspuolueiden paikkaluku oli 99. Vasemmiston paikkaluku taas ennätysalhainen 76, vaikka siellä oli uusi puolue RKP, jonka paikkaluku pysyi samana. Ehkä vaalikauden jälkeen voimme laskea myös kepun de facto vasemmistopuolueeksi.

Ja sitten vasemmistoliittoon. En huomannut ainakaan IL:n hallituskoostumusta koskevissa spekulaatioissa vassareita mitenkään otetun huomioon kaavailuissa. Ihan järkevää, sillä tässä tilanteessa vassareille ei missään kokoonpanossa löydy roolia. Sen sijaan Ristamäki lähtee laukalle kirjoittaessaan uumoilusta, tai voihan se olla kepun ja sossujen laukallelähtöä: Demareissa ja keskustassa uumoillaan, että perussuomalaisille kävisi hallitusvastuussa kuin Sipilän hallituksen aikana, jolloin eduskuntaryhmä hajosi kahtia. Maalima muuttuu Eskoseni. Ehkä sossut ja kepu eivät ole huomanneet että perussuomalaiset ovat muuttuneet vuodesta 2017. Puoluetta ei johda enää Timo Soini. Muuttuneet ovat myös kokkarit ja kepu. Huonosti näyttää käyneen kummankin arvopohjalle kun ainakin Orpolle puheissa jo perussuomalaiset kelpaavat.

Äänestäjistä vielä sen verran että IS väitti 3.4. julkaistussa uutisessa äänten jakautuneen 50-50 miesten ja naisten kesken. Tarkistin ensin vuoden, kyllä, elämme vuotta 2023, ja sitten jälleen päivämäärän 3.4. Samana päivänä kun translaki tuli voimaan ja IS rummuttaa vanhakantaista ”vain kaksi sukupuolta”- propagandaa. Toivottavasti prideä rummuttanut IS on jo antanut taantumukselliselle toimittajalle potkut, samalla kun se tutkii mitkä monista kymmenistä eri sukupuolista koostuvasta vihreiden äänestäjäkunnasta pahiten petti vaaleissa.

Sekin vielä että vaikka vasemmistoliitto sai enemmän ääniä kuin vihreät (7,1%-7%), paikkaluvulla mitattuna vihreät veivät paikat luvuin 13-11. Ei ihme että Litä vitutti kuin pientä oravaa. Ei, en sano eläintä, minä olen kuullut puhuttavan vain oravasta, joka on pieni eläin.

Jos halutaan löytää vaalien suurin häviäjä, niin Keijo Kaarisateen mukaan se oli joko yle tai Hesari. Allekirjoitan.

Tekstin aiheet: