Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Unkarin medialla kerrottavaa Suomen vaalikamppailusta?

Suomalainen media arvosteli kovasti Unkarissa järjestettyjä vaaleja. Hyvä niin, mutta olisiko mahdollista että unkarilaisella medialla olisi uutisoitavaa Suomen vaaleista?

Katsotaanpa: Olisiko jutunjuurta kertoa vaikka siitä että verorahoilla pyörivä Yleisradio rustaa puolueellisen vaalikoneen? Sellaisen että se pyrkii häivyttämään pois suurimman oppisitiopuolueen.

Olisiko kerrottavaa siitä että maan suurin sanomalehti, myöhempien aikojen Vihreä lanka, Helsingin Sanomat toimii samoin? Mites se että vaikka Ylen budjetti on yli puoli miljardia, toimittajat väittävät kaksi kertaa virheellisesti väärän oppositiopuolueen olevan erään Unkarilaisen puolueen sisarpuolue ja toimivan samassa EU-ryhmässä kun kyse on toisesta oppositiopuolueesta. Onko niin että tuolla summalla saa vain poliittisesti sopivia vaan ei päteviä toimittajia?

Kiinnostaisiko unkarilaisia kertoa että Oikeusministeriö kehottaa nuoria äänestäjiä etsimään ehdokkaita tiettyä suuntaa edustavan poliittisen järjestön vaalikoneesta?

Kun Oikeusministeriö toimii näin niin toki Ulkoministeriön täytyy vaalien alla harjoittaa vaalivaikuttamista ja lobata kehitysapua.

Mites suomalainen media? Voisiko siitä kertoa että se on kovin huolissaan vaalivaikuttamisesta silloin kun se ei tapahdu Suomessa tai vaalivaikuttamista harjoittaa medialle ei niin mieleinen poliittinen laita. Kunhan vaalivaikuttajan nimestä on löydettävissä sanat sosialisti tai demokraatti, vaikuttaminen on medialle OK.

Entäpä vaalikamppailu? Mitä jos Magyar Televízió ja Magyar Rádió viikko viikon jälkeen kertoisi opposition ehdokkaiden vaalikamppailun häirinnästä? Että oppositioehdokkaan auto on tärvelty, oppositiota edustavien ehdokkaiden vaalimainoksia on tuhottu mm. polttamalla ja erään ehdokkaan vaalimainoksen läpi on lyöty puukko viestiksi. Näitä kolttosia tekevät nykyisen vihervasemmistolaisen hallituksen kannattajat.

Mites sellainen seikka että oppositiota edustavan ja ehdolla olevan pitkäaikaisen kansanedustajan kimppuun hyökättiin. Olisiko siitä kertomista?

Olisiko kerrottavaa vihervasemmistolaisen hallituksen sosialistipääministeristä? Sulkee jo kauan ennen vaaleja tietyn puolueen mahdollisen hallitusyhteistyön ulkopuolelle ja pelottelee vaaleissa äänestäjiä äärioikeistolaisella sinimustalla hallituksella. Toki vaaleissa sellainen puolue ehdolla on, mutta kyseinen puolue tulee tuskin saamaan yhtäkään edustajaa valtiopäiville. Vielä sivuhuomautuksena todettakoon että pääministeripuolueen suvaitsevaisuutta ja inkluusiota rummuttavan ideologian voi kiteyttää lauseeseen ”vihaan kaikenlaista syrjimistä ja perussuomalaisia yli kaiken”.

Marinin faskistihallituspuheita on kuunneltu varmasti mielenkiinnolla muuallakin kuin suomalaisilla vaalikentillä. Eiköhän otollisin kuulija puheille ole eräs Vladimir Putin. Puheet sopivat laajentumishaluiselle diktaattorille: toisin kuin Stalin, ei tarvitse perustaa Terijoen hallitusta kun meillä on Marinin hallitus. Ja media vaikenee koska pääministerin puoluekanta medialle sopiva.

Olisiko siitäkin kerrottavaa että kyseinen pääministeri visiteeraa Ukrainassa ja yllättää kaikki suomalaiset lupaamalla hävittäjiä jotka vapautuvat vuosien kuluttua Puolustusvoimien käytöstä. Silloin niistä ei ole ensinäkään hyötyä tähän hätään eikä mahdolliseen tuolloiseen hätään koska kyseinen kalusto on loppuunkulunutta.

Kuinka on vaalijärjestelyjen laita? Kun paikkakunnilla ei noudateta vaalilakia. Vammaisten vaalisalaisuus ennakkoäänestyspaikalla on niin ja näin, ja Oikeusministeriön yhteydenoton jälkeenkään asiaa ei saa korjatuksi. Tai että äänestyskopista puuttuvat lain edellyttämät ohjeet millaiset merkinnät hyväksytään äänestyslipuissa.

Miltä tuntuisi jos olisitte unkarilaisia ja lukisitte tuollaisia uutisia Suomesta. Maasta, jonka media on ollut kovastikin huolissaan Unkarin kehityksestä? Huolestuisitteko Suomen demokraatisen kehityksen suunnasta ja mahdollisesti punnitsisitte kyseisen maan NATO-jäsenyyttä uudemman kerran?

Ihan demokratian nimissä.

Tekstin aiheet: