Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Suomalainen media rauhannobelistin vanginvartijoiksi?

Tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin naisten oikeuksien puolesta kampanjoivalle iranilaiselle Narges Mohammadille. Mohammadi on tällä hetkellä vangittuna ja kärsii 10 vuoden tuomiota.

Radio Free Europe uutisoi 12.9.2023 Mohammadin kertoneen vankilassa tapahtuneesta välikohtauksesta. Syyskuun 11. Mohammadi vieraili vankilan sairasosastolla. Siellä häneen kohdistettiin karkeaa ja loukkaavaa kielenkäyttöä hänen kieltäydyttyään käyttämästä hijabia. Välikohtaus eskaloitui ja häneen kohdistetusta väkivallasta seurauksena oli ruhjeita ja mustelmia.

Sivistymätöntä vai mitä. Väkivaltaa ja karkeaa kielenkäyttöä jos kieltäytyy käyttämästä hijabia. Eihän Suomessa kukaan alentuisi alhaiseen kielenkäyttöön jos puolustaisi naisten oikeuksia? Eihän?

Ehkä sittenkin. Muistellaanpa viime kesää kun mediassa kohistiin Riikka Purran kirjoituksista. Suomen Uutiset kertoi mitä kirjoituksilla tarkoitettiin: Purra kirjoitti ”mustista säkeistä” kaksi kertaa, ja kritisoi molemmissa rajusti äärivanhoillista islamia, joka pakottaa naiset kaavun sisälle

Kun yksi perussuomalaisia koskeva kohu sammuu, media nostaa estradille uuden. Nyt kohistaan Riikka Purran ”mustia säkkejä” koskevasta 2019 kirjoituksesta. Media luo kuvaa tekstin kyseenalaisuudesta, ja jättää tyystin kertomatta, mistä Purran blogikirjoituksessa oli kyse. Purra ei moiti burkhaan pukeutuneita naisia. Hän moittii patavanhoillista islamia, joka pakottaa naiset asuun, joka peittää heidän inhimilliset piirteensä. Moitteita Purra antaa myös suomalaisille monikulttuuri-intoilijoille, jotka eivät millään tunnu hahmottavan ilmiselvää tasa-arvo-ongelmaa.

Tässä esimerkkejä uutisoinnista eri medioissa. Koko uutisen voitte lukea oheistettujen linkkien kautta. MTV:n näyte:Purra kuvasi blogissaan vuonna 2019 musliminaisia ”mustiksi säkeiksi”. Blogitekstissä Purra kirjoittaa, että ”pääkaupunkiseudulla kävelee tunnistamattomia mustia säkkejä, jotka tunnistaa ihmisiksi vain siitä, että ne yleensä vetävät perässään pieniä ihmisiä”.

Purra ei ole pyytänyt näitä kirjoituksia anteeksi, vaan totesi viime perjantaisessa tiedotustilaisuudessa, ettei ala pahoitella sitä, että kritisoi islamin naista alistavia käytäntöjä.

Kauppalehti: Riikka Purra ei pahoittele ”musta säkki” -kommenttejaan: ”Emme voi lähteä pahoittelemaan meidän poliittista agendaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei ole harkinnut eroavansa ministerin tehtävästä. ”En ala pahoitella sitä, että kritisoin islamin naista alistavia käytäntöjä”, hän totesi tiedotustilaisuudessaan Brysselissä.

Ylen näyte: ”Säkki on asia, jota voi heitellä ja kohdella kuin esinettä” – Tutkija: Naisiin kohdistuvalla rasismilla ei paranneta naisten oikeuksia

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) nimitti muutaman vuoden takaisessa kirjoituksessaan musliminaisia mustiksi säkeiksi. Tutkijan mukaan epäinhimillistävän puhetavan normalisointi on vaarallista.

HS: ”Mustista säkeistä” kirjoittanut Purra Twitterissä: Kritiikki kohdistuu jo ”suoraan puheeseen

Vuoden 2019 blogitekstissä Purra kirjoittaa muun muassa kävelevistä ”tunnistamattomia mustista säkeistä”. Orpon mukaan tekstejä on mahdoton hyväksyä

Ja niin edelleen. Nyt vinkki iranin vankilaviranomaisille: jos teillä alkavat äärivanhoilliset islamilaista pukeutumissääntöä kannattavat vartijat loppua niin ottakaapa yhteyttä mediataloihin, sieltä löytyy toimittajia. Maikkarista ainakin on vapautumassa henkilöstöä uusiin tehtäviin.

Lisää näyttää löytyvän tutkijoissa, sekä viime kesän adressin kirjoittajissa. Ehkäpä Orpokin on valmis hommiin.