Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Ratikalla maahanmuuton ongelmat kuriin

Toisin kuin valtamedia ja suurin osa puolueista on vuosikaudet vakuutellut, maahanmuutto ei ole rikkaus. Ei silloin kun tulijoille ei aseteta minkäänlaisia vaatimuksia koulutuksen tai kotoutumisen suhteen.

Maahanmuutolla on moninaisia vaikutuksia. Se aiheuttaa sosiaalista, taloudellista ja etnistä eriytymistä. Aloitan ja päätän kirjoitukseni Turkuun, sillä ongelmaan on siellä viimein herätty. Turku hajoaa sosiaalisesti, kirjoitti Turun sanomat viime lauantaina. Jos tauti on paha niin rohtojakin on löydetty: raitiotie.

Puoli vuotta Turun kaupungin leivissä uurastanut tutkimusjohtaja Timo Aro toteaa raitiotien olevan rohto. Se antaa lupauksen lähiöiden kehittämisestä. Voiko tällaista ajatusmallia kutsua uudeksi Turun taudiksi. Joko Aro on nero, tai tasan päin vastoin.

Saamme vastauksen pikemmin kuin luulemmekaan. Raidejokeri aloittaa 21.10.2023, ja jos Aro on oikeassa niin Helsingin, Vantaan ja Espoon sosiaalinen, taloudellinen ja etninen eriytyminen loppuvat kuin seinään.

Jos tulokset ovat sellaisia kuin Aro maalailee, kannattaa Oulun pikapikaa aloittaa raitiotien suunnittelu. Ja nimenomaan raitiotien, sillä kaikki raideliikenne ei tuo lupausta lähiöiden kehittämisestä, päinvastoin. Metroa pitää varoa kuin ruttoa. Kaikki muistanevat mitä Lauttasaaressa on viime aikoina tapahtunut kun metroliikenne on tuonut nuorisojoukkoa itäisistä kaupunginosista elävöittämään lauttasaarelaisten elämää. Etnisen eriytymisen tasoittuminen ei ole tuonut lauttasaarelaisille turvaa.

Vaan älkääpä olko huolissanne. Jari Taponen todisti tänään viestipalvelu X:ssä että Elämme aikaa, jolloin nuoren riski joutua väkivallan kohteeksi on historiamme pienin. Muistaakseni joku viskaali ehti kehua Suomen turvallisuustilanteen olevan parempi kuin koskaan juuri Turun terrori-iskun aamuna.