Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Mitä jäi kertomatta Venäjän hyväksi vakoilleesta mepistä IS?

Iltasanomat uutisoi tänään latvialaisen europarlamentaarikon paljastumisesta Venäjän vakoojaksi. Maailman vapain suomalainen media on harrastanut inhimillistä uutisointia pitkään. Inhimillisyys perustuu inhimillisiin erehdyksiin. Unohdetaan kertoa että haastateltu asiantuntija, henkilö kadulta, lakkovahti, tms, on vihreiden tai vasemmiston kellokas.

IS uutisesta:

Ruotsalainen europarlamentaarikko ja entinen kulttuuriministeri Alice Bah Kuhnke, joka kuului 2000-luvun alkupuolella samaan europarlamentin ryhmittymään kuin Zdanoka, piti uutista ”kauheana, mutta ei yllättävänä”.

– Entisenä ruotsalaisministerinä tiedän, miten Venäjä ja Putinin agentit toimivat, ja heillä on verkostoja kaikkialla, Kuhnke sanoi.

Nimettömänä pysytellyt tiedustelulähde sanoi Insiderille, ettei Zdanokan vakoilun pontimena ole ollut raha.

– Ei hän tarvitse rahaa, sitä tulee riittävästi Euroopan parlamentista. Hän käyttää omia rahojaan puolueensa toimiin, lähde sanoi.

Huomaatteko. Jälleen unohtui jotain. Unohtui kertoa Kuhnken kuin Zdanokan puolue. Kävikö ”inhimillinen erehdys”, jälleen siksi, että se on inhimillinen erehdys vai sen vuoksi että IS:n toimittaja pelkää sillä olevan vaikutusta presidentinvaalien toiseen kierrokseen Suomessa. Kuhnkella ja Zdanokalla on yhteinen nimittäjä. Se on kuuluminen vihreisiin.

Oliko joku yllättynyt puoluetaustasta? Oliko joku yllättynyt että inhimillinen erehdys sattui jälleen vihervasemmiston kohdalle?

Greens/Efa johon kuuluvat suomalaiset mepit Alviina Alametsä, Heidi Hautala ja Ville Niinistö ilmoitti Zdanonkan eronneen ryhmästä 4.4.2022. Toimittajalle näyttää käyneen inhimillinen erehdys vuosilukujen kanssa kirjoittaessaan ”Kuhnke, joka kuului 2000-luvun alkupuolella samaan europarlamentin ryhmittymään kuin Zdanoka”. Voidaan arvailla Iltasanomien inhimillisien erehdyksien syyksi myös tulevia eurovaaleja. Onhan se ikävä lähteä syyttelemään perussuomalaisten kuulumisesta ryhmään jossa on, kuten kaikissa ryhmissä, ollut putinisteja, kun vihreiden ryhmästä on löytynyt vakooja.

J.K. Lähetetty IS:n toimitukseen vaatimus puoluetaustan lisäämisestä ja korjauksesta Zdanonkan kuulumisesta Green/Efa ryhmään.

J.K.K IS korjannut uutisointiaan: Juttua korjattu 29.1. kello 16.41. Kuhnke ja Zdanoka olivat olleet samassa ryhmittymässä 2020-luvun alussa, ei 2000-luvun alkupuolella, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Kuten huomaatte, Zdanonkan puoluekannan salaus jatkuu. Suurta ihmetystä herättää korjauksen sananmuoto: 2020-luvun alussa. Elämme vuoden 2024 alkupuolta. Ehkä se auttaa häivyttämään sen ikävän tosiasian että venäläinen vakooja on vaikuttanut vihreiden EU-ryhmässä 4.4.2022 asti. Siis jos joku sen vihreyden sattuu selville saamaan.

J.K.K.K. Kun tässä on puututtu toisen iltapäivälehden sisältöön niin puututaan tasapuolisuuden vuoksi toisenkin.

IL otsikko tänään klo 13.40: Stubb hehkuttaa Halla-ahoa: ”Perussuomalaisuus tullut Suomeen pysyväksi poliittiseksi voimaksi”

ja toinen klo 14.26: Stubb lenkkeili kansalaisten kanssa: ”En lähde ketään erityisesti kosimaan”

Niin varmasti.