Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Jos olisin Riikka Purra...

Jos olisin Riikka Purra ottaisin puheenjohtajatentissä esiin pari asiaa.

Ensinnäkin ruotisin Saarikon vaaleissa ylläpitämää kepu pettää aina brändiä. Puheenjohtaja Saarikko rummuttaa kepun vaaliohjelmaa. Kohta kaksi: Nykyiset tiet ja raiteet kuntoon. Laitamme uudet miljardihankkeet siksi jäihin. Varmistamme autoilijoiden tasa-arvoisen aseman luopumalla dieselin käyttövoimaverosta.

Muistuttaisin puheenjohtaja Saarikkoa ministeri Saarikon kannasta ja kirjallisesta vastauksesta käyttövoimaveroja koskevaan kirjalliseen kysymykseen sähkökäyttöisten autojen käyttövoimaverotuksen kohtuullistamisesta ja käyttövoimaveron poistamisesta diesel- ja kaasuautoilta.

Vastauksesta selviää että ministeri Saarikko torppaa totaalisesti puheenjohtaja Saarikon vaalilupauksen:

Tasapuolisen verokohtelun toteuttamiseksi dieselkäyttöisiltä henkilöautoilta peritään vuotuista käyttövoimaveroa, jolla tasapainotetaan moottoribensiinin ja dieselöljyn polttoaineverojen ero keskimääräisellä 25 000 kilometrin ajosuoritteella. Näin henkilö- ja ammattiliikenteen verorasitus saadaan eriytettyä ja dieselin verotuki kohdistuu tarkoitetulla tavalla ammattiliikenteelle. Lisäksi käyttövoimaveron poistaminen dieselkäyttöisiltä henkilöautoilta edellyttäisi energiaveromallin mukaisesti vastaavaa korotusta dieselöljyn polttoaineveroon, mikä nostaisi ammattiliikenteen verorasitusta nykyiseen verrattuna.

On hyvä muistaa, että energian verotus tai käyttövoimavero eivät ole yhteydessä viimeaikaiseen energian kuluttajahintojen nousuun. Verotuksen tavoitteena ei myöskään ole tasata pumppuhintojen tai eri käyttövoimien henkilöautojen hankintahintojen eroja.

Helsingissä 9.2.2023 Valtiovarainministeri Annika Saarikko

Kiinnittäkää huomio päivämäärään: vastaus on annettu sen jälkeen kun kepu 26.1. julkaisi vaalilupauksensa.

Jos olisin Riikka Purra ihmettelisin miksi puolueet, muut kuin perussuomalaiset, jotka allekirjoittivat Sipilän johdolla sorvatun ilmastopolitiikan tavoitteet, eivät nyt rummuta EU:ssa ilmastopolitiikan saavuttamaa suurta voittoa joilla tavoitteita edistetään. Miksi kepu, kokoomus, demarit, vihreät, vassarit, kristilliset, ruotsalaiset eivät nyt juhli saavutustaan turulla ja toreilla. Nokkelimmat pokkelimmat laskivat että edellä on vain seitsemän puoluetta, vaikka tavoitteet allekirjoitti kahdeksan. Johtuu siitä että siniset on hailakka muisto vain. He esiintyvät nykyään enteellisesti nimellä Korjausliike. Korjausliikkeillä ja remonttifirmoilla riittääkin työtä jos direktiiviä aletaan toteuttaa.

Jos olisi Riikka Purra muistuttaisin mitä hyvää lisäksi on tulossa ensi kesänä Brysselistä. Jälleen rustataan ainutkertaista tukipakettia jonka ainutkertaisuuden vuoksi kokoomus sen jälleen hyväksyy jos on pääministeripuolueena. Sen läpi saamiseksi pukkaa sinipunaa.

Jos olisin Matias Turkkila rummuttaisin edellä mainittuja asioita Suomen Uutisissa vaikka Riikka Purra ei niitä esille ottaisikaan.

Ja lopuksi sivallus putinistisen Suomen Valetietotoimiston eli STT:n suuntaan. Yle uutisoi eilen klo 18.00 lähetyksessään että Putinin väitetty vierailu Mariupolissa oli ensimmäinen laatuaan miehitetyllä Ukrainan alueella. Tämä tarkoittaa sitä että sekä ylen että STT:n kanta on että Krim on osa Venäjää. Putin kävi Krimillä ensimmäisen kerran jo 2014 toukokuussa sekä ainakin ajeli Kertsin sillan avajaisissa sillan yli kuorma-autolla.

Nyt tiedätte miten suhtautua ylen sekä STT:n uutisiin.

Tekstin aiheet: