Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Kauanko olemme valmiita odottamaan EU:n uudistumista?

Suomen kansanäänestys Euroopan unionin jäsenyydestä on torpattu monella suulla. Syitä on monia: Puhuminen siitä on vastuutonta ja aiheuttaa epävakautta, kansalta on jo kysytty, aika ei ole oikea ja ennen kaikkea pitäisi olla tarkka suunnitelma siitä, mitä tehdään jos tulos olisi eroaminen. Tämä siitäkin huolimatta, että kansanäänestyksen lopputulos voi aivan hyvin olla myös unioniin jääminen. Yleinen konsensus EU-kannattajien leirissä tuntuu olevan se, että nyt pitää unionia uudistaa ja Suomen pitää olla taas kerran niissä kuuluisissa päättävissä pöydissä sitä tekemässä. Unionia pitää kuulemma tehostaa lähemmäksi ihmisiä ja kansallisvaltioita. Tai jotain sinne päin. 

Tätä keskustelua unionin liittovaltiokehityksen hidastamisesta/estämisestä on kuitenkin käyty nyt jo useita vuosia. Ja paljonko se on hidastunut?

Eli käännetäänpä tämä asia toisinpäin. Jos suunnitelma tulee olla, onko näin ollen siis oikein olettaa, että näillä ”unionin uudistajilla” on selkeä suunnitelma siitä kuinka Suomi tulee niissä päättävissä pöydissä tätä tekemään? Kuinka kauan olemme valmiita odottelemaan, että unionin suunta kääntyy takaisin kohti sen alkuperäistä ajatusta? Mitä ovat ne konkreettiset asiat, joiden täytyy muuttua, jotta voimme todeta onnistunemme unionin uudistamisessa? Vai olemmeko valmiita odottelemaan vaikka tuomiopäivään saakka sitä, että josko se kohta?

Loputon status quon vaaliminen vakauden nimissä voi joskus olla myös pelon aiheuttamaa lamaantumista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

EU ei pysty uudistumaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eräs ongelma jäisi, vaikka eroaisimme eurosta ja EU:sta: tiedotusvälineiden vahva ja keskittynyt yksityisomistus ja sen vaikutus maamme politiikkaan. Tämä on johtanut myös EU- ja eurojäsenyyksiimme, ja on niiden syy. Tiedotusvälineiden keskittynyt yksityisomistus ei kuulu demokratiaan, vaan harvainvaltaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Jos emme sitä pura, meno säilyy maatamme tuhoavana, ja tiedostusvälineiden omistajien suosima politiikka on edelleen maassamme vallassa – edut eliitille, kansa kyykkyyn.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kauanko me olemme valmiita odottamaan Persujen ”uudistumista” siis palaamista ennen vaaleja vällineeseen aikaan ja siihen linjaan mitä silloin ajettiin…???????
Vai autaako enään palata takaisin ja alkaa puhumaan maahan muuton kustannuksista,velka rahan jako politiikan kustannuksista,Suomen turvallisuuden pilaamisesta kun luottamus on jo puolueella mennyt äänestäjien silmissä !!!!!
Naurashan ne toimittajatkin jos Soini alkaisi vastustamaan Pakolais politiikkaa, rahanjako politiikkaa ,Puolueettomuus politiikaa jne..

Siis luottamus on mennyt persut tulee vajoamaan 2-3 % puolueeksi !
Meidän äänestäjien äänet meni täysin hukkaan ne käytetiin väärin!!
Meidän äänillä haalitiin maahan 35000 sosiaali pummai joden sikailu kustannetaan meiltä leikkaamalla ! meidän rahat lähetettiin Kreikkaan,Turkkiin,Ukrainaa ja meidän turvallisuus tuhottiin…..
TÄMÄ ON ÄÄNESTYS PETOS ! me ei tämän politiikan takia persuja äänestetty !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000