Pohjois-Karjalaan veronkevennyskokeilu
Suomi nousee vain työllä ja yrittäjyydellä. Työstä saatavalla palkalla on tultava toimeen ja yrittäjän on voitava menestyä omalla yrittäjyydellään. Pohjois-Karjalassa on Suomen maakunnista korkein työttömyys ja matalin työllisyys. Siksi maakunnassa tulee kokeilla valtion tuloveron keventämistä ja selvittää, miten se vaikuttaa työllisyyteen.
Kun työntekijälle jää enemmän käteen palkasta, tämä kulutuksen kasvun myötä hyödyttää yrityksiä ja luo lisää työpaikkoja. Veronkevennys maksaisi itsensä takaisin valtiolle. Työttömien määrän vähentyessä sosiaaliturvamenot pienenevät ja veronmaksajien määrä kasvaa. Kulutuksen kasvaessa yritysten voitoista maksamat verot ja arvonlisäverojen määrä kasvavat. Isompi käteen jäävä palkka voisi kilpailla paremmin sosiaaliturvan kanssa etenkin alemmissa tuloluokissa, jolloin työllisyys lisääntyisi matalapalkkaisten töiden ollessa yhä kannattavampia verrattuna sosiaaliturvaan.
Demari- ja keskustavetoinen Marinin hallitus kiristää eniten pienituloisten veroja tänä vuonna EVA:n verokoneen mukaan. Pienituloisille jää palkasta käteen yhä vähemmän. Verotus kiristyy myös keski- ja suurituloisilla. Veronkevennyskokeilu on perussuomalainen vastaveto hallituksen duunarivastaisuudelle. Tuloveron keventäminen helpottaisi niin pieni- kuin keskituloisiakin.
Tuloveron keventäminen on kokeiluna koko maakunnan ja Suomen etu. Kokeilun osana tulee selvittää veronkevennysten vaikutus työllisyyden kasvuun, työttömien määrän vähentymiseen, kuluttamisen määrän muutoksiin sekä yritysten tulokseen ja työllistämiseen. Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston jäsenenä toivon esitykseni herättävän keskustelua ja uusia avauksia maakunnan työllisyyden parantamisesta. Maakunta tarvitsee lisää työtä ja yrittämistä. Jos kokeilu osoittautuu toimivaksi, valtion tuloveron kevennys on laajennettava koko maahan.
Teksti on julkaistu sanomalehti Karjalaisessa 16.1.2021.
Tekstin aiheet:
Parhaiten niitä työpaikkoja syntyy, kun vaikka sähkö tai energiaveroja lasketaan syrjemmillä alueilla. Syntyy vientikelpoista tavaraa. Ja onhan ne muutkin kustannukset osiltaan korkeampia, mm. kuljetus.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pitää nostaa palkat että palkalla tullaan toimeen, eikä tarvitse mennä sossunluukulle.
Koska PS:et alkaa vaatiin duunarille kunnon palkankorotukset?. Sitä ei ole vielä näkynyt.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Palkat pitäisi suojata paremmin verokorotuksilta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Palkankorotusvaatimus vaikuttaa punapopulismilta. Puolueet eivät ole palkkaneuvotteluiden osapuolia. Sen tietää ainakin Antti Rinne.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Paperimiehethän kokeili palkkojen korotusta. Korottivat ohi saksalaistenkin palkkojen. Seuraus. Suomesta lakkautetaan aina (paperi)tehdas ennen Saksaa ja Ruotsia. Suomessa ei voi olla edes samat palkat kuin euroemämaa Saksassa, koska olemme syrjässä. Ainoaksi keinoksi jää todellakin alentaa verotusta, jolloin duunareilla säilyy työpaikat ja lisäänty samalla ostovoima.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Syrjäseuduilla vois kaikkialla Suomessa olla voimassa veronkevennyksiä.
Tarkottais alueita taajamien ulkopuolella, kyliä ja harvassa olevia asumuksia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ihan hyvä kokeilu idea. En ole yllättynyt miksi työttömyys on noin korkeaa Pohjois-Karjalassa koska suomessa on liian korkeat verot ja alhaiset palkat suhteessa elintasoon. Siksi töissäkäyminen ei ole suomessa kovinkaan kannattavaa. Tämän takia monia kantasuomalaisia onkin jo useamman vuoden ajan muuttanut pois suomesta paetakseen korkeaa verotusta esim. yhdysvaltoihin, viroon, sveitsiin/muihin keski-euroopan maihin.
Valtamedia luulee että kantasuomalaisia muuttaisi pois suomesta ulkomaille vain työllistymisen takia koska eivät muka saisi työpaikkaa suomesta. Todellisuudessa yleisin muuttamisen syy on nimenomaan parempi palkka ja vähäisempi verotus mahdollistaen paremman elintason kuin suomalaisessa työelämässä keskiluokan tulotasolla. Sitten saattavat silloin tällöin vierailla suomessa, mutta eivät välttämättä enää koskaan muuta takaisin suomeen asumaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Todella hyvä teksti. Itse olen samaa ideaa pyöritellyt.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti