SO-TE Roskakoppaan!
Hallituksen sote-esityksessä rajataan monin tavoin yksityisen palveluntuottajan toimintaa julkisissa palveluissa.
Tämä tarkoittaa, että julkisella järjestäjällä on vähemmän mahdollisuuksia tehdä hyvinvointialueen asukkaiden kannalta tarkoituksenmukaisia ratkaisuja palvelujen tuottamiseksi.
Ymmärrän, että Kepu haluaa mennä vasemmalle, mutta kun luette alla olevan tekstin, hämmennytte kuinka vasemmistolaiseksi Kepun ydinryhmä on muuttunut.
meidän perussuomalaisten pitää rummuttaa näistä asioista nyt jo kuntavaalien alla.
Kuinka loistava paikka on esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla näin konkreettisesti kertoa mitä punavihreän hallituksen sote uudistus tarkoittaisi.
• Jos puoletkaan teksteistä jää muuttamatta eduskunnassa, mitenkäs kepulle rakkaat pienemmät hyvinvointialueet maksavat lisääntyvät kulut?
• Etelä-Pohjanmaa on pulassa. Meneekö 2 vai 3 vuotta ennen kuin E-P liitetään Pohjanmaalle tai Pirkanmaalle kun alla oleva ilmiö tappaa alueen? Sillä miten E-P palkkaa virkoihin 3 numeroisen määrän lääkäreitä? Lääkärivaje 148 lääkäriä.
https://www.laakariliitto.fi/site/assets/files/5223/terveyskeskusten_laakaritilanne_2020_final.pdf?fbclid=IwAR1QTdj5bVzBIx_e0D_k8jCQ_qKlUUbPVmMoT1Nf4ZpRBA3o83NKmzvljZE
Hallituksen sote-esitys vaikuttaisi toteutuessaan suuresti lääkäreiden työhön ja potilaan hoidon kulkuun. Eduskunnan valiokunnat käsittelevät parhaillaan sote-esitystä, joka muuttaisi vakiintunutta tulkintaa julkisen vallan käytöstä terveydenhuollossa.
Lääkärit joutuisivat esityksen seurauksena keskenään erilaiseen asemaan sen perusteella, kuka on heidän työnantajansa. Byrokratia lisääntyisi ja terveydenhuollon kustannukset kasvaisivat.
Näin tapahtuisi, koska esitetyn sote-lain mukaan jatkossa ainoastaan virkasuhteessa – siis julkisen työnantajan palveluksessa – oleva lääkäri voisi tehdä ratkaisun asiakkaan ottamisesta sairaalaan sekä siihen liittyvän hoidon tarpeen arvioinnin. Jos potilas on hoidossa ostopalveluna toteutetussa erikoissairaanhoidossa, hänen pitäisi käydä läpi usea lääkärin arvio.
Hoitavan lääkärin tulisi ostopalveluissa pyytää virkalääkärin hyväksyntä myös, kun hän tekee hoitosuhteen aikana hoitoratkaisuja.
Miettikää mitä tämä tarkoittaa työterveydelle. Ei työterveyslääkäri kykenekään määräämään jalkansa menettänyttä hoitoon, vaan ensiksi pitää mennä terveyskeskukseen. Tässä lienee Kiurun ja vihervasemmiston ideologinen ajatus takana. Tapetaan yksityinen työterveys viattomalta näyttävällä tekstillä.
Miettikää mitkä pörssiyhtiöt tulevat romahtamaan, kun heillä konsepti on käyttökelvoton.
Virkasuhteisten lääkärien työkuormaa siis halutaan lisätä hallinnollisilla tehtävillä, mikä siis vähetää varsinaiseen lääkärityöhön käytettävää aikaa ja oletettavasti vähentää entisestään halukkuutta virkojen täyttämiseen.
Mikä on ajateltu olevan asiakkaan, potilaan ja veronmaksajan hyöty tästä?
Eteläpohjanmaan so-te poliittisen ohjausryhmän jäsen
Tekstin aiheet:
Hei. Kiitos Hannukin. Kyllä tämä Suomen valtiollinen elämä on mennyt niin, perkelehengen päätännän alaiseksi, Etten osaa esittää, kuin, kokonaan uutta alkua kaikkeen. Oppi löytyy Raamatusta: Matt. 6:33,34. Kiitos. Siunaten, Lasse.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hei. Kiitos Hannukin. Kyllä tämä valtiollinen elämä on mennyt niin, perkelehengen päätännän alaiseksi, Etten- osaa esittää, kuin uutta alkua kaikkeen ja se oppi on Raamatussa: Matt. 6:33,34. Kiitos. Siunaten, Lasse.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti