Australian miehekkäät merikotkat
Iltalehti julkaisi viimein uutisen uudesta wokeismin ja prideaatteen riemuvoitosta. Ja jälleen on pakko täydentää puutteellista uutisointia.
Ingressissä kerrotaan urheiluseuran ottaneen tiukasti kantaa ihmisoikeuksien puolesta.
Kyseinen joukkue on Manly Warringah Sea Eagles. Manly, jonka voi kääntää miehekkääksi, on joukkueen kotipaikka.
– Sateenkaaren tarkoitus on korostaa moninaisuutta ja hyväksyntää kaikille niille ryhmille, jotka tuntevat olonsa marginalisoiduiksi tai jäävät ilman omaa ääntään, päävalmentaja Des Hasler perusteli.
– Haluamme puolustaa ihmisoikeuksia sukupuoleen, rotuun, kulttuuriin tai LGTBI-liikkeisiin katsomatta.
Tarkoitus oli mitä parhain. Valitettavasti vain viesti ei mennyt perille omalle joukkueellekaan.
Sea Eagles joutuu matsiin ilman seitsemään pelaajaansa, jotka kieltäytyvät pukeutumasta sateenkaaripaitaan kulttuurillisten tai uskonnollisten syiden takia.
Puretaanpa juttua. Tiukasti ihmisoikeuksien puolesta kertoo toimittaja. Viesti ei mennyt perille kertoo toimittaja. Kulttuurilliset tai uskonnolliset syyt eivät toimittajasta kuulu ihmisoikeuksiin vaan LPTQWERTYUIOP-on niihin nähden etuoikeutettu. Olisiko niin että viesti ihmisoikeuksista ei ole mennyt perille toimittajalle.
Uutinen on vanha vaikka toimittaja antaa toisin ymmärtää. Australian rugbyliigassa pelaava Manly Sea Eagles otti rohkeasti kantaa LGBTQIA+ -kansan puolesta ja julkaisi uuden pelipaitansa torstaina pelattavan Sydney Rooster -ottelun aattona.
Kyseinen ottelu pelattiin 29.7.2022. Sydney voitti ylpeästi 20-10. Eikä se ollut ainoa wokeismin voitto.
Sateenkaaren jonka on tarkoitus korostaa moninaisuutta ja hyväksyntää oli menestyksellinen siinäkin mielessä että Manlyn pelaajia jotka kieltäytyivät pelaamasta kiellettiin katsomasta peliä paikanpäällä. Syyksi ilmoitettiin pelaajiin kohdistunut uhka. Mikä uhka? Koko katsomonhan pitäisi olla täynnä ihmisiä jotka uskovat ihmisoikeuksiin, moninaisuuteen ja hyväksyntään. Kehotukseen olla osallistumatta kiteytyy wokeisimin ja priden perinteinen sanoma. Puhutaan suvaitsevaisuudesta mutta käytäntö on toista.
Mietitäänpä minkä sanoman sateenkaaripaita antaa. Se korostaa LPTQWERTYUIOP-yhteisöä, ja vain sitä. Sen sijaan tavallinen pelipaita edustaa kaikkia ihonväriin, sukupuoleen, sukupuoliseen suuntautumiseen ym. katsomatta. Toisin kuin tavallinen pelipaita, sateenkaaripaita korostaa moninaisuutta ja hyväksyntää. Kyllä, wokeihmisten kapeassa näkökentässä.
Jos et leiki meidän kanssa, olet rasisti, homofoobikko tai valkoisen ylivallan kannattaja. OK. Kerrotaanpa tässä nyt niiden pelaajien nimet jotka kieltäytyivät pelaamasta: Jason Saab, Christian Tuipulotu, Josh Schuster, Haumole Olakau’atu, Josh Aloiai, Tolutau Koula ja Toafofoa Sipley. Kovin kuulostaa rasistisilta valkoisen ylivallan kannattajien nimiltä.
Jotta narratiivilta ei putoaisi pohjaa toimittaja jätti kertomatta valmentajan myöntäneen asiassa tapahtuneen virheen. Hasler pyysi joukkueeltaan anteeksi että ei ollut hyväksyttänyt pelipaitoja joukkueella ja näin pelaajien ääni jäi kuulematta.
Koska medialla ja vasemmistolla on kaksoistandardit iän, sukupuolen, uskonnon, puoluekannan tai seksuaalisen suhtautumisen suhteen niin kerrottakoon että tämä ei ole ainutkertainen tapahtuma että urheilija olisi kieltäytynyt pukemasta sateenkaarivärejä päälleen.
Haneen Zreika, australialaisen jalkapallon pelaaja, nainen ja muslimi teki saman tempun ilman median loputonta mollaamista ja asian vatvomista. Jos on nainen, ja muslimi hänellä on ihmisoikeudet kieltäytyä kantamasta sateenkaaripelipaitaa, toisin kuin miehillä jotka eivät ole muslimeja. Vai muistatteko IL:nkään vaivautuneen käsittelemään Zreikaa edes kymmenen päivää tapahtuneen jälkeen?
Lopuksi kun on puhuttu joukkueesta jonka nimessä esiintyy sana kotka korjattakoon yleinen harhaluulo: Nuoret kotkat ei ole Marttaliiton nuorisojärjestö.
Tekstin aiheet: