Perussuomalaiset

Toni Rintala

Perussuomalaisten äänestäminen on kaikille paras valinta!

Olet huolissasi asumisen tai työnteon kalleudesta, terveydenhoidosta tai varhaiskasvatuksesta, ilmastosta tai maahanmuutosta, niin perussuomalaisten äänestäminen on paras valinta!

Hyvinkäällä kuntavaaleissa suuri puheenaihe on luultavasti Keusoten menot ja toiminnan laatu. Ainakin pitäisi olla! Toivottavasti koronasta on päästy jo eroon siihen mennessä. Vaaleissa on luultavasti mukana myös keskustelua ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta.

Keusote on ollut epäonnistuminen. Lupauksistaan huolimatta palvelujen laatu on huonontunut. Keusoten piti olla edelläkävijä ja mallina muille maakuntauudistusta odotellessa. Nyt se on ennemminkin varoittava esimerkki.

Tällä hetkellä niin Nurmijärvellä kuin Järvenpäässäkin mietitään kuumeisesti pitäisikö koko sote-uudistus hylätä. Siellä ollaan kovin pettyneitä palvelun laadun heikkenemiseen. Nurmijärvellä selvitetäänkin perussuomalaisten aloitteesta, että olisiko Keusotesta eroaminen mahdollista.

Keusoten jälkeen seuraava ”ongelma” on MAL-sopimus, eli valtakunnallinen maankäytön toteuttamisohjelma. Myös sujuvoitussuunnitelmaksi kutsuttu. Tämä kävi jo lausuntokierroksella kunnissa ja Hyvinkäällä ainoastaan perussuomalaiset nostivat sen ongelmia esille. Suunnitellut tietullit nostivat vastalauseita muissakin kunnissa. Sipoossa jopa vihreät vastustivat tiemaksuja eli tietulleja.

Toisin kuin muut puolueet, perussuomalaiset eivät lietso aiheetonta ilmastonmuutoshysteriaa vaan tarjoavat konkreettisia tekoja.

Vaikuttamalla pohjoiseen suuntautuvan turhan muuttoliikkeen hillitsemiseksi vaikutamme parhaiten saastuttavaan kulutukseen. Jokainen lämpimästä etelästä tänne muuttanut elintasosiirtolainen moninkertaistaa oman hiilijalanjälkensä.

Samoin jokainen ilmastopakolaisena Suomesta Välimeren rannalle, Thaimaahan tai vaikka Floridaan muuttanut lähes puolittaa hiilijalanjälkensä. Tällaisia ilmaston takia pohjoisesta etelämmäksi muuttaneita ihmisiä on useita miljoonia – Suomessakin yli sata tuhatta. Pelkästään Espanjan Aurinkorannikon alueella asuu 30 000 suomalaista talvet ja Floridassa toiset 30 000.

Etenkin vanhemmat ihmiset suuntaavat etelän lämpöön talvisin. Oulun yliopiston ympäristötieteen dosentti Tiina Ikäheimon mukaan Suomessa arvioidaan kuolevan vuosittain jopa 5 000 ihmistä matalan lämpötilan vuoksi. Lämpötilan terveysvaikutuksia on tutkittu Oulussa jo pitkään. Vähäinenkin lämpötilan lasku aiheuttaa suurimman osan terveyshaitoista.

Käytännössä kaikki Suomessa tuotettu sähkö kuluu asumiseen. Kääntäen sanottuna asumiseen kuluu sähköä yhtä paljon kuin mitä sitä Suomessa tuotetaan. Loput toiminnot tarvitsevat tuontisähköä.

Lisäksi monta kertaa enemmän energiaa kuluu muuhun toimintaan, josta teollisuus käyttää puolet. Tämä energia tuotetaan pääosin puulla (27%), öljyllä (22%), hiilellä (8%), maakaasulla (6%) ja turpeella (5%). Yhteensä 68%.

Paras ilmastoteko olisikin muuttaa etelän lämpöön, sillä täällä pohjoisessa melkein puolet asukkaiden hiilijalanjäljestä syntyy lämmityksestä.

Tuorein IPCC-raportti vaatii kaikkia maita vähentämään päästöjään 45% vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Suomi on jo vähentänyt lähes 30% ja tätä menoa täyttää vaatimuksen. Samaan aikaan muu maailma on lisännyt päästöjään 10%. Onkin erittäin vaikea uskoa, että kovin moni muu maa olisi Suomen kaltainen päästönsä puolittanut maa vuonna 2030. 

”In model pathways with no or limited overshoot of 1.5°C, global net anthropogenic CO2 emissions decline by about 45% from 2010 levels by 2030” – IPCC 2019 RS15-raportti

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

PerusSuomalaisten äänestäminen on , kaikille paras asia !! Niin on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000