Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Saako Keskusta näköisensä puheenjohtajan?

Keskustan puheenjohtajaksi on ehdolla ainakin neljä tavoittelijaa. Yksi heistä on nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. IL:ssä näyttää olevan Saarikon haastattelu politiikantoimittaja Kreeta Karvalan kirjoittamana. Tuossa haastattelussa on Saarikko esittänyt muutaman syyn Keskustan huonolle kannatuslukemalle. 

Saarikko on IL:n mukaan todennut; ”Keskusta on huonommassa tilanteessa kuin vuosi sitten – jos sitä mitataan kannatuksella, jos sitä mitataan puolueväen innolla, ja jos sitä mitataan suomalaisten mielikuvalla keskustasta. Näillä mittareilla emme ole menneet missään parempaan suuntaan.”

Puutun noista vain yhteen seikkaan eli siihen, että Keskustan huonoon kuvaan suomalaisten mielissä olisi yksin johtuva puheenjohtaja Kulmunin toimista ja siitä syystä Saarikko, itse puolueen varapuheenjohtajana, katsoo olevansa oikea syy asettua ehdokkaaksi syrjäyttäen Kulmunin. Suomalaisten mielikuva kunkin puolueen, myös Keskustan, toimista syntyy pitkälti eduskunnassa vaikuttavista puolueen kansanedustajien aktiivisuudesta ja esiintymisestä kansalaisten etujen puolustajana. Ennen kaikkea puhumalla suoraan asioista ja ilman pimittämistä missään kohdin. Kansalaiset ovat tai ainakin olettaisi äänestäneen edustajansa edustamaan omaa maata ja kansalaisia ensisijassa ja vasta sen jälkeen muiden maiden kansalaisia, jos on jaettavaa. Jaettavaa tuskin on taloudellisuuden näkökulmasta katsottuna.  

Keskusta yhtenä hallituspuolueena on mm. näyttänyt vastakarvansa tuossa mielessä hyväksymällä lahjarahan jakamiset eteläisiin jäsenmaihin mukamas koronaepidemian varjolla. Tätä ovat myös vaikuttajatahot Keskustassa, myös Kulmuni ja Saarikko, hyväksyen painottaneet. Kyseessä ei todellakaan ole missään mielessä koronaan liittyvien talousahdinkojen tukeminen vaan vuosikausia, jopa kymmeniä, huonosti maansa taloutta huonosti hoitaneiden, ylivelkaantuneiden maiden lahjominen. Helppo nostaa esille yksi lahjoitusta saavan maan nimi esiin, Viro. Mikä onkaan Viron talousahdinko koronasta johtuen vaikkapa verrattuna Ruotsiin, jossa se on ollut miltei kovin epidemia koko unionin alueella? Virolle, jossa vähäinen koronavaikutus, myönnetty elvytysrahastosta lahjarahaa muttei Ruotsille. Tuo vain on voimakas osoitus siitä, ettei elvytysrahasto suinkaan ole perustettavissa koronan vuoksi vaan ihan muista syistä johtuen.

Noita muita syitä ovat ilmeisesti siirtää tulevaa jo ovella olevaa pankkikriisiä Saksassa ja Ranskassa, johtuen Italian kauppapolitiikasta ko. maiden kanssa, hieman kauemmas ja toinen syy hyvin todennäköisesti on Italian suuri vaara erota eurovaluutasta ja ehkäpä koko eu:sta. Tuota pitää hiukan lahjoa jotta saataisiin italialaisten tunteet myötämielisemmiksi eu:ta kohtaan ja pysymään jäsenenä. Italian eroaminen mitä ilmeisimmin johtaisi hiljalleen koko unionin hajoamiseen. Tätä Merkel ja Macron pelkäävät todella paljon. 

Ranska on yksi suurimmista lahjarahan saajista. Mistä syystä? Macron sai Merkelin myöntymään ja eu:n jäsenmaiden siirtymään yhä enemmän liittovaltion suuntaan, sillä sisältyyhän rahaston neuvottelutulokseen mahdollisuus jatkuvaan rahoitusavun jakamiseen, sillä tämänhän Macron toi itse julki neuvottelujen jälkeen antamassaan tv-haastattelussa, josta paikallinen uutiskanava kertoo ”The deal is a special victory for Macron, who came to office in 2017 committed to strengthening the European Union but has struggled to deliver.

”This is the most important moment in the life of our Europe since the creation of the euro,” in 2002, Macron said, adding that France itself would receive 40 billion euros.”

Suomennettuna jotenkin näin; ”Neuvottelun tulos on erityinen voitto Macronille, joka aloitti presidenttinä vuonna 2017 ja sitoutui vahvistamaan Euroopan unionia, ja on kamppaillut päämäärän saavuttaakseen.

”Tämä on tärkein hetki EU:n aikana sitten euron luomisen jälkeen”, on Macron tavoitellut tuota jo vuonna 2002 ja lisäsi, että Ranska itse saa 40 miljardia euroa.”

Tämä Ranskan ja Italian tavoittelu jäi ilmeisesti maamme pääneuvottelija pääministeri Marinilta huomaamatta tai sitten ihan tarkoituksella vääristellään kotimaassa rahaston olevan kertaluonteinen avustuskeino vientitalouden saamiseksi nousuun. Tottakai kaikki EU:n perustamat rahastot ovat jatkuvasti käytettävissä. Noinhan on myös EVM, jota muuten ensin kaavailtiin käytettävän ilman uuden rahaston perustamista, mutta se ei käynyt ainakaan Italialle, koska vaatimuksena olisi ollut kovat talouden saneerauskeinot kuten oli Kreikan kohdalla toteutettava. Niinpä Italian vaatimuksesta ja Ranskan Macronin tavoitteen saavuttamiseksi perustettiin uusi rahasto josta voidaan jaella lahjarahaa suomalaistenkin veronmaksajien piikkiin. Kyllä meidän Marinin hallituskoalitio, SDP-Keskusta-Vihreät-Vasemmistoliitto-RKP, ovat painottaneet muun maan etua tässäkin kohtaa, vaikka oman maan etua ovat ajamaan valittuina.

Viennin tukemisen varjolla on hallituksen ja eduskunnan turhaa vääristellä lahjarahan jakamista, sillä maat jotka tuota lahjarahaa saavat, ovat kovin pieniä maamme vientilukujen valossa. Tosiasioiden tunnustaminen näyttää olevan vastuupäättäjille kovin vaikeaa. Vai onko kyse siitä, etteivät ymmärrä, eivätkä halua ymmärtää mitä ovat päättämässä? Menevätkö päätöksissään koko ajan oma etu edellä ja toissijaisesti puolueen etu virkanimitysten kera.

Kansalaisten toivoisi heräävän vaaliuurnilla seuraavissa vaaleissa nostamaan etusijalle juuri eu-politiikan vaikutukset maamme talouden kehittymisen alati huononevaan suuntaan. Elvytysrahaston kautta jaettavat lahjarahat tulevat entisestään kurittamaan veronmaksajiamme tavalla jos toisellakin. Tämä on varmaa, vaikka eihän sitäkään Marinin hallitus tule ääneen sanomaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


24 kommenttia
Maajussi
Tyytyväinen
#1

Hanna Kaisa Heikkinen voisi olla Keskustan pelastus. Maatalon emäntä ja kansanedustaja jonka taakse voisi olla helpompi ryhmittäytyä kuin kaupunkilaistuneen Alkiolaisen taakse. Keskusta tarvitsee nyt perinteiset K arvot, johon maatalous ja maatalouden henki keskeisesti kuuluu. Hanna Kaisan johdolla ja jos lisäksi Matti Vanhanen pyörtäisi päätöksensä jättää politiikka, niin tällä konseptilla keskustalla voisi hyvinkin olla mahdollisuuksia nousta taas kärki kolmikkoon. Jaa meinasi vielä yksi seikka unohtua. Väyryselle potku persuksiin puolueesta. Se olisi piste iin päälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Vain Väyrynen voisi pelastaa Kepun !

Sika-Saarikko ajaa entistä enemmän Viher-Kommunistien asiaa ja saa Kepun roikkumaan Hallituksessa loppuun asti ja saa Kepun kannatuksen 5 % tasolle seuraavissa Eduskunta vaaleissa .
Siis puolueen konkurssiin sehän tarkoittaa että puolue tuki tippii -75 % seuraavien vaalien jälkeen .
Sitä saa mitä tilaa… Alamäki alkoi jo Sipilän 2015 aloittamasta PAKOALISBISNEKSEN PELUUSTA !
Äänestäjiä yritettiin huijata Kulmunin puheenjohtajaksi vaihtamalla…mutta nyt asia vaan pahenee ja Kepun loputkin äänestäjät tajuaa vedätyksen ja äänestävät jaloillaan Viher- Kommunismia ja Pakolaisbisnestä vaastaan….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Ihmettelen Järkipersua , kun hän ainavaan luottaa , väyryseen ?! Minullaon väyrysestä jäänyt semmoinen kuva , etten hyvin paljon panostaisi Väyrysen varaan !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Sika-Saarikko ? Sirpa, miksi kannattajasi koostuvat näistä keskenkasvuisista vajakeista ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Mitä tarkoitat kannattajillani? Enhän ole missään ehdolla mihinkään? 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Totuus kiihottaa – FunClub ? Pelkäävätkö vahvoja naisia ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Kommentissasi mainitsemat henkilöt eivät yksin voi vaikuttaa Keskustan kannatukseen tulevaisuudessakaan, sillä itse en ainakaan ole havainnut kummankaan mainitun politiikon olevan kannattamassa muuta kuin eu:n liitovaltioon menoa. Ihan kuten Macronin toiveena on ja sitä paitsi onhan Keskustan mepit sijoittuneet liittovaltiota ajavaan ryhmään EU parlamentissa. Siihen Macronin perustamaan LREM-ryhmään.

Kaikkien keskustalaisten johtavien politiikkojen lausumat ovat kannattaneet elvytysrahaston perustamista aivan väärillä perusteluilla. Totuus näyttää unohtuneen tai sitten on kyse ymmärryksen puutteesta. Noilla keinoin ei enää luultavasti Keskusta sumuta aiempia kannattajiaan vaan pulue kuihtuu entisestään. Keskustan tulisi ottaa vahva suunnan muutos eu-politiikassaan, jos mielii kannatustaan nostaa. Kokoomus kuorii päältä keskustalaiset eu-liittovaltion kannattajat ja pettyneet siirtyvät muualle tai katsomoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#10

On sentään yksi piokkeus, Mauri Pekkarinen. Kerrankin se tyyppi puhui ihan järkeviä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

No, enpä olisi tuosta Pekkarisestakaan varma. Ei ainakaan muistellen hänen ministeriaikojensa tuloksia eli saavutuksia, joista pahin taitaa olla tuulituet käsittämättömällä tasolla. Siis korkeina ja pitkillä sopimuksilla annettuina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#16

Aivan samaa mieltä, kun muistelen ”entistä Pekkarista”. Listaan lisäisin vielä Päijänne -Keitele kanavan, täysi järjetön investointi. ”Tuulivispilätukien” lisäksi on syntilistalla, välillisesti, tuo järjetön sähköverkkojen maakaapelointi. Sen projektin kuluttajan maksavat siirtohinnoissa. Mauri poikahan uhosi, miniterinä ollessaan, että sähköfirmata laitetaan kuriin ja sähkönsanti on turvattava joka pitkospuun päähän asti. Olisihan siihen halvempikin konsteja ollut. Esimerkiksi suomalaisten työttömien pistäminen linjojen raivuuseen. Sähköfirmoille paras keino on pistaa kaapelit maahan, maksattaa investoinnit kuluttajilla ja sen jälkeen rahastaa.
Tuosta ”uudesta Maurista”. Puhui asiaa ottaessaan kantaa tuohon rahanjakoon, joilla tuetaan ranskan -ja saksan pankkien osingonmaksukykyä, sekä luodaan työpaikkoja Mafian hallitsemille alueille.
Maurista, eikä minustakaan, ei ole oikein, että ME, syyttömät, rahoitamme sitä tuohua!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Laitan tänne linkin Tuomas Malisen haastattelusta, jossa puhutaan juurikin tuon elvytysrahaston vaikutuksista ja mahdollisista seuraamuksista.

https://www.youtube.com/watch?v=8DCoYDQsnu4

Tuo kannattaa kuunnella oikein ajatuksen kanssa. Samona on hyvin selkeä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Keskusta on hylännyt vanhat aatteensa, joiden lähtökohtana oli Suomi ja suomalaisuus. Se on lähtenyt mukaan vihervasemmiston mailmaan parannukseen, joka tehdään ”jonkun muun” rahoilla ja työllä.
Suurin vaara Saarikon suhteen on perhetausta. SDP:n vaikuttajiin kuuluva puoliso pystyy vaikuttamaan tehokkaasti ajatusmaailmaan. Vertailukohtana voi pitää sitä, että Supon miehet olisivat jonkun vieraan vallan edustajan kanssa perheystäviä.
Nykymenon mahdollistaa Kepun sisäpiirin silmitön ja epätoivoinen halu roikkua omassa ”hillotolpassaan”. Fiksuimmat tajuaa, että nyt siihen saattaa olla viimeinen mahdollisuus, pitkään, pitkään aikaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Samoin ajattelen nykyisen Keskustan poliittisesta tilanteesta. Oikeastaan tämä suuntaus on peräisin siitä kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi. Myötäily eu:ta kohtaan näyttäisi puolueessa vain kasvaneen. Maamme etu on jätetty toissijaiseksi vaikka Keskusta on ollut pääministeripuolue hallituksessa tai ainakin rahakirstunhoitajapuolueena.

Keskustalaisten nuorten kaarti poliittisina päättäjinä nöyttäytyvät liian liberaaliselta väkeltä. Soutavat vihervasemmiston perässä, joskus jopa edessä. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Sirpakin. Pohdit hyvin ja laaja-alaisesti keskustan asemaa. Poliittinen elämä on; Aivankuin olisi tullut jollainlailla; ’Tiensä päätökseen.’ Totuuden puolella; tai; Totuutta vastaan. Keskellä ei vaan voisi olla, että Suomen tulevaisuus voisi olla riittävän turvattu; riittävän pitkälle. Keskellä ’kekkuloivat’ putoavat automaattisesti ales; puoluekartalta. Voidaan sanoa; ”Taivasta tavoittelevissa; ei ole keskusta-ajattelevia.” Ollaan puolella; tai ei. Sama se on Suomen; velattomuudenkin saavuttamisen suhteen; Joko Herramme siunaa työmme ja toimintamme, tai sitten ei. Jos jatkamme hekumassa ja lihassa elämistä; ei se ole Isämme mieleen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Kiitos Lasse kommentistasi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#13

Hei. Kiitos Sirpakin. Olin ennenvanhaan keskustapuoluelainen, vaan nyt, kun taivaaseenmeno on entistä lähempänä; on turvallista ja rauhoittavaa olla Perussuomalainen, kun olette rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta Rakastava puolue ja sieltä on helppo hakeutua taivaan kansalaiseksi, kun se Herran aika tulee. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Viimeisimpiä kannatusmittaustuloksia arvioidessani tuli mieleeni, jotta onkohan keskustan liberaalisiiven kannattajat siirtyneet demarien leiriin? Kannatus demareilla kun on noussut noin 6 %, joka ei kyllä oikein muutoin ole selitettävissä. Ainakaan noin suurena lukuna. Näin ollen Saarikon kannattajakunta liberaaleina ja perhepiirissä olevan aatteen siivittämänä ovat ainakin toistaiseksi demareissa. Jos noin on, niin siinä tapauksessa Saarikon tullessa valituksi puheenjohtajaksi alenee Keskustan kaantus edelleen. Tämä on tietenkin veikkaus eli arveluani. Toisaalta ehdolle asettuneista tuskin kenenkään voimin puolueen kannatus tulee nousemaan vanhojen aikojen lukuihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000