Perussuomalaiset

Ville

Ikaalinen väärällä tiellä

1 kommenttia

Ikaalinen on viimeistään uuden liikuntahalli-investoinnin myötä astunut sellaiselle kehityksen tielle, joka on varallista talouden kannalta. Uutta lainaa otetaan tänä vuonna noin 4,2 miljoonaa euroa entisten päälle. Velkakuorma alkaa lähentelemään vuoden lopussa 29,8 miljoonan euron lukemia. Tässä vaiheessa on hyvä huomata, että kriisikunnan kriteereistä asukaskohtainen velkamäärä ylittyy noin 30 miljoonan euron kohdalla. Myös poistojen määrä uhkaa kasvaa liian suureksi, esimerkiksi vuonna 2018 vuosikate ei riitä poistojen määrään. Myös muu taloudellinen tilanne näyttää todella vaikealta. Koronnousu on tulevaisuudessa Ikaalisille erittäin vahingollista, kun se jossain vaiheessa nousee. Tällä hetkellä lainaraha on halpaa, mutta siihen ei pidä tuudittautua. Velkojen takaisinmaksuajat ovat pitkiä. Nyt on tiukan linjan aika. Loppu valtuustokausi on mentävä vain lakisääteisiä palveluita tuottamalla. Mihinkään uusiin ja kalliisiin investointeihin ei ole varaa. Älkäämme hukuttako Ikaalista velkasuohon, vaan luokaamme elinvoimaa muilla keinoin.

Muutama sana vielä koulutusyhteistyöstä kiinalaisten kanssa, joka on iso virhe Ikaalisten kaupungilta. Meidän ei missään nimessä pidä luovuttaa vastikkeetta koulutusosaamistamme sadistiselle ja maailman julmimmalle kommunistihallinnolle. Ikaalinen ei tässä vaihdossa voita mitään, vaan häviää. On täysin epäeettistä toimia omien arvojemme vastaisten tahojen kanssa. Ikaalisilla olisi ystävyyskaupunkeja Virossa, Ruotsissa ja Saksassa, jotka lähemmin vastaavat omia arvojamme niin koulutuksen kuin muunkin elämän osalta. Kritisoin keväällä tätä päätöstä ryhmien välisissä neuvotteluissa ja pidän sitä edelleen erittäin vahingollisena asiana. Pitkällä aikavälillä häviämme siinä, kun Kiina imee koulutusosaamisemme ja työpaikkamme tällaisten surullisten päätösten seurauksena. Emme pärjää globaalissa kilpailussa muutoin kuin korkean osaamisen alueilla, siksi meidän ei pidä luovuttaa kruununjalokiveämme eli peruskoulumme osaamispääomaamme Kiinaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Mamaku
Hämmentynyt
#1

Ville Kartaslammi oletko käynyt koskaan Kiinassa? Nuo väitteesi eivät pidä paikkaansa. Kiina on kapitalistisempi maa kuin Suomi. Ihmiset ystävällisiä. On hyvä, että Suomella on paljon yhteistyötä Kiinan kanssa. Olen ollut työssä Kiinassa melkein 10 vuotta, joten tiedän, mistä puhun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000