Perussuomalaiset

Tuukka Saimen

Vasemmistovetoinen hallitus vie Suomen kankkulan kaivoon

Eduskuntavaalit 2023 tulevat olemaan Suomen lähihistorian tärkeimmät vaalit. Tulevan hallituksen poliittinen väri tulee ohjaamaan Suomen taloudellista kehitystä vuosikausiksi. Mikäli vasemmistovihreät ryhmittymät (SDP, vihreät ja vasemmisto) jatkavat hallituksessa, Suomi tulee ajautumaan taloudelliseen kaaokseen. Valtion velkaantuminen tulee kasvamaan entisestään ja ainoat vaihtoehdot tulevat olemaan verolajien lisääminen, byrokratiapöheikön kasvattaminen ja mm. yhteisö- ja tuloverotuksen kiristäminen. Turhia ja tuottamattomia ilmastoprojekteja syntyy kuin sieniä sateella, ja tuottava yksityinen sektori näivettyy. Näinhän Suomea on johdettu jo vuosien ajan.

Suomi tarvitseekin ennen kaikkea kriisiajan johtajuutta ja parempaa talouden realiteettien sisäistämistä tulevien päättäjien keskuudessa. Päätöksenteon on oltava yksinkertaisesti ammattimaisempaa.

Perussuomalaisten ja Kokoomuksen varaan rakennettu hallitus on ainoa järkevä vaihtoehto. Kokoomuksen talouspoliittinen linja on parhaiten soviteltavissa perussuomalaisten tavoitteiden kanssa. Kokoomuksen mainostamat veronkevennykset eivät ole ratkaisu, mikäli julkisyhteisöjen velkakuormaa ja nykyisiä budjetteja ei saada kevennettyä. Siksi tärkeimmät painotukset pitää olla kustannusten karsimisessa.

Suomessa veronkanto on maailman tehokkainta, minkä takia valtion kassa kiertää tehokkaasti. Ongelmana on turhat ei-välttämättömät menot, jotka rasittavat valtion ja kuntien hallintoja.

On välttämätöntä, että aloitamme yhteiskunnallisen keskustelun siitä, onko kaikki julkisen sektorin velvollisuudet oleellisia, voidaanko nykyisiä velvoitteita keventää ja miten julkinen sektori saadaan aidosti kustannustehokkaaksi sekä vastaamaan modernin nykyajan tarpeita.

Suomessa raha on rakenteissa. Julkisen sektorin vuosittaiset hankinnat ovat noin 45 miljardia. Leikattavaa ja paremmin kilpailutettuja hankkeita maassamme siis riittää. Vihreän siirtymän painotuksia pitää hankinnoissa ja kilpailutuksissa keventää, jotta kustannuksia saadaan alas ja yrityksiä laajemmin osallistumaan julkisiin hankkeisiin.

Julkisista varoista jaetaan vuosittain satoja miljoonia kolmannelle sektorille ja poliittisille sidosryhmille mm. järjestöavustuksina, toimitilavuokrina, säätiöavustuksina ja muina tulonsiirtoina. Rahan ohjaaminen valtion ja kuntien budjeteista poliittisille sekä ideologisille intressiryhmille on saatava kuriin. Vaikka päätökset ovatkin demokraattisesti päätettyjä niin, ne ovat usein kansalaisten oikeudentajun ja moraalin vastaisia. Kolmannen sektorin avustuksia on leikattava rajusti ja päätökset on saatava läpinäkyviksi. Avustuksien koordinointia ja seurantaa on ohjattava yhdestä virastosta tai ministeriöstä.

Ahvenanmaata rahoitetaan vuosittain yli 300 miljoonalla eurolla. Vuosikymmeniä maksetut tasoitusmaksut ja varustamotuet ovat esimerkki heikosta johtamisesta. Ahvenanmaan sopimukset on purettava yksipuolisesti ja itsemääräämisoikeutta lisättävä tai Ahvenanmaa liitettävä osaksi Manner-Suomea tasavertaisena maakuntana.

Kuntien määrää on myös vähennettävä. Alle 100 kuntaa onkin riittävä määrä pyörittämään 5,5 miljoonan asukkaan maata. Tätä varten kunnille on rakennettava tiekartta ja tavoitteet. Hallintoa karsimalla, turhia virkoja vähentämällä ja yhdistelemällä saadaan kuntatalouteen tehokkuutta.

OIkeistopuolueita Suomessa on aina yhdistänyt huoli velkaantumisesta ja yli varojen elämisestä. Julkisen talouden tasapainottaminen on nyt elintärkeää. Valitettavasti en usko, että vasemmistopuolueet tähän pystyisivät.

Pidetään hallinto laihana ja lahjakkaana, niin kaikki on mahdollista.

Tuukka Saimen 

Yrittäjä, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

Osallistu keskusteluun!


25 kommenttia
Nimetön
#1

Oli hallitus mikä tahansa kokoonpano, jossa Marin on mukana, hallitusta johtaa väkevä kommunistinainen. Asia tuli täysin selväksi, kun Orpon ja Marinin keskustelua seurasi, kuka määrää kaapin paikan. Maan taloutta tuleva vasemmistohallitus ei tule saamaan kuntoon, ei edes suunta muutu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Maan talous onkin tarkoitus romauttaa, jotta iso raha ja EU saa kaiken vallan Suomessa ja osalliset rikastuvat viis orjakansasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#7

Narsisti mikä narsisti!Huutaa kokoajan päälle,ei myönnä omia virheitään,on olevinaan aina oikeassa.Ei jatkoon!!! 🙁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demareilla arveluttava kansainväinen tausta
#9

Meidän on koetettava pelastaa suomalaiset natsisaksan kaltaiselta rasistiselta sosisialistiselta väkivallalta, jossa työväenliike ajautui natsien käsiin. Suomalainen työväenliike tuntuu seurailevan samoja jälkiä, jotka eivät ole myöskään Leninin tai Stalinin linjoille vieraita. Jos haluat vallan, ota työväenliike haltuusi, mietti natsit, leninistit ja stalinistit. SAK on jo sosialistien käsissä, joka heijastuu maan poliittiseen päätöksentekoon, eikä tuosta ole pitkä matka joko neukkulaiseen kommunismiin tai natsismiin, kansallissosialismiin. Demarit pyrkivät pitämään demokraattista ulkonäköä, mutta on lopulta varsin kansallissosialistisen oloinen loukko, johon ihmiset on joko pakotettu tai väärin perustein houkuteltu. Kansainvälinen Sosisialistinen internationaali on demareiden kansainvälinen järjestö, johon kuuluu mm. Suomen demarit täysjäseninä, kun muiden pohjoismaiden demarit ovat jo irrottautuneet tuosta, jopa aseellisia Afrikkalaisia järjestöjä tukevasta järjestöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Juuri näin, diktaattorit aloittavat vallankaappauksen yleensä järjestäytyneestä työväenliikkeestä. Saman teki Hitler, liittyi Saksan työväenliikkeeseen, ja siitä se alkoi. Suomen demarit kaappasivat Helsingin, ja aikomuksena oli miehittää koko maa, ja lopulta yhdistää koko maa Neuvosto-Venäjään. Demarit rakastavat kommunismia, köyhän kyykyttämistä, ja jopa mielivaltaa, DDR:n tapaista ihmisoikeuksien polkemista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Se tuntuu olevan jo pelko, jos demarit eivät pääse hallitukseen, se laittaa maahan yleislakon, ja tuo, perkele on jo katsottava, ollaanko maassa jo niin syvällä kommunismissa, että demarit alkavat määrätä romutetaanko koko demokratia maassa, kaadetaan eduskunta valta. Siitä kärsii jokaikinen tavallinen kansalainen ja ruoka loppuu kaupoista, jos on kellään edes rahaa siihen. Se on ainakin varmaa, että vanhuksille ei tipu lämpöä tai ruokaa demarivallan aikana, joka tarkoittaa puhdasta kommunismia. Nyt kannattaa jokaisen suomalaisen katsoa ja miettiä, kannattaako hyvinvointi uhrata yhden demarivallan takia, joka pyrkii nähtävästi johonkin nälkävuosiin takaisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Perussuomalaiset + kokoomus + kristilliset = toimiva pohja

Voisko Purra nousta pääministeriksi?
Olis ainakin parempi kuin onneton Orpo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Varmaankin hyvä pohja, mutta parasta olisi saada parhaat mahdolliset poliitikot hoitamaan maan taloutta. Kokoomus ei ole pelkästään Orpo, siellä on paljon hyvääkin väkeä, kunhan eivät aseta jälleen vihreää taloutta maan talouden edelle. Ympäristökysymykset ovat sitten kokonaan eri asia. Nyt on laitettava ykkösasioiksi maan energiahuollon toimivuus ja joutavat kulut pois maan taloudesta, joka ei taas ole sitä köyhimmältä leikkaamista, eipä siellä muutoinkaan ole leikattavaa. Ylen kaltaiset suursyöpöt joutaa yksityistää, jotain säästää budjettirahoituksen puolelle, mutta moisia elätettäviä sikoja ei tarvita, voihan uudelle laitokselle antaa luvat myös mainostomintaan, eikä vain ulkolaisten omistamalle maikkarille. Järkeä peliin. Afrikkaan ei enää rahaa, vain avustutarvikkeita kriiseihin, siitäkin säästyy miljardeja. Todennäköisesti pääpuolueiden Perussuomalaisten ja kokoomuksen selkeä yhteistyö, äänestäjillä on oikeus tietää paitsi ketä äänestää, niin myös mihin kokoonpanoon se johtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Juuri näin, on meidän tiedettävä, että jos kaikki tiet johtavat sosialistihallitukseen, mikään tässä ei muutu, velkaantuminen jatkuu, koska hallituspuolueet ovat kaikki avainasemassa, eli kaikki on kaupan, tai hallitus kaatuu. Hallituksen kaatumisen uhka on jo velkaannuttanut maan pilviin saakka, tämä on helvetin naurettavaa ja lapsellista politiikan hoitoa. Jos maassa on eduskunnassa oikeistolla enemmistö, niin silloin meille pitää tehdä oikeistohallitus, ja tästä ei tingitä. Siitä ei tule mitää, että näitä tilkepuolueita aletaan koota hallitukseen kuin hallitukseen, että saadaan kaikki sonta läpi äänestyksissä. Valitettavasti kepukin puolueena siirtyi sosialistien puolelle, vaikka pysykööt siellä vaikka maailmantappiin, voihan älykkäät kepulaiset vaihtaa halutessaan puoluetta, niin loppuu äänestäjäkunnan haukunta. Tätä suosittelenkin, kepu puolueena ei todellakaan aja maaseudun asiaa, kuten demarit ei puolueena välitä hevonpaskaa pienestä ja köyhästä ihmisestä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Näin on, Marin puhuu sontaa vihapuheessaan, kaikki kokomuslaiset eivät ole vuorineuvoksia. Tiedän kyllä mitä väkeä kokoomuksessa on, koska tuli oltua puolueessa kymmeniä vuosia, kunnes pojat pilasi puolueen.

Perussuomalaiset ovat lähempänä tavallista kansaa ja ajattelevat koko väestöä, kun pojilla nousi päähän. Maan talouden kannalta tärkeää on, että meillä kaikilla menee hyvin, meillä, jotka tämän hyvinvointimme itse maksamme, niillä tuloilla, joita me saadaan mm. vuorineuvoksien ansiosta mm. viennistä.

Meitä kaikkia tarvitaan, mutta emme voi jakaa vähentyviä hyvinvointimme maksamiseen tarvittavia rahoja maailman kansalaisille, se ei tekisi kuin senttejä per maapallon asukas vuodessa, mutta meiltä loppuisi leipä, hyvinvointipalvelut, koulutus, infra ym.

Me joudumme tekemään niska limassa töitä hyvinvointimme ylläpitoon, sen me hyväksymme, mutta hoitakoot rikkaammat valtiot ja YK Afrikan gebardihattujen Bentleyn ostot ja huollot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Koksujen jaPerus- Suomalaistenkin varaanrekennettu hallitus , on kuitenkin oltava varovainen , ettei koksut tee taas , niitä kuprujaan ” , että lupaavat ” muuta ja tekevät muuta ” !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Suomi tarvitsee rehellisiä yrittäjiä, ei mitään veronkiertäjiä ikä muitakaan ketkuja kuten nämä marjayritykset esimerkkinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#5

Kansakunnan etu olisi, jos oikeisto pystyisi yhteistyöhön. Kyllä tämä punikkien toiminta on nyt nähty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
Utelias
#8

Kyllä kyllä!Sano Muilun Kake!Mutta kaikki riippuu ensikädessä siitä.Että osaako Suomen kansa vihdojaviimen äänestää oikein?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#12

Pelottaako? Kummat tulee oven taakse? IMF (valtio konkurssissa) vai Lapualaiset?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Häjyt tuloo!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Ei vasitenkaan!Toivottavasti ei tule kumpikaan,ei IMF,eikä sen kummemmin Lapualaiset,eikä Häjyt.Mutta kaikki käytettävissä olevat keinot on otettava käyttöön,valtionvelan vähentämiseksi.On se hallituskokoonpano sitten minkälainen hyvänsä,ensikevään EK-vaalien jälkeen.Ilmastotavoitetta on siirrettävä vuoteen 2050,maahanmuutto laitettava nolliin,kehitysapu lopetettava,muualtatulleiden elätys yhteiskunnanvaroilla lopetettava.Siinä muutamia esimerkkejä,muitakin säästökohteita varmasti löytyy?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Rahaa ei tule heitellä ympäri maailman eikä ulkomaalaisille! Piste.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Juuri näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000