Perussuomalaiset

Terhi Kiemunki

UUSI KEHITYSAPUMALLI ON VÄLTTÄMÄTÖN

Ulkoasiainneuvos Matti Kääriäisen kirja Kehitysavun kirous on saanut julkista huomiota puolesta ja vastaan. Hyvä että keskustelu on vihdoin virinnyt, vaikkakin aika vaisuna. Meneekö apu perille vai ei, siitä ollaan kahta mieltä. Suomi jakaa kehitysapua yli miljardi euroa joka vuosi, mutta kukaan ei pysty valvomaan sen vaikuttavuutta. Suurin avustuskohde on Afrikka, jossa vaikutus on olematon. Näin tulee olemaankin niin kauan kuin korruptio kukoistaa ja lihotamme köyhien maiden ökyrikasta johtoa joka siirtää kehitysavut veroparatiiseihin ja rahoittaa järjestäytynyttä rikollisuutta. Global Financial Integrityn mukaan laiton pääomapako kehitysmaista on vuodessa 990 miljardia dollaria ja kasvaa kymmenen prosentin vuosivauhtia. Maan kehittyminen ei palvele sen johdon tarpeita ja näin ollen köyhät on pidettävä köyhinä eikä halutakaan toimivaa elinkeinopolitiikkaa niin kauan kuin ilmainen raha juoksee ja kukaan ei kysele sen perään. Samaan aikaan kun Afrikkaan virtaa miljardeja, virtaa köyhyyttä pakenevia siirtolaisia Eurooppaan ja EU perää yhteisvastuuta pakolaisten elättämiseksi alueellaan.

Vapaaehtoisten kansalaisjärjestöjen työllä on toivottavasti vaikutuksensa ihmisoikeuksien ja sivistyksen kehittämisessä, mutta se ei auta maata luomaan elinkeinotoimintaa ja kestävää kehitystä. Vapaaehtoinen tukeminen on jokaisen henkilökohtainen valinta, mutta verovaroin ei Suomen pidä enää tukea tuloksetonta toimintaa. Tulevalla hallituskaudella on kehitettävä uusia tapoja kohdentaa ja valvoa kehitysavun vaikutusta. Perussuomalaisten kehitysapurahastomallin tarkoituksena on vahvistaa kansalaisten sitoutumista kehitysapuun ja samalla pienentää valtion budjettirasitusta. Uuden mallin muita keskeisiä päämääriä ovat muun muassa avun perillemenon tehostaminen sekä konkreettisten tulosten lisääminen ja kehitysavun rahoituspohjan laajentaminen.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000