Perussuomalaiset

Terhi Kiemunki

TALOUSARVIOKOKOUKSEN PALKKIOILLA VUODEKSI ETSIVÄÄ NUORISOTYÖ

Tampereen kaupunginvaltuuston tilinpäätöskokous on tänä vuonna 15. toukokuuta. Se on istuvan valtuuston viimeinen kokous. Tilinpäätös tulee olemaan surullista kuunneltavaa. Tilikauden tulos on 21,3 miljoonaa euroa tappiolla ja nettoinvestoinnit 220 miljoonaa euroa vaikka vuosikate on 74,4 miljoonaa euroa. Kaupungin talous on jo kuudetta perättäistä vuotta alijäämäinen ja suunnilleen samat päättäjät ovat olleet tätä taloutta ”hoitamassa” ja kaupunkilaisten hyvinvoinnista säästämässä.

Perinnöksi siis tuleville valtuutetuille jätetään ylivelkaantunut pesä, jonka järjettömiä investointipäätöksiä kaupunkilaiset maksavat vielä hyvin pitkään. Jotain on ehkä pelastettavissa, kuten raitiotiehankkeen pysäyttäminen siihen hetkeen, kun uusi valtuusto aloittaa kesäkuussa.

Viime vuoden tilinpäätöskokous kesti lähes kahdeksan tuntia ja sen kokouspalkkioiden summa oli noin 40 000 euroa. Tähän vielä päälle kokouksessa läsnä olevien virkamiesten palkat. En voi ajatella, että yksikään tämän kauden taloudenhoidosta vastuussa oleva valtuutettu katsoisi ansainneensa palkkion tällaisen tilinpäätöksen hyväksymisestä. Siksi esitänkin julkisen haasteen, jonka tulen esittämään vielä tilinpäätöskokouksessakin, jos varavaltuutettuna olen läsnä. Haastan kaikki valtuutetut ja kokouksessa istuvat varavaltuutetut luopumaan kokouspalkkioistaan ja korvamerkitsemään koko potin henkilön palkkaamiseksi vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen kohteeseen jossa tekeviä käsiä tarvitaan, kuten esimerkiksi etsivään nuorisotyöhön. Tämä tosin toteutuisi vain, jos valtuutetut jaksavat vielä vaalien jälkeen pidettävässä kokouksessa puhua tuntikausia.

On selvää, että Tampereella olisi hyvin paljon kohteita joissa tuolle summalle olisi käyttöä. Henkilön palkkaaminen on kuitenkin konkreettisempi kuin summan katoaminen kaupungin pohjattomaan kaivoon tai lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen. Kuten muutama muukin perussuomalainen luottamushenkilö, olen aiemminkin luopunut kokouspalkkioista, muun muassa pitkän talousarviokokouksen palkkiosta. Muiden ryhmien valtuutetut naureskelivat ja pitivät tekoa pölhöpopulistisena. Muutaman valtuutetun kohdentamaton kokouspalkkioista luopuminen voi olla pölhöä, mutta populismista ei voida puhua silloin kun asiasta ei huudeta julkisesti eikä mediakaan sitä noteeraa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000