Perussuomalaiset

Terhi Kiemunki

Suvaitsevainen ymmärrys?

35 kommenttia

Kun intialaistaustainen mediapersoona Tino Singh halusi tarjota ymmärrystään, otin kutsun vastaan olettaen että hän todella on siihen valmis. Lähdin mukaan yrittämällä ladata itseenikin valmiutta ymmärrykseen. Ainakin päätin valmistautua kuuntelemaan avoimesti. Me emme päässeet yhteisymmärrykseen, mutta en pidä keskustelua täysin turhanakaan. Tajusin lopulta, että kaikkein suvaitsemattomin ilmapiiri on kuplassa jossa ei ole peiliä, kuplassa josta ei haluta astua ulos eikä sen sisään päästetä ketään joka uskaltaa ajatella toisin tai kyseenalaistaa siellä asuvien mielipiteet. Kun puhutaan maahanmuutosta – missä tahansa muodossa – kuplassa ajatellaan että kaikki jotka eivät halua monikulttuurista Suomea ovat rasisteja jotka vastustavat kaikenlaista maahanmuuttoa ja vihaavat kaikkia isänmaansa ulkopuolella syntyneitä ja heidän jälkeläisiään. Että meidän kaltaisemme rasistit eivät suvaitse mitään erilaisuutta, mitään muuta etnisyyttä, uskontoa tai kulttuuria kuin omansa. Että me olemme pahoja, vihaisia ja väkivaltaisia. Sellaisiakin ihmisiä varmasti on. Aivan kuten on sellaisiakin pahoja, vihaisia ja väkivaltaisia ihmisiä jotka eivät suvaitse heitä jotka eivät halua monikulttuurista Suomea. Aivan kuten on pahoja, vihaisia ja väkivaltaisia maahanmuuttajiakin.

Järjetön ajatus on, että meitä jotka emme halua monikulttuurista Suomea on sallitumpaa vihata, nimitellä ja uhkailla koska olemme ansainneet sen ja koska yllytämme koko ajan lisää rasisteja joukkoomme. On aivan perusteetonta väittää, että katupartiot tai isänmaalliset mielenosoitukset olisivat väkivaltaisia. Järjetöntä on myös väittää, että olemme ääripää jonka tavoitteena ovat keskitysleirit tai sisällissota, kuten vapaa toimittaja Jussi Korhonen kirjoittaa kolumnissaan. Mikä on tavoitteena sillä ”ääripäällä”, jonka mielestä meidän on otettava vastaan ja kannettava vastuuta kaikista heistä, myös raiskaajista ja terroristeista, jotka haluavat tulla nauttimaan sosiaalipalveluistamme – perusteena ihmisoikeudet ja erilainen kulttuuri johon meidän vain pitää tutustua, ymmärtää ja sopeutua.

Ylen A2 turvattomuusilta oli jälleen kerran tyypillistä Ylen antia. Suunnitelma näytti siltä, että halutaan todella tarjota keskustelualusta. Näennäisesti etsittiin mukaan vastakkaisia mielipiteitä ja kokemuksia omaavia ihmisiä. Keskustelijoiden valintaprosessin aikana kuitenkin tuli selväksi, että asenteellinen Yle ei haluakaan haastajia suvaitsevaistolle. Ei kelvannut Juha Mäenpää, ei Junes Lokka. Vaikka Jukka Ketonen kelpasi Ylelle, hän ei kelvannut haastajaksi Razmyarille, Toivolalle ja Mohamedille jotka peruivat viime hetkellä osallistumisensa – koska rasismi. Koska heidän mielestään Ketosen kanssa ei voi käydä avointa keskustelua maahanmuutosta ja sen ongelmista. ”Ketkä ovat tasavertaisia keskustelukumppaneita ja ketkä on yksinkertaisesti jätettävä keskustelun ulkopuolelle?” Kirjoittaa Razmyar perusteluissa kieltäytymiselleen. Yle tuskin osasi aavistaa, että todellisen vastuksen antaakin somalialaisen raiskaama nuori Mari Nezihe Poyraz joka vaiensi turvattomuuden tunnetta ja pelkoa vähättelevän, ylimielisen Jone Nikulan.

Keskustellessamme Singhin ja myös paikalla olleen Aleksi Pahkalan kanssa –ilman kameroita- olimme kaikki samaa mieltä siitä, että avointa keskustelua tarvitaan tai se on jopa välttämätöntä yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi. Valitettavasti meillä oli erilaiset näkemykset siitä keiden kanssa voidaan – tai on tarpeellista – keskustella. Aivan kuten Ylen toimituksen ja muidenkin suvaitsevaisiksi itseään kutsuvien näkemykset eroavat omista näkemyksistäni. On ajan tuhlaamista lähteä keskustelemaan maassa maan tavalla elävän tai saamaansa apua arvostavan turvapaikanhakijan tai maahanmuuttajan kanssa, ei meidän välillämme ole ongelmaa. Niin kauan kuin ”suvaitsevaiston” mielestä ainoa ongelma on ideologinen rasismi ja väkivaltaan lietsovat rasistit jotka aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta maahanmuuttajille, ei ole mitään mistä keskustella. Avoin ja rakentava keskustelu saadaan aikaan vain niin, että molemmat osapuolet kuuntelevat ja edes yrittävät ymmärtää omastaan eroavan mielipiteen ja näkökulman. Koska Singh halusi jatkaa keskustelua kutsumalla mukaan eri tavalla ajattelevia osapuolia, jatketaan. Mutta en suostu yleläiseen käskytykseen, vaan mukana on vastapuolelta oltava suvaitsevaiston lisäksi sellainen turvapaikanhakija joka on raiskannut ja sellainen turvapaikanhakija joka on jo myöntänyt tulleensa paremman elintason perässä. Mielelläni yrittäisin ymmärtää myös anarkistia, joka heittää ilotulitteita isänmaallisten marssijoiden joukkoon. Minun puolestani hän voi pukea vaikka pellenaamarin jos ei kykene vastaamaan omalla naamallaan. Lisäksi aion itse määritellä ”oman puoleni” edustajat fifty-fifty.

Näin ehkä voidaan päästä asian ytimeen ja puhua ongelmista niiden oikeilla nimillä.

Osallistu keskusteluun!


35 kommenttia
Persut "ei" persettä myy
#1

Eilinen maahanmuutto kekustelu ylellä oli muuten asiallaista keskustelua,mutta Suvakki Jone Nikula pilas koko homman !
Mietin että mitä järkeä tuossa nen hommassa on, miksi sen pitää työntää tuonne nokkansa ?
Hakeeko se johonkin virkaan vai mitä sen päässä oikein liikkuu kun se nuolee koko kansan kustannuksella suvakki-politikojen persettä ja huutaa tuota samaa paskaa kuin Eu pyrkyrit ja muut Pakolais-Bisneksestä hyötyvät .Onko Jone Nikula lähdössä
-Suvakki politikoksi ?
-Vai onko sillä joku suvakkien päätäntä vallassa oleva virka kiikarissa ?
-Vai alkaako se pakolais bisnekseen
Vai mitä se oikein meinaa. ?

Pitäs muistaa että suvakit on yhtä tuhollista kansakunnalle kuin Natsit ,Sama päämäärähän niillä on molemmat on Juutalais vastaisia, jos suvakit ei suoraan ole ,niin epäsuoraan. Koska ne kannattaa juutalaisen pahimpia vihollisia äärimuslimeja ja niiden hyysäystä yhteiskunnan rahoilla ,terrorismista välittämättä ja puollustelvat ja vähättelevt niiden raiskauksia jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

omihli
Utelias
#2

Ehkä pyrkii SDP:n listoille?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

DreamIsOver
#15

Itse olen vaihtanut radiokanavaa aina klo 11:00 kun Jone Nikulan ’show’ alkaa Radio-rockin aamuisen Korporaatio -ohjelman jälkeen. Näin siis jo vuoden ajan. Ei kerta kaikkiaan ole kestänyt Nikulan ’juttuja’, heh. Korporaatiota 6:00 – 11:00 sitävastoin suosittelen…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hyvä Terhi
#31

Sanasi olivat aivan viattomia ja suuresti hämmästyin kun niistä löydettiin jopa rasismia.
Kirjoitus meni juuri siten kuin kansa puhuu turuilla ja toreilla, työpaikoilla ja kahviloissa, kylässä ja kotonaan jne

Kauhistus on samaa tasoa kuin Halla-Ahon skripta. Jussi oli ihan raastuvassa saakka. EUssa nuo kirjoitukset kaikki luettiin läpi ja siellä ihmeteltiin sitä, mistä rasismista, kiihotuksesta ym Jussia oikein syytetään. Mitää sellaista syytöstä ei EU taholta tullut vaan suomalaisille suvakeille naurettiin.
Terhillä on sama tapaus nyt. Mitään pahaa ei ole tapahtunut.

Muslimit ovatkin Suomessa erikoisasemassa kaikessa. Heille on erivapauksia joita ei kantis tule koskaan saamaan.

HYVÄ TERHI pidä lippu korkealla. Sinua tarvitaan. Sinut yritetään vaientaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Allahu Akhbar= sydämellinen toivotus
#32

Jari Tervo plokissaan kirjoitti kuvauksen perussuomalaisista.
Husu (kesk) kehotti plogissaan -syö paskaa ja kuole-
Kummatkin media sivuutti.

Terhi Kiemunki kiinnitti huomionsa HIJAB-huiveihin pääsiäisnoidilla. Mitä pahaa? Eikö tätä olisi saanut todeta?

Terhi Kiemunki leikillisesti totesi -allahu akhbar- (allah olkoon armollinen) TOIVOTUKSEN muslimilasten suusta. Mitä pahaa?
Toivotushan on ystävällinen. Toivotus on tavallinen kohdatessa/erotessa arabimaissa.
Länsimaissa sanonta on liitetty terroristeihin. Pikkutytötkö nyt olisivat terroristeja?
Suvakit ovat tämänkin Terhin kirjoituksen sanat saaneet näyttämään kamalan pahalta JOPA rasistisilta koska eivät ymmärrä -allahu akhbar-in olevan sydämellinen toivotus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Minna Raunio
#35

Mikä on suvakki ? Olen uusi tällä foorumilla. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

XX5
#3

Natsithan olivat hyväksi kansakunnalle, Saksan talous nousi kukoistukseen. Ja muuten juutalaiset julistivat sodan Saksalle joka halusi sitten p o i s t a a heidät maasta.
Kaiken suvaitseminen ei onnistu, eikä liian erilaisten kulttuurien yhteiselo. Eikä sen myöntäminen ole rasismia. Miksi televisiossa esiintyvät aina samat vähä-älyiset jotka eivät osaa muuta kuin jauhaa samaa rasismihöttöään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hauska trollaus
#4

joskin melko varmasti kohta poistetaan koska huumoria ei yleensä katsota hyvällä 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#5

Hyvä kirjoitus ja kannanotto. Sisältää jokseenkin kaikki suvaitsevaisuuteen liittyvät ongelmakohdat.
Jone Nikula ohjelmassa oli täysi ääliö, vastenmielinen suvakki. -Sinun on nyt vaan mentävä somalien joukkoon kohtaamaan pelkosi- ja sen jälkeen sinun on suvaittava, muuten olet rasisti. Nerg sanoi sentään jotain järkevääkin. Mari oli ohjelman kuningas, rohkea ja suorapuheinen tyttö. Oli myös nähtävissä, että pelkäsi Nikulan painostusta. Mutta vahva on, vahva.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Musuilta loppuivat paukut
#6

Nikula taitaa olla YLEn vaki- tai freelanceri.
Ajatusmaailmansa on välillä tuotava julkisesti esille. Tässä tapauksessa Nikula toi esien mamukäsityksensä. -Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat- pätee tässäkin. En yhtään epäillytkään sitä, että asiallista kriittisyyttä siitä isosta suusta tulisi.
Melko epämiellyttävä tyyppi ja silti on viihteen puolella. Käsittämätöntä.

Noiden muukalaistaustaisten Razmyar, Toivola ja Mohamedilta poisjäämisen syyt olivat silkkaa pelkoa. Heiltä yksinkertaisesti loppuivat paukut millä olisivat puolustaneet mamuinvaasiota ja asennoitumistaan. Peruutuksen syyt jo osoittivat sen. Sekin on tullut hyvin selväksi, minkälainen muslimi on keskustelijana kun aihe sivuaa kriittisesti muslimeja ja musukulttuuria (Husu). Suomessa ei musu voi noin vain valehdella ”vääräuskoisille” joutumatta täysin naurunalaiseksi.
Suomen sisun johtaja ja Junes Lokkaa sivuutettiin. Samoin hylättiin Oodinien johtaja jonka sijaan rivijäsenien olisi pitänyt nousta lauteille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

DreamIsOver
#17

Nikulalla joka arkipäivä oma ’show’ Radio-rockissa klo 11:00 – 15:00. Pääasiassa lukee Ilta-Sanomien juttuja, haukkuu perussuomslaisia ja ’rasisteja’. Ärsyttävä tyyppi, jopa Vihreän työkaverini mielestä. En suosittele kuuntelemaan muuten kuin todetakseen kuinka turha tyyppi äijä-Jone on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Mistähän muuten johtuu se, että kasvoistaan epämiellyttävän näköinen henkilö on myös useimmiten epämiellyttävä käyttäytymiseltään toista henkilöä kohtaan?

Kun toimittajan käytös, puhetapa, kasvot ja koko olemus ovat epäsiistin EPÄmiellyttävät on hän kaikkea muuta kuin miellyttävää ja rentouttavaa ilmapiiriä luova.
Sopiiko sellainen viihdetoimittajaksi?

Menemättä henkilökohtaisuuksiin, pitäisi ammattitaidon lisäksi ainakin TVn puolella toimittajien olla miellyttäviä käyttäytymiseltään, ulkoASULTAAN ja suustaan. Epämiellyttävät kasvot ovat sivuseikka jos muut asiat ovat kunnossa. Samaahan edellytetään studiovierailtakin.

Viihdetoimittajan työ jopa IDOLSeissakin vaatisi ammattitaitoa, toisenlaista esiintymistä ja psykologista pelisilmää kuin mitä nikulointi edustaa.
Nikuloinnista puuttuu psykologinen silmä, toisen huomioon ottaminen ja niiden puute korvataan rumilla sanoilla ja öykkärimäisen karskilla käytöksellä.
IL lehden luku ei ole ammattitaitoa vaan sen puutetta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Hyvä kirjoitus Terhi.

On niin helvetin ärsyttävää kun realismia koitetaan maalata peloksi tai rasismiksi kun kyseessä on vain realistinen suhtautuminen asioihin.

Propagandaa.

Nikula oli illan trolli, vajosi syvälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

nettitieyää
#18

Niinisalon rouva erotiikkamalli. Ehkä ammattikysymys että niin kovin pelkää. Niinisalossahan on paljon lapsiperheitä. puolet Lapsia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jome
Vihainen
#20

Jep Toni, eli osu ja uppos, ja tosi syvälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Toisille tuntuu olevan realismi rasismia että sana rasismi kuten eräs mainitsi osuvasti menettää jopa merkityksensä. Sitä ollut jo paljon kauemminkin mutta ei niin tiedostettua julkisesti kuten nykyisin.
J.Nikula ei todellakaan ole ns.isänsä kopio jota aikoinaan arvostettiinkin ja muutoin aikoinaan oli eräs Nikula huippu seiväshyppääjä – ihan ansiosta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perust "ei" Persettä myy
#10

Pää ja aivot
voi seota monella lailla esim.silmät alkaa katsomaan eräänlaisten (Suvakki,rikollisen suojelu, tms.) lasien läpi harhaisesti,jopa niin että alkaa puollustelemaan alistajiaan ja hyökkääjiä ja suojeleen niitä ja jopa ajamaan niiden etuja. ,yleensä nopean sekoamisen aiheuttaa aina PELKO mutta sekoaminen voi olla itse aiheutettua alkoholilla ,huumeilla jne.mutta Raha saa sen myös sekoamaan kuten on Politikkojen keskuudessa nähty.
Tälle taudille on lääketieteelinen nimityskin (Tukholman syndrooma)
Mutta jos taudin aiheuttaa Raha ,voi tauti olla teeskentelyä oman edun kustannuksella. Kuten Politikkojen ja niiden perseen nuolijoiden keskuudessa on sytä epäillä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholma-syndrooma

Lukekaa taudin kuvaus ,se saa paremmin ymmärtämään mistä
suvakkiudessa on kyse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

8065
Hämmentynyt
#9

Niinpä , miksi tuossa A-2 turvattomuusillan keskustelussa ei nostettu esiin matujen tekemiä rikoksia, kantaväestöön kohdistuvia, ei heidän kultuurinsa tyyppipiirteitä mm kunniamurhat,lapsiavioliitot,silpomiset,naisten ja tyttöjen asema, vääräuskoisten tappamiset, sharialaki,ym ym ym. Miksei keskusteltu heidän sopetumattomuuden halujen puutteesta, maassa maan tavalla elämisestä, heidän paluustaan omiin maihinsa rakentamaan omaa yhteiskuntaa, voi voi , paljon olis aiheita kunhan niistä vain suvaittaisiin keskustella tuollaisissa A-2 tyyppisissä suorissa lähetyksissä. A-2 illan keskustelijoilta oli saamieni tietojen mukaan hyvin tarkasti rajattu mistä saa , ja mistä ei keskustella, tämäkö on sitä suvaitsevaisuutta, kyllä olis ”kirveellä töitä”, noin kuvainnollisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seuraava A2 aihe:
#11

Seuraava A2-ilta voisi lähteä ensin keskustelemaan miksi muslimimaat ovat sekasorrossa ja siirtyä sitten siihen aiheeseen miksi muslimien on hiton vaikea sopeutua asumaan mihinkään maahan.
Sitten voisi siirtyä keskustelemaan siitä mitä islam on saanut olemassaolonsa aikana aikaiseksi tieteissä, taiteissa, kulttuurissa, sosiaali-ja terveysaloilla sekä kansalaisten asemasta omissa maissaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Edellä – Napakymppi,sitä minäkin toivon että todella päästään ”näiden ääripäiden sylttytehtaalle … länsimaisuus itämaantietäjien välillä mutta – ilman trolleja – jotka pilaavat monitahoilla asiallisenkin keskustelun.

YLE Huom !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaahtopäät ärsyttävät
#13

Olen monesti ihmetellyt, mikä saa ihmisen politiikkaan asianaan vain maahanmuuttajien vastustaminen? Jopa tino Singhin tai kauan Suomessa asuneiden, jos he näkevät Suomessa jonkun epäkohdan. Jos suomalainen menee Ruotsiin, kaitpa hänkin sitä yhteiskuntaa arvostelee joskus. Monet sielläkin ovat jo politiikassa mukana. Ja mikä saa aikuisen ihmisen kaikkia ”mamu oli maitohyllyllä kanssani, pelkäsin” juttuja kertomaan ja uskomaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Minä olen yksi niistä monista jotka menivät -70 luvulla Ruotsiin TÖIHIN. Ei siellä mitenkään helppoa ollut. Töitä sai tehdä, liksa juoksi ja pomoina ruåtsalaiset. Tunsi siinä itsensä toisenmaan kansalaiseksi ja alkuaikoina hiukka huonommaksi. Silti meitä pantiin hetikohta pomoiksi turkkilaisille koska meihin luotettiin. Työmoraali kun oli heillä mitä oli.

Silloin kaikilla oli työtä. Nyt ei ole ja tuo porukka on paisunut siellä sellaisiin mittoihin että yksilön turvallisuus ja yhteiskuntarauha on todellisessa vaarassa. Siksi muutin takaisin isänmaahani Suomeen enkä todellakaan halua elää samanlaisessa hollituvassa mitä Ruotsi on.

Tämä juttuni vain siksi, että omassa maassaan omat kansalaiset arvostavat omia kansalaisiaan enemmän kuin sinne muualta tullutta.
Jos täällä Suomessa on arveluttavaa seistä yksin bussipysäkillä muutaman mamun kanssa, on tuo arveluttava tunne aivan luonnollinen ja siksi sallittu. Kyllä sitä Ruotsissakin sai tosissaan pelätä viimeisinä vuosikymmeninä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaahtopäät ärsyttävät
#14

Terhi Kiemungilta, Laura Huhtasaarelta esimerkiksi onkin mieleni tehnyt kysyä, pitävätkö he Linnea Mynttiseen kohdistuneita rivopuheita asiallisena. Miten ihmiset,, jotka pilkkaavat vanhaa ihmistä, kehtaavat muka enää vonkua vanhusten hoidosta (jos itse asiansa järjestänyttä vanhusta kohtelevat vihamielisesti) tai naisrauhan puolesta, kun ei ole kun alatyylistä seksuaalista rivoutta mielessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaahtopäät ärsyttävät
#16

Ei kyllä kenenkään tarvitse niin suvakki olla, että tuntematonta miestä laskee sisälle, vaikka kuinka asuisi naapurissa ja olisi samaa uskontokuntaa. Kyllä minä asioin ovella, jos ulkonäöltä tuttu miesnaapuri (tai nainenkin ) tulee jostain syystä kelloa soittamaan, asiaahan hänellä silloin on. Mitenkään tätä raiskattua syyllistämättä, mutta suvakkina vaan tuli tuollainenkin mieleen. Kyllä me suvakitkin pidämme rahapussin hyvässä tallessa, salaamme tunnusnumeron ja emme ryhdy juttusille tuntemattomien miesten kanssa. (jonkun vaarin kanssa säätilan toteaminen eri asia.)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Ei vastustaa voi pelkästään – vastustamisen vuoksi – vaan pitäisi perustua tosiasioihin kuin todellisiin faktoihin,jotka kestävät myös totuuden/totuuksia. Myös omakohtaiset/lähipiirin kokemukset ovat hyvästä ilman ”asennesitoutumista”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gubbe
#23

Seppo haloo! Faktaa on että Koraani käskee ties kuinka moneen kertaan että vääräuskoiset pitää tappaa.
Jos maahamme tulee tuhansia koraania lukevia kehitysmaalaisia eikö heidän aiheuttamansa pelko ole aiheellista? Rasismia se ei ainakaan ole että tuntee itsensä uhatuksi. Lisäksi muslimikulttuuriin kuuluu lukuisia vastenmielisiä ilmiöitä jotka ovat usein laittomia ja ihmisoikeuksien vastaisia. Sellaista kulttuuria saa vastustaa, eikä siinä ihmisen ihonväristä ja etnisyydestä ketään vastaan olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
#25

Raamatusta löytyy monta kohtaa, jossa käsketään tappaa samaan uskontokuntaan kuuluvia, jos nämä ovat syyllistyneet tiettyihin synteihin. On aika säälittävää, että vielä tänä päivänä, vuonna 2016, ihmiset uskovat sellaisiin asioihin, jotka 2000v. sitten on tietämättömille ihmisille ainoana totuutena kerrottu. Maailma muuttuu ja tieto lisääntyy, mutta siltikin ihmisten pitäisi elää joidenkin 2000v. vanhojen uskomusten mukaan, huhhuh!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#24

gubbe – edellinen kommenttini oli tarkoituksella ”suurpiirteinen yleisluontoisesti” molempiin suuntiin lähinnä neutraalisti mutta itse ytimeen mentäessä,niin – pohjoismaihin – ei sovellu mitkään Koraanit ”itämaisilla tietäjillä” tyyliin.

Pelko on aiheellinen jos tänne yritettäisiin ujuttaa suuremmissa määrin eriasteisia itämaista uskonnon oppia erilaisine kulttuureineen + elämäntapoineen. Lieveilmiöt olisivat kyllä mitä ilmeisempiä totuuksia,emmekä me kansakuntana sellaiseen taipuisikaan.

Kanssasi olen täysin samaa mieltä,siitä ei ole edes epäilystäkään kuin Terhi Kiemungin blogi on näiltä osin ; aiheellinen !

Aiheellinen kriittisyys ei ole mitään rasismia vaan tosiasioiden tunnistamista kuin lieveilmiöidenkin kartoittamista kuin myös länsimainen demokratia poikkeaa täysin edellä olevasta tavasta – jäsentää omaa maailmaansa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gubbe
#26

Raamatussa, vanhassa testamentissa on samanlaista primitiivistä tuubaa kuin koraanissa. Kristityt ovat sentään luopuneet niistä tavoista toisin kuin muslimit.
Raamatussa on sentään kymmenen käskyä elämäntapojen perustaksi, ihan kelpo ”sääntöjä”. Sellaisia EI OLE koraanissa. Kristinusko nyt on vielä siedettävä uskonto, ihmetystä vaan herättää että nykyihminen vielä yleensä uskoo moisiin satuihin.
Kristitylle voi hyvin sanoa uskonnon olevan soopaa, hän vain rukoilee puolestasi että löydät vielä jumalan. Sanopa sama muslimille niin hyvä jos ei päätäsi leikkaa irti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hei hei Terhi !
#27

Kannattaisi miettiä, ennenkuin syöttää tyhmyyksiä Faboon. Jos ei ymmärrä sopivuuden rajoja, voi aina lopettaa kirjoittamisen kokonaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Milla
#28

Tämä bloggaus asettuu aivan uuteen valoon sen jälkeen, kun olet ilmoittanut halustasi jakaa kondomeja lasten virpomislahjoiksi. Et ota edes vastuuta kommenteistasi, vaan kiemurtelet ja yrität näytellä väärinymmärrettyä kysymysten esittäjää. Julmuus lapsia kohtaan on sairasta. Tee johtopäätökset ja vetäydy itse politiikasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pääpoispärs estä
#29

Suvakki vaahtopäät ärsyttävät, Terhin kommentissa ei mitään ihmeellistä tai loukkaavaa.

Onhan se varmasti ollut hupaisaa kun pikku burkhat on vipattanut ja ovella sanottu virvon varvon allahu akbar, mulle maa tai sulle kuolema.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Miten meni niinkuin noin omasta mielestä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#33

Rockradion toimittaja Aki SAinio haukkui aiheellisesti Kimunkia jättämään lapset rauhaan ja nyt samaa ohjelmaa mainostetaan laajasti Akin puheella jossa hän vertaa nuorinta poikaansa sulaneeseen pakastebroileriin . Kyllä lapsen on varmaan aika vaikea kuunnella radiossa oman isänsä tälläistä arviota itsestään .Minusta hän syyllistyy julkiseen herjaukseen kun radiossa arvioi lasta näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#34

Hyvä kirjoitus Terhi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000