Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Katri Kulmunin poliittinen linjapuhe jäi torsoksi

7 kommenttia

Heti alkuun on selitettävä otsikon viittausta käyttämääni sanaan torso. Kulmunin puhe oli täysin kotimaan politiikkaan tähtäävää ja hyvin tunteisiin vetoavaa, joksi se lienee tarkoitettukin.  

On kuitenkin niin, ettei Suomen harjoittama politiikka ja ei siten keskustankaan ole yksin eduskuntamme päätösvallan alla täydellisesti vaan suurimman ohjeistuksen vaatimuksineen antaa EU:n koneisto. Tuo jäi keskustan puheenjohtaja Kulmunin linjapuheesta täysin uupumaan. Oletan, että EU politiikka on ollut ja tulee olemaan myös keskustan maatalouden harjoittajille hyvin tärkeässä osassa. Nyt emme tiedä minkälaista eu-politiikkaa uusi keskustan puheenjohtaja tulee ajamaan jo Rinteen hallituksessa. Toki hallitusohjelmaan on jotain perusperiaatteita kirjattu, mutta kuinka tiiviisti Kulmuni tulee hallitusohjelman kirjauksia valvovaan sekä vaatimaan niiden toteuttamista. 

Hallitusohjelmassa EU-politiikkaa käsitellään ohjelman sivulta 63 alkaen otsikolla ”3.2.1 Eurooppa-politiikka”. Keinojen kohdalla ohjelmassa todetaan mm. Suomi sitoutuu vahvasti EU:n jäsenyyteen ja unionin kehittämiseen sekä sen perusarvojen mukaiseen politiikkaan. Hallitus antaa Eurooppa-poliittisen selonteon eduskunnalle EU-puheenjohtajakauden jälkeen. 

Sitten ohjelmassa on erittäin tärkeä kirjaus, nähdeäkseni juuri keskustan kannattajakuntaa kohtaan; Suomen maksuosuus pidetään kohtuullisena ja käytetylle rahalle edellytetään saatavan sekä kotimaista vastinetta että eurooppalaista lisäarvoa. Maatalouden ja maaseudun kehittämisen rahoituksen taso turvataan. Myös aluekehitysrahoituksen taso ja harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema turvataan. TKI-toimintaan panostaminen on Suomelle tärkeää.

Tuo on käsittääkseni se ohjelmaan kirjattu sopimuskohta, jossa saattaa tulla hallituksessa Eurooppa-ministeri Tytti Tuppuraisen/pääministeri Rinteen kanssa ristivetoa mihin suostutaan EU:n neuvottelupöydissä ja etenkin siinä viimekäden neuvottelussa jossa maatamme edustaa neuvostossa pääministeri Antti Rinne.  

Keskustalle ei puheenjohtaja, elinkeinoministeri Kulmunin mukaan näytä olevan kovin suurta painoarvoa kotimaan politiikassa se millaisia päätöksiä EU:sta tulee ja velvoittavia toimia tehtäväksi ylipäänsä. Miksihän ei ollut? Vai onko niin, että ministeri Kulmunin puhesta jätettiin tarkoituksellisesti pois EU-politiikka, jota Rinteen hallitus tulee toteuttamaan, sillä hallitusohjelmaan näyttää myös kirjatun, että hallitus tulee antamaan eduskunnalle selonteon EU-politiikasta puheenjohtajuuskauden loputtua. Tuo ei kuitenkaan käsitystäni muuta siitä, että keskustalla ei ollut puheenjohtaja Kulmunin toimesta esittää omaa eu-linjaa politiikalleen, joka kuitenkin on se keskustan politiikan avain Suomelle jäsenmaana.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
#1

Mikäli et kuunnellut tai ole muutoin lukenut puheenjohtaja Kulmunin pitämää linjapuhetta, niin tässä eräs linkki videotallenteeseen puheesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tunteet on se viimeinen oljenkorsi
#2

Tuo Kulmuni on entinen Suomi-Venäjä -seuran puh.joht. joka myös vaati eduskunnassa vuosi sitten yli miljoonaa euroa seuralleen. Luin näin jostakin. Pitäneekö paikkansa?
Jos pitää, miksi tuon puolueen Venäjä myönteisyydestä ole kuulunut mitään edes vaalitaistoissa ja nyt puh.joht. taistossa?
Miksi vaietaan myös siitä kun vasuriliiton puh.joht. puolestaan on ilmi ryssämyönteinen. Kannattaahan hän maakauppoja, viisumivapautta, maamiinojen poistoa jne.

Kulmuni valittiin siksi, jotta saadaan nätti nainen houkutukseksi ja pehmentämään puolueen surkeaa alamäkeä. Tunteisiin vetoaminen on oikeudessa tuomittavan viimeinen oljenkorsi.
Jäämme seuraamaan mitä tuleman pitää.

Kommari-sisäministerin touhut ovat hyvin kiinnostavia. Saa nähdä miten hoitaa hommansa. Pääseekö yli käsittämättömistä fobioistaan?
Fobia = järkeen perustumatonta pelkoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Kulmunin historia pitää sisällään vasemmistolaisen aatepohjan. Omasta mielestäni on noin. Lisäksi hänen linjapuheessaan esille nostama ”innostus” hallitusyhteistyön tekeminen juuri sdp:n kanssa on tai pitäisi olla hyvin vahva viesti keskustaa kannattaville.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Jäihän siitä paljonkin sanomatta !? 1 suuremmista kepun romahtumisen syynä minä pidän ”sitä Tervetuloa Suomeen kuulutusta omakotitaloja löytyy !!? Se särähti ainakin minun ”takaraivoon ” !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Tarkoitat ilmeisesti Sipilän antamaa lupausta omakotitalonsa luovuttamisesta? Jos tarkoitat, niin sehän ei liity Kulmunin sanomisiin linjapuheessaan millään tavoin. Totta on kuitenkin se, että tuolla mainitsemallasi lausumisella oli erittäin suuri vaikutus keskustan kannatuksen laskuun.

Itseäni arveluttaa suuresti Sipilän myöhemmin antama selitys lupaukselleen, että kyse oli omakotitalon lupauksessa sen luovuttaminen erälle kristitylle pakolaisperheelle. Kuitenkin Sipilä puhui eka kerran sellaista, että tuohon omakotitaloon mahtuu useitakin perheitä. Jokin ei täsmännyt Sipilän puheissa, mutta vaikutukset olivat tramaattiset turvapaikanhakijoiden aaltoon 2015.

Kulmunin linjapuheessa ottama kanta kielteisen päätöksen saaneiden poistumiseen maasta oli vain toiveen asettamista. Ei muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Sitähän minä tarkoitan , mutta kun kulmuni puhui kannatuksen romahtamisesta/ja toiveestaan nostaa kannatusta , niin minä esitin mielipiteeni mikä minun arvioni , mikä sitä tiputti. ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

OK. Perustelusi kannatuksen laskusta ja että Kulmuni haluaa mitätöidä Sipilän aiheuttaman ”tuskan” puolueelle. Nähtäväksi jää onnistuuko Kulmuni demareiden kanssa ja etenkin jos yhteistyö ei miellytä keskustan kannattajia.
Näin ulkopuolisena ajattelen tehtävän olevan melkein mahdoton. Riippuu pitkälti siitä kuinka paljon Rinne itse sammakkopuheillaan mokaa jatkossa demareiden kannatusta josta voisi seurata keskustan kannatuksen kasvua (vaskesk) . Ainakin osittain ja osin PS:ään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000