Perussuomalaiset

Mikael Miikkola

Suomi on identiteetti

Isossa kuvassa tulee mieleen paraislainen merikapteeni. Matruusit kantelivat hänelle, että kansimies X viihtyy ruokapöydässä paremmin kuin työn ääressä. Kippari kutsutti skönen hyttiinsä ja torui: ”Kuule! Jos sinä vaan sööö, eikä sinä tekeee tööö, niin minä teke sulle temppu. Minä anta sulle lemppu!”.

Tuo lienee story?

Kalevalassa on työtä, mutta työ ja tekijät eivä aina kohtaa.
Arvostettu turkulainen maahanmuuttajavaikuttaja tiesi kokemuksesta, että ”1) on osattava paikallista kieltä ja 2) tuloa tuottavan työn tulee olla tekijälleen kannustavaa. Jos sosiaaliset tuet ovat antoisampia kuin jouten olo, niin pieleen menee. Ja on jo mennytkin.”

Kotouttamisessa surkeat kielitoimet johtavat surkeaan lopputulokseen. Mielekäs ja kunniallinen työ on osa identiteetiä sekä kotouttamista. Jokainen arvostaa turvallisuutta sekä mahdollisuutta tehdä tuottavaa työtä.

Demokratian vaarallisin vihollinen on työttömyys. Se on pahempaa kuin sota. Maahanmuuttajat eivät ilman työpaikkoja pysty aloittamaan uutta elämää. Varsinkaan, jos he eivät puhu suomea.

Kyse on myös siitä, mitä tulija haluaa. Jos tavoite on sukkelasti tehdä tili, ei Turku välttämättä ole bingo. Mutta jos visio on onnellisuus ja mahdollisuus ansaita kohtuullisesti, niin eväät hyvään elämään on katettu.
Kalevala on yksi harvoja paikkoja, joissa ihminen voi tavoitella sellaisia asioida, joita itse haluaa.

Turun infra on ensiluokkainen: turvallisuus, oikeudenmukaisuus, läpinäkyvyys, ympäristöstä huolehtimien sekä mahdollisuus kouluttautua ovat tarjolla jokaiselle.
Sitä vaan me perussuomalaiset emme ymmärrä, miksi moni jättää opettelematta suomen kielen?

Tapasin kuntosalilla afrikasta tulleen ”adoniksen”. Hän kertoi asuneensa Turussa liki kymmenen vuotta, mutta suomea tai ruotsia hän ei osannut. Syy oli, että ”languagella” pärjää!

Kielen opettelussa on kyse identiteetistä. Paikallinen kieli on opeteltava, jos haluaa olla mukana pelissä. On oltava valmis tekemään duunia sen eteen, että hyväksytään joukkueeseen. Se on maahanmuuttajien jäsenmaksu. Suomen passi ei ole ”mikä-tahansa-roobuska.”

Se, että täällä on hyvä elää, on menneitten sukupolviemme työn ja puurtamisen ansiota. Me perussuomalaiset vaalimme ja arvostamme noita arvoja. Vaadimme sitä tänne tuleviltakin.

Kun opetusta on muutettu englanninkieliseksi, ei ulkomaalaisen opiskelijan tarvitse enää suomea osatakaan.
Opiskelijat seurustelevat englanniksi keskenään sekä suomalaisten kanssa. Siksi maan kieltä taitamattomalle tuskin löytyy tuottavaa työpaikkaa?

Megatrendien aikana meidän jokaisen tulee muistaa Turun akatemian opiskelija Adolf Ivar Arwidssonin kuuluisa mietelause: ”ruotsalaisia emme ole…”

Usean opiskeluvuoden jälkeen pitäisi olla kotoutunut, jos on tahtoa. Nykymenolla korkeakouluissa vain käydään lataamassa akut ilmaiseksi. Ja sitten menoksi!

Perussuomalaiset ovat tehneet aloitteen avustustoimikunnalle bonuksen myöntämiseksi niille yhdistyksille, jotka edistävät kielellistä kotiuttamista. Tiedämme, että työ, urheilu, yhteiset harrastuspiirit sekä varusmiespalvelus ovat parhaita ”kieliyliopistoja”.

Myös kuristavia kielitaitovaatimuksia tulisi osaavasti höllentää. Kaukomaista ei ole helppoa suostutella veronmaksajia, jos astianpesijäksikään ei pääse ilman paikallista kielitaitoa.
Pandemian jälkeen väljennettiin kesäterassien lupakäytäntöä. Se rikastutti kaikki. Eikö vastaavaa voisi tehdä myös Turkuun sijouttuneiden maahanmuuttajien kielitaidon kohentamiseksi?
Ruotsalainen kansanpuolue on Turussa pitkälti kielipuolue. Jos se kannustaisi maahankuuttajia yhtä tomerasti ruotsin oppimiseen kuin Tortinmäen teiden ja muiden kilpien kaksikielisyyteen, niin – ”tacka mycket!”

Veljeni korsikalainen tyttärentytär poikkesi tuvassamme. Yritin mongertaa hänelle jotakin kohteliasta ranskaksi. Tähän ärhäkkä neito tokaisi: ”Suomessa puhutaan suomea!”

Mikael Miikkola
Valtuuston varapuheenjohtaja. Kaupunginhallituksessa (ps)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
eastfinn
#1

Nyt on EK:n toimitusjohtaja keksinyt lopullisen ratkaisun työvoimapulaan. Hän haluaa houkutella työperäisiä maahanmuuttajia veroeduilla. Alkuasukkaille veroja tietenkin korotetaan paikkaamaan eliitille kuulöuvat tulot. Lisäksi vihreät haluavat kielteisen päätöksen saaneille oleskeluluvat, ilman työnteon velvoitetta toki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Rkp on ruotsinkielisten kielipuolue, joka iloitsee aina, kun maan pääkieltä suomea jotenkin voidaan painaa alas. Rkp:llä ei ole yhteyttä suomalaisuuteen suomen kielen kautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000