Perussuomalaiset

Matti Vanhanen

Ajatuksia valtuustokausilta

2 kommenttia

Käsitykseni mukaan kaupungin tehtävänä on ensisijaisesti varmistaa toimivat peruspalvelut asukkailleen. Näitä ovat koulutus- ja terveyspalvelut sekä sosiaalitoimi. Kirjastot ova mielestäni kaupungin tärkein ja eniten käytetty kulttuuripalvelu. Myös liikuntapalveluja tarvitaan. Edellisiin tulisi kaupungin panostaa reilusti. Lasten ja nuorten lukutaidon ylläpitämiseksi kirjastoille toivoisin lisää resursseja. Liikuntaharrastusten mahdollistaminen on Kuopiossa hoidettu mielestäni hyvin jo pidemmän aikaa.

Kuluvan valtuustokauden aikana olen esittänyt rahoituksen jatkamista Kurkimäen kirjastolle sen toiminnan mahdollistamiseksi. Tälle kannalle lopulta olivat siirtyneet monet muutkin poliittiset ryhmät eikä kirjastoa lakkautettu. 

Jo vuosia sitten esitin peruskoulujen tietotekniikkahankintojen tilaamista yksityiseltä toimijalta Istekki Oy:n (kunnallinen ”yritys”) sijaan. Yksityiseltä yritykseltä saadun tarjouksen mukaan koko kaupungin peruskoulujen laajuudessa tällä olisi saatu yli miljoonan euron vuosittainen säästö Istekki Oy:n hintaan verrattuna. Tämä ei kuitenkaan ollut toteutettavissa tuolloin voimassa olleen sopimuksen vuoksi. Asia herätti kuitenkin huomiota virkamiehissä ja pohdintoja Istekin toiminnan hinnoittelusta ja laadusta. Palveluhinnat voidaan astettaa taivaisiin ja kaupungin eri yksiköiden on kuitenkin pakko tilata ne siltä sopimusten takia. Kunnalliset ”yritykset” eivät oikeastaan ole yrityksiä sanan varsinaisessa mielessä koska veronmaksaja on lopulta vastuussa toiminnasta. Tämä mahdollistaa toiminnan ja varojen tehottoman käytön josta edellinen oli hyvä esimerkki. On arvovalinta halutaanko rahat käyttää tällaisen toiminnan tukemiseen vai kaupunkilaisten hyväksi parempina palveluina tai alhaisempana verotuksena.

On monia asioita joita kaupungin ei pidä rahoittaa, tässä muutama. Kaupungin tehtävänä ei ole yritysten suora tukeminen. Vuosittain toistunut suuri tuki Tahkon markkinointiin on esimerkki kaupungin varojen tehottomasta käytöstä. Koronatilanteen takia poikkeuksellisia tukia voidaan joutua kuitenkin antamaan. On kaupungin etu, ettei koronatilanne aiheuta yritysten konkursseja. Moottorikelkkareitistön rahoittamista kaupungin varoilla alueiden pakkolunastamistoimineen en kannatanut. Siinä poljetaan tilallisten oikeutta maaomaisuutensa hallintaan ja aiheutetaan tarpeetonta melua luontoon. Myös Anti-festivaalille vuosittain annettu tuki on mielestäni tarpeeton. Henkistä pahoinvointia aiheuttavaa tekotaiteellista roskaa en soisi kaupunkilaisten joutuvan veroillaan kustantamaan. Jos joku haluaa sellaisesta maksaa, voisi sen ihan itse tehdä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Kari Lehtonen
Iloinen
#1

Toden totta velalla ei tule rahoittaa kuntataloutta. Ensimmäiset asiat ensiksi, kuten blogissa todetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vuokko Hämäläinen
Iloinen
#2

Erittäin tärkeitä asioita otit Matti esille. Turhakkeisiin ei syötettäisiin kaupungin varoja, niinkuin tämä moottorikelkkareitistö ja Anti-festivaalien rahoittaminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000