Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Paljon puhuva gallup

Pääministeripuolue (SDP) porskuttaa neljäntenä ja oppositiopuolueet keulilla, perussuomalaiset menee jo aivan omilla kannatusluvuillaan ja kymenluvuilla. Ero seuraavaan alkaa olla yhden hallituspuolueen kannatusluvut. Näilläkö aiotaan jatkaa vaalikausi?

Edellinen kymmenen vuotta ja viiden pääministerin porukat tekivät kauheaa jälkeä nekin. Se oli menetetty vuosikymmen ja nyt tulossa toinen heti perään. Mikä näitä poliittisia liikkeitämme oikein riivaa?

Kansa kun haluaa muutosta ja se näkyy gallupeissa, perussuomalaiset on pysyvä ilmiö, ei mikään protestipuolue tai populistinen liike. Se on oikeistokonservatiivinen ja hyvin kansallinen arvonsa, norminsa ja moraalinsa näkyvästi ja ujostelematta kertovat liike.

Ei mikään keskustassa lymyilevä opportunistinen peluri. Sama näkyy vihreitten kohdalla. Se on selvästi vasemmistolainen, radikaali ja punavihreä liike. Hallituspuolueistamme nyt gallupin suurin, mutta kaukana perussuomalaisista. Mutta selvästi suurempi kuin demarit ja keskusta. Vanha punamullan parivaljakko edustaa perinnepuolueitamme. Olemme siirtymässä kahteen puolueeseen, värinsä on tunnustettava ja se edellyttää polarioitumista ja ulos keskuststa ja oportunisesta pelin politiikastamme. Asiat eivät ratkaisen vaaleissa, niitä kun on niin tuhottomasti, vaan arvot ja normit, jolta pohjalta lakeja laaditaan. Suunta on oltava kompassissa ja kartalla äänestäjän tiedossa etukäteen. Luottamus on sitä kautta syntyvä. Asioita on tuhottomasti ja harva niistä on edes pienen kunnnan kohdalla kaikille yhteinen.

Taustalla on vuosikymmen, joka oli meille surullinen, menetetty vuosikymmen. Kuka muistaa sen hallitukset ja pääministerit sekä heidän kohtalonsa? Ketkä meitä johtivat vuosituhannen toisen vuosikymmenen ajan? Se kun päättyy pian.

Kuka muistaa mihin kaatui Matti Vanhasen toinen hallitus, tuppilautoihin ja morsiamiin. Entä sitä seurannut Kiviniemen hallitus? Muutaman kuukauden istunut. Kataisen sixpack lahosi kun porukka katosi Brysseliin ja sitä seurasi Stubbin hallitus. Se joka äänesti omat esityksensäkin nurin.

Juha Sipilän hallitus sai aikaan maakuntahallinnon ja soten. Heh heh.. Se sai aikaan draamaa, tragediaa ja komediaa. Erosi lopulta ja ainoa saavutus oli Immelmannit kohti presidentinlinnaa.

Rinteen hallitus on nyt vuorossa ja jo 150 päivää kertoo, missä nyt mennään… Näin meni meillä vuosikymmen.. Finanssikriisistä ja suurtyöttömyydestä se alkoi, taantumaan loppui, välillä oli pari vuotta jo pientä orastavaa nousua, ei toki hallituksen aikaansaamaa, mutta sitten romahti lopullisesti..

Rahat loppuivat ja velka alkoi taas kasvaa, uusi lama ja taantuma odottaa. Niinistö esittää presidenttinä turhautuen, välillä trumputismia seuraten, että hänen kausiaan voisi muuttaa kahdesta kuusivuotiskaudesta kolmeksi nelivuotiskaudeksi. Huumorimies kun on Sale ja Forssan entinen nimismieskin. Sekin virka lopetettiin turhakkeena.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja