Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Nyt on toiminnan aika - Tatu Vanhasen muistolle

2 kommenttia

Prof. Tatu Vanhasen nekrologi oli tämän päivän Hesarissa. Syvin osanotto Matti Vanhaselle ja hänen perheelleen ja suvulle. Tatu Vanhanen kulki omia teitään ja muita reippaasti edellä jo hyvin varhain. Olen tutustunut etenkin hänen laajaan tuotantoonsa koskien evolutonarismia osana yhteiskuntien ja myös talouselämän etenkin globaalia kehitystä. Ei vain biologista evoluutiota ja hakien eroja kansakntien välillä. Evolutionarismi kun tuli osaksi klusteritaloutta jo hyvin varhain 1980-luvulla tieteessä ja sen kärjen käyttämänä talousmallinamme innovaatiopolitiikassa.

Tatu oli muita edellä tuottamalla työnsä jo varhain globaaliin käyttöön ja myös aineistot ovat näin hakittuja, suuria mutta ei vielä megadaataa ja robottien tulkintana. Vanhasen viimeisin työ oli järjestää taidenäyttely veistoksistaan. Tatu Vanhanen oli poikkeuksellisen älykäs, hyväntahtoinen, innovatiivinen ja monilahjakas suomalainen, jonka maine kasvaa perinteisen innovoivan ihmisen tapaan vasta kuoleman jälkeen. Tämä on suurin syy syvään taantumaan ja lamaamme. Koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee.

Seuraava kongressi Yhdysvalloissa paneutuu aiheeseen, jossa mukana on myös genetiikan tutkijoita ja Obaman käynnistämä suurohjelma koskien aivotutkimusta. Olen ollut jo vuosikymmeniä niin IASP:n kuin Yhdysvaltain johtaman tiede- ja teknologiatutkimuksen hallinnossa (AURP). Tatu Vanhanen toimi samoin oman tieteensä kansainvälisen huipun kautta, ei Suomessa puuhastellen. Nykyisin se on lapsellisen helppoa ja päivittäistä.

Mediat kertovat kuinka kriisytynyt vasemmisto käynnistää perjantaina mielenilmaisun saadakseen aikaan täydellisen kaaoksen ja kaataaksen hallituksen. Samalla se ampuu omaa kansakuntaansa ja itseään jalkaan. Havainto on epäilemättä lähellä totuutta ajettaessa kansaa kahtia vuohiin ja lampaisiin. Se on vaan hurjan vanha malli ja vaarallinen.

Auttaisiko se vasemmiston kannatuksen mahdolliseen nousuun ja mitä uudet vaalit ja uusi hallitus muka saisi aikaan?? Tyytymättömyyden purkaminen pahentamalla talouslamaa ei ole kuitenkaan varmaan jokaisen duunarin mieleen sekään. Ei edes pakolaisten haukkuminen ja solvaaminen sovi sivistyskansan elämään. Ihmisarvo ja humanitaarinen apu on lähempänä sydäntä. Ja sydän on vasemmalla puolella oli puolue mikä tahansa.

Pakolaisia on autettava ja tutkittava miten menetellä kun ilmiö pahenee ja pakolaisten määrä moninkertaistuu ilmastomuutoksen yhteydessä, ei vain sotien ja terrorismin seurauksena. Kirjoitin tästä jo vuosikymmen sitten pannen asialle menneen maailman taitajat alkaen Nooasta, jolla oli tulvista kokemusta,  Leonardo da Vincista, uhkana lakko, kun vesi nousi jo taivaan porteille kolmanteen kerrokseen ja pyhien isien varpaat alkoivat nekin kastua (Arctic babylon). Kirjan voi lukea lahjaksi kotisivultani www.clusterart.org. Ensin se on kuitenkin osattava avata, jotta oikea ihminen sen lukisi ja siitä olisi myös meille yhteistä käyttöä. Meillä kun on sosiaalisen päoman ja muistin, moraalin rinnalla geenimme, jotka huutavat nyt taivaisiin saakka. Se verran aistien on vielä lukijalla pelattava että tuo ääni kajahtaisi myös takaraivossa.

Ne kun kulkevat jatkossa käsi kädessä, pakolaiset,  geenimme ja evoluutio sekä oma lyhyt oppimäärämme ihmiseksi syntyneinä luomakunnassamme täällä hetken piipahtaen osana evolutionarismia. Me voimme olla johtava maa tämän asian a) tutkimuksessa 2) ratkaisujen haussa 3) humanitaarisessa uuden talousmallin raketelussa alkaen omasta maastamme, paikallisesti Forssassa ja EU:n avustamana yhteistyössä läpi koko Euroopan. Aivan riippumatta siitä mitä kultuuria, uskontokuntaa tai kuppikuntaa Suomessa tai Hämeessä, Forssassa edustamme ja globaalina mallina esittelemme.

EU -ohjelmat ovat meille tuttuja. Olen itse ollut tässä työssä koko tutkijaurani ja olemme käyneet yhdessä maakunnallisten liittojen edustajien kanssa tutustumassa jo varhain, ennen liittymistämme Euroopan Unioniin, EU-ohjemiin. Samalla olen tutustunut omiin ja globaalin maailman evakkoihin, pakolaisiin,  alkaen oman maani evakkojen, myös allasevakkojen kokemusten kartoittamisesta, uusien pakkomuuttajien asuttamisessa paikallisesti ja globaalisti ja nyt myös ohjelmissa, jotka vaativat a) paikallista b) maakunnallista c) kansallista ja d) EU:n omaa ohjelmapolitiikkaa.

Suomessa evakkoja asutti aikanaan Veikko Vennamo ja vastapuolena valtion mailla oli isoisäni veli Ilmari Luostarinen Enso Gutzeitin johdossa. Vennamo oli nuori mies ja Ilmari häntä pari vuosikymmentä vanhempi. Sen huomasi lapsikin kuka huusi ja kenelle ohjeitaan. Kiire oli ja silloin tehtiin peläten maan joutumista takaisin sisällisodan kaltaisen kierteeseen.

Olen vaatinut tätä ohjelmaa Eurooppaan ryntääville pakolaisille jo vuosikymmenet mutta toistaiseksi kuuroille korville. Miksi me toimimme vasta kun tulipalo on omissa nurkissamme? Kysyy nimimerkki “yksi monien puolesta” ja vetoaa a) paikalliseen kultuuriministeriimme b) ulkoministeriimme c) pääministeriimme, jotka kaikki ovat kiireisiä vastatakseen ja heidän (pääministereitten) vanhemmatkin vaikuttavat vainautuvan ilman vastausta Tatu Vanhasen tapaan. Ei siinä auta vaikka oma poika olisi pääministerinä.

Auttaisko se kun minä tunnen myös teidän vanhemmat ja puolisonne vanhemmat ja ymmärrän miten vaikeaa on toimia ministerinä tällaisena aikana mediayhteikunnassa, jossa oppositio kysyy miksi koulutus ja tutkimusvaroja vähennetään 3000 miljoonaa. Sehän on käsittämätön summa. Heidät kun on pantava töihin ja valtion omistajan osoitettava kuka tekee ja mitä. Ei sitä jokainen maakuntayliopisto rehtoreineen tee joutumatta omiensa ampumaksi. Tsaarin ajan itsehallintoa taas ei ole muilla kuin Helsingin Yliopistolla muistona. Niitä muistoja ei pidä nyt kunnioittaa tällaisena aikana.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Jaassu
#1

Mistä päättelet että mainitsemallasi ilmastonmuutoksella olisi mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa, millä tapaa se näkyy missään päin maailmaa ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
#2

Ei ollut edellisillä hallituksillakaan helppoa, kun eräs puolue räksytti ja tehtaili välikysymyksiä tiuhaan tahtiin, ainoana tarkoituksenaan säilyttää näkyvyytensä mediassa. PS saa kiittää paljon haukkumaansa mediaa, ilman näkyvyyttä mediassa persut eivät olisi siinä asemassa, missä nyt ovat. Samalla luotiin kuva puolueesta, mikä on pienen kansalaisen puolella pahaa riistäjää vastaan. Tätä kaikkea esittämäänsä vastaan he nyt toimivat, kuinka näin täydellisen käännöksen tekeminen on mahdollista. Eikö puolueella ole minkäänlaisia moraalikäsityksiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000