Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Naiset ja norsut eivät unohda.

On 17 Oct, 2020 0 Comments

Elämme aikaa jolloin naiset käyttävät valtaa. Se poikkeaa miesten käyttämästä vallasta. Miehiä on koulutettu tulemaan toimeen keskenään, vähemmän naisia. Naisilla on loistava kyky nähdä toisen ihmisen läpikin mutta olla sokeita omista pienistä puutteistaan. Mies voi unohtaa hetkessä, nainen ei koskaan. Naisella ei ole biologista tarvetta ihailla miestä, toisin kuin mies kuvittelee.

Teen esitelmää konferenssiin joka pidetään Yhdysvalloissa. Se on jo toinen esitelmä viikon sisällä ja mukana ovat niin miehet kuin naisetkin ympäri maailmaa. Minulle kerrotaan olevani VIP henkilö, kuten kaikille muillekin. Meitä on mukana nyt tuhansia, ehkä miljoonia.

Tämä ei olisi onnistunut ennen korona aikaa. Viikot vierii maailman johtavien alansa osaajien konferenssista toiseen siirtyen. Tosin eihän se ihan sama ole istua samassa pöydässä ja kotonaan sitä kokeillen. Viiden tähden kogressihotelli ja tutustumismatkat jäävät nyt kyllä kokematta. Omat esitelmät ja posterit jäävät nekin aika valjuiksi.

Trumpin ja Bidenin väittely, istuen eri puolilla maataan, on sekin medioista lukien jotenkin kaukana tosi ottelusta. Varjonyrkkeily on nyrkkeilyä sekin. Tiedän kuitenkin, että nyt kuulijoitten joukossa on enemmän naisia kuin yleensä. Miehillä ja naisille tehdään hiven erilainen esitelmä silloin, kun kohdeyleisö ei ole pelkäästään suomalaisia naisia tai miehiä. Opin tämän jo varhain kirjoittaessani opiskeluaikoinani miesten ja naisten lehtiin.

Olen tehnyt tätä etätyötä (lähityötä) jo niin kauan ettei tässä ole mitään uutta saati hohdokastakaan. Ydinpommin pudottaja näki allaan vain komean sienen. Mukava ja kiltti mies, ei tekisi pahaa kärpäsellekään.

Kun takavuosina kävit Postipankissa, ja siellä leimattiin merkkejä säästökirjaan, paukutettiin leimoja leijonakantisen kirjan sivuille, sait nipun seteleitä ja Snellmannin kuvia, siinä oli jotain joka haisikin rahalle. Toisin on nyt kun raha on numeroita ja bittejä eikä sitä koskaan näe muuna kuin enintään numerosarjana.

Kuka nyt numeroihin kiintyy ja rakastuu? Petokset ja rötökset alkoivat yleistyä kun niitä ei oikein sellaiseksi ymmärretty. Pommin pudottaminen pilvien yläpuolelta on muuta kuin puukoin ja puntarein metelöidä torilla.

Koronaankin väsyy kun siitä saarnataan kohta vuositolkulla. Ei ihminen ymmärrä koko maailman tuskaa ja erota sitä omastaan olematta nainen. Saarnaaminen sellaisesta on tekopyhää peliä ja sen me ymmärrämme miehinä. Tai sitten meitä on osattava pelotella kovin omakohtaisella ja koskettavalla tavalla sekä vedoten meitä ottamaan vastuuta omasta hengestämmekin.

Kuka nyt koko maailman tuskaa jaksaisi koko ajan kantaa. Hyvä kun omansa ja ehkä yhteisölliseen koulutettu myös lähiyhteisönsä kohtaloistakin huolta kantaen. Koko maakunnan tai kansakunnan kohtaloista puhuttaessa, saati globaalista saarnaten, yhteisöllinenkin ihminen alkaa väsyä suuriin lukuihin. Pienten kuntien muuttaminen suuremmiksi ei varmasti lisää tunnetta vastuustamme ja sen kannosta, päinvastoin. Siksi armeijoissa on komppaniansa.

Poliitikolle oma puolue voi olla äänestäjineen jollain tapaa tärkeä, mutta kun hekin ovat kaiken aikaa vaihtuviakin. Olisiko nyt helpompi olla oppisitiossa raksuttamassa kuin kantamassa vastuuta mahdottomasta?

Aiemmin miehet pelasivat pelin ja naiset näkivät tulokset, nyt meillä näyttäisi olevan meneillään todellinen vallan uusjako. Aiemmin vain kuolleet olivat tasa-arvoisia, nyt näyttäisi olevan uuden arvioinnin paikka tässäkin. Aiemmin ei ollut toivottomia tilanteita, vain toivottoman avuttomia ihmisiä.

Nykyisin kaikki toivovat, ettei tehokas toiminta olisikaan epäoikeudenmukaista ja että riittää kun on lahjakas. Riittää kun uskoo pystyvänsä ja maine kasvaa, hyvää ei seuraakaan kateus ja huonoa häpeä. Menestyksenkin voi kääntää päälaelleen ja uskoa sen olevan vain muiden epäonnistumista.

Sellaisen tuloksen saavuttaminen on omana aikanamme helpompaa välttelemällä todellista valtaa. Kun sinulla ei ole valtaa, menestys kiertää sinua, ei sinulla ole kadehtijoitakaan eikä vihamiehiä. Niinpä oikea johtaja ei johda lainkaan, hän tyytyy antamaan hyviä neuvoja ja osoittaa tietä jota kulkea. Ja kääntää samaan aikaan kansallen ja johdettavilleen selkänsä.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja