Perussuomalaiset

Matti Heinonen

TÄPLÄ

3 kommenttia

Puheenjohtajamme Jussi Halla-Aho oli YLE:n Ykkösaamun vieraana 16.12.2017. Tällä kertaa YLE kohteli vierastaan kohtuullisen asiallisesti; juontajakin keskeytti kutsuvieraansa puheenvuoron kesken lauseen ainoastaan yhdeksän kertaa.

Halla-Aho nosti esille yhden monista tärkeistä asioista:

Perussuomalaiset-puoluetta on vaikea asettaa puolueiden perinteiselle oikeisto/vasemmisto -janalle. Nykyään puolueet on jaettava globaalimielisiin ja kansallismielisiin puolueisiin.

Perussuomalaiset katsotaan olevan kansallismielinen puolue. Toisin sanoen Suomen kansalaisen on itse oltava ylin päätöksentekijä ja ylin lainsäätäjä Suomessa omalla parlamentaarisella järjestelmällään. Suomen ei pidä ottaa käskyjä vastaan Suomen rajojen ulkopuolelta.

Välittömästi tämän tilanteen toteamisen jälkeen suomalaiselle herää kysymys: ”Minkälainen Suomi tulee olemaan poliittiselta järjestykseltään valtiollisen itsenäisyyden palauduttua?” Yksi ratkaisumalli tämän kysymyksen vastaukseksi voisi olla seuraavanlainen, olkoon sen työnimenä vaikkapa Täplä:

Monet suomalaiset Perussuomalaiset-puolueen jäsenet tai kannattajat ovat ennen Perussuomalaiset-puolueen jäseneksi tai kannattajaksi ryhtymistään toimineet jonkin toisen perinteisen puolueen jäsenenä tai kannattajana. Kunnes puolueisiin iski globaaliharha.

Kuvittele seuraavanlainen tilanne:

On vaalien aika. Katujen ja teiden varsilla on puolueiden mainoksia, joissa on ehdokkaita nimineen, kuvineen ja numeroineen. Kun saavut Perussuomalaiset-puolueen vaalimainoksen luokse, huomaat, että monen ehdokkaan nimen vieressä on täplä. Täplän väri vaihtelee eri ehdokkaiden nimen kohdalla. Joiden ehdokkaiden nimen vieressä on monivärinen täplä.

Mistä on kysymys?

Ehdokas on valinnut Perussuomalaiset-puolueen puolueekseen, koska hän haluaa, että Suomessa ylintä valtaa käyttävät suomalaiset ja käskyjä ei oteta vastaan Suomen rajojen ulkopuolelta. Täplällä ehdokas halutessaan ilmaisee, minkäsuuntaisen Suomen hän haluaa ilman globaaliharhaa.

Monesti on niin, että useammallakin perinteisellä puolueella on jokin yksittäinen asia, josta jonkin toisen puolueen jäsen tai kannattaja voi olla samaa mieltä. Monivärinen täplä tarkoittaa sitä. Täplän pinta-alasta esimerkiksi 4/6 voi olla sinistä, 1/6 vihreää ja 1/6 punaista. Tai jokin muu väriyhdistelmä.

Yllä esitetyin tavoin toimimalla helpotetaan äänestäjää tekemään ratkaisunsa. Äänestäjä voi olla varma, että äänestäessään Perussuomalaiset-puoluetta hän kannattaa aitoa suomalaista kansallisvaltiota. Täplän värin valitessaan äänestäjä halutessaan osoittaa, minkäsuuntaisen aidon suomalaisen kansallisvaltion hän haluaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Tärkein on elämäntapa
#1

Muutetaanpa lähestymistä siten, että mietitään onko poliittista väriä merkityksellisempää se onko urbaanin elämäntyylin omaksunut vaiko perinteisen maaseudun/taajaman asukas. On helppo huomata että vaikkapa täällä Helsingissä vasemmistoliittolainen ja kokoomuslainen tulevat helpommin toimeen poliittisesti keskenään kuin kummatkaan persujen kanssa.
Samalla tavalla todennäköisesti kaikkien Euroopan maiden isompien kaupunkien asukkaat ( siis enemmistö ) näyttävät peukkua ylös EU:lle ja vapaalle liikkuvuudelle ja maaseudun ja taajamien väki taas mieluummin peukkua alas.
Minusta voisi sis sanoa että jakolinjat menevät sekä globaalisuuden että urbanisoitumisen kanssa perinteisen vasemmisto-oikeisto jaon edelle.

Tärkeintä on siis näkemys elämäntavasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Varmasti onkin niin, että esim Saksan suurkaupungeissa nostetaan peukkua maahanmuuton puolesta. Onhan siellä jo lähes kaikissa suurkaupungeissa puolet asukkaista matuja, Fankfurtissa jo enemmistö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Taas samat asiat. Yle on ovela.
#2

Yle oli tässä haastattelussa ovela!
Tarkoitus on antaa persuista ja Jussista YHDEN ASIAN MIELIKUVA.
Sama jauhanta oli vain yhdestä asiasta. Sinänsä hyvä aihe mutta entä muut aiheet?
Jussin asiantuntemusta ei muilla aiheilla anneta kansan tietoisuuteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000