Perussuomalaiset

Matti Haapala

Valtion varjeltava maamiestään

3 kommenttia

Alkukesällä saimme nauttia tai kärsiä, näkökulmasta riippuen, poikkeuksellisen kuivaa ajanjaksoa. Sen vaikutus on näkynyt nurmen ja viljan tuotannossa. Rehusadosta on tulossa huono ja siitä koitunee taas merkittävää pulaa, viljoista pahimmillaan on puolet menetetty. Kasvun merkittävä hidastuminen ja sadonmenetykset ovat laajuudellaan suorastaan katastrofi maallemme ja ennen kaikkea maatalousyrittäjillemme. Edelliset kesät ovat olleet sadolle hyvin vahingollisia jatkuvien sateiden takia, tänä vuonna päinvastoin – ellei loppukesä osoita viime vuosien kaltaista monsuunia.

Julkisen vallan on vihdoinkin autettava maanviljelijöitämme ja tosissaan. Maatalousyrittäjille on luvassa merkittävät taloudelliset vahingot ja tilojen väheneminen tulee vain kiihtymään. Valtion on annettava välitöntä kriisitukea maatalousyrittäjillemme ja estettävä hartiavoimin Euroopan unionin aikeet lisätä heidän ahdinkoa.

Nämä vuodet ovat kantapään kautta osoittaneet varmuusvarastojen myynnin nopean rahan toivossa äärimmäisen vahingolliseksi ratkaisuksi. Tuontirehujen määrä tulee todennäköisesti lisääntymään mittavissa määrin ja se voi aiheuttaa terveysongelmia sekä eläimille että ihmisille aina kuluttajaa myöten. Leipäkin olisi ensi talvena ulkomaalaista.

Maatalousyrittäjien ahdinko pahentuu pahentumistaan. Voisiko kansa viimeinkin seistä maamiestensä puolesta ja vaatia julkiselta vallalta toimenpiteitä heidän toimeentulon, hyvinvoinnin ja jaksamisen turvaamiseksi? Poliitikkojen ja virkamiesten välinpitämättömyys maatalousyrittäjien etua kohtaan käy melkein talonpojan tappolinjasta. Kotimainen ruoka ei ole itsestäänselvyys.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Kaipaako myös Maatalous rakenteellisia uudistuksia? Ja sitten heti alkuun, että en karehdi viljelijöiden tekemään työtä ja en ole aikeissa ostaa tilaa.
Maallikkokin on huolissaan, ala on aina jossain kriisissä. Mikä muuten on tukien tavoite? Varmistaa omavaraisuutta? Palvelevatko ne tavoitetta? Miten brasilialaisella soijalla ruokitun sianlihan vienti Kiinaan tukee tavoitetta?
Toinen slogan on puhdas ruoka. Muualla käytetään myrkkyjä, meillä torjunta-aineita.
Sitten niihin kustannuksiin. Ovat nousseet varmasti. Eniten ihmetyttää, että miten täysin kannattamattoman toiminnan perustan, pellon hinta, myös aina vaan jatkaa nousuaan ja sitä jopa raivataan jatkuvasti uutta?
Onko veronmaksajien velvollisuus rahoittaa toistuvasti sukupolven vaihdoksista syntyviä perintöjärjestelyjä?
On kohtuutonta, että joku ihmisryhmä elää jatkuvassa ahdistuksessa, puutteessa ja stressissä taatakseen muille päivittäisen ravinnon. Vika täytyy olla järjestelmässä ja sitä ei lisäraha korjaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

PS on AINOA puolue, joka ajaa myös maatalousyrittäjien etuja, ei siis kepu eikä mikään muukaan puolue. Entiset smp:läisetkin unohtaneet tyystin maanviljelijät – no kas kun ollaan rähmällään Brysseliin ja varmistellaan vain omia hillotolppia (käsittämättä, että jos ei ruoka kasva Suomessa niin ei ole meillä hillotolppiakaan, mutta se onkin päättäjille jo vaikeammanasteista logiikkaa, jota he vain eivät ymmärrä). Jos me itse emme huolehdi oman maamme taloudesta ja hyvinvoinnista, ei sitä tee kukaan muukaan. PS101 – muuten Suomi tuhoutuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Päätösvalta omissa käsissä ei ole federalismia, vaan demokratiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000