Perussuomalaiset

Matti Haapala

Hävittäjistä ei ole varaa säästää

3 kommenttia

HX-hävittäjähanke on pysynyt tasaisen ajankohtaisena puheenaiheena, josta varmasti käydään vielä ainakin parin vuoden ajan aktiivista keskustelua. Odotan ja toivon päättäjien ja asiantuntijoiden puoltavan viidennen sukupolven hävittäjien hankintaa vähintään välttämättömässä suuruudessa.

Ilmavoimien ilmaisema vähimmäismäärä hävittäjähankinnoista on 64 hävittäjää, jotta koko Suomea voi puolustaa. Kyseinen hankintamäärä on sama kuin aikoinaan F-18 Horneteista ja noudattaa likimain Pariisin rauhansopimuksen rajoituksia. Näihin lukuihin takertuminen on kuitenkin jäänyttä historiaa. Ehkä virkamiehet ovat unohtaneet, että Pariisin rauhansopimus raukesi 1990 eikä sen asettamia rajoituksia hävittäjien määrään siten tarvitse enää noudattaa.

Mielestäni hävittäjiä voidaan rohkeasti hankkia enemmän. Ilmavoimien parvilogiikkaan sopisi esimerkiksi 80 tai 96 hävittäjää. Tälläiset määrät luonnollisesti tarjoaisivat tehokkaampaa ratkaisua maanpuolustukseen. Enemmillä hävittäjillä selvästi turvattaisiin Suomen ilmatilaa paremmin konfliktitilanteissa kuin aiotulla hankintamäärällä tai sitä vähemmällä. Ja kun lisätään muutama huoltokappale hankintoihin, niin oltaisiin jo kolminumeroisissa määrissä. Ja hinnassa on syytä huomata se, että yksikköhinta laskee mitä suurempi hankinta on.

Olen hyvin huolissani ja jopa pettynyt, että Suomen poliittisissa keskusteluissa vakavasti esitetään hävittäjien määrän vähentämistä tai hankinnan hinnasta pihistämistä. Ruuvaavatko nämä ihmiset autonsa renkaatkin vain kolmella tai vähemmällä mutterilla? Hävittäjähankinnoissa ei tule tarpeettomasti tinkiä.

Sanotaan, ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Sama tulisi päteä myös Suomen puolustuspolitiikkaan: meillä ei ole varaa säästää. Hävittäjistä tulee valita kaikista laadukkain vaihtoehto, joka parhaiten turvaa maamme turvallisuuden eikä käyttöikänsä lopussakaan ole ominaisuuksiltaan vanhentunut. Vain kansakuntamme viholliset ja maanpetturit ovat tyytyväisiä hankinnoista pihistämisestä.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Pakkohan tässä on ollut mielipidettään muuttaa. Ennen Krimiä olin hieman eri linjoilla, mutta sitten pisti pohtimaan, että olisihan vastaavat temput mahdollisia meillekin.
Suuri huuto ja taivastelu, sotahulluiksikin nimittely on odotettavissa. Luovutaan Hävittäjistä ja käytetään rahat vanhusten hoitoon, on eräs pääteema. Miksi ei luovuta mamuista ja käytetä niitä rahoja, on vastakysymys.
Orjakansa kyllä alistuu, jos ei pompota mamut, niin kohta sitten muut. Itseä haikailu, jostain Kekkosen ajan nuoleskelusta ja jatkuvasta varuillaan olostakaan, ei hurmaa. Olisiko se nykyään enään edes mahdollista?
Eli ilmeisesti niitä vehkeitä tarvitaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hoitaja
Hämmentynyt
#2

Miksei samantien hankita 200 tai 300 hävittäjää? Annetaan vanhusten elää ilman hoivaa ja lasten ilman huolenpitoa. Tärkeintä on se, että saadaan rautaa rajalle. Älytöntä hommaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rauhaa rauhaa rauhaa päälle maan
Vihainen
#3

Mielisairas sotahullu, hakeudu hoitoon!
Tuollaiset sotanatsit kuuluvat sinisiin pettureihin.
Suomi ei tarvitse yhtäkään Vekselihävittäjää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000