Perussuomalaiset

Matti Haapala

Ei ilmaherruutta lentoverolle

Eduskunnan vasen laita vihreistä kommunisteihin kannattaa tai suhtautuu vähintään alustavan myönteisesti lentoveroon. Tätä uutta rahastuskeinoa pyritään oikeuttamaan ilmastohuuhaalla ja muulla hyvesignaloinnilla. Tuo on lopulta puhdasta kiusantekoa pohjoisessa asuvia ihmisiä kohtaan. Ei mitään uutta sosialisteilta.

Kyseisellä rahastuksella ja kiskonnalla vain ja ainoastaan vähennetään pienempituloisten mahdollisuuksia matkustaa lentäen. Siitä ei ole edes pitkä aika, kun lentäminen oli hyvin arvokas matkustustapa ja vain hyvätuloiset pääsivät säädyllisesti niitä käyttämään. Halpalentoyhtiöt ja kiihtyvä kilpailu ovat mahdollistaneet, että vähätuloisemmatkin pystyvät matkustamaan lentäen ja antanut toisinaan edullisemman mahdollisuuden matkustaa verrattuna junaan tai linja-autoon jopa maakunnissa.

En halua palata aikaan, jossa lentäminen on vain harvojen hupia. Suomi on pitkä maa ja lentäminen Lapista etelään on aiheellinen matkustustapa. Ja kun kerta liikennöity rautatie ei vielä yllä kuin Kolariin ja Kemijärvelle, niin pohjoisemmasta Lapista on sitäkin enemmän perusteita matkustaa etelään lentokoneella.

Esimerkiksi Ivalosta maata pitkin Helsinkiin pitää matkustaa n. 4 tuntia Rovaniemelle joko omalla autolla tai linja-autolla, jonka hinta yhteen suuntaan on n. 50 €. Siihen vielä juna Rovaniemeltä, jolla kestää vähintään 8 tuntia matkustaa Helsinkiin ja maksaa hurjimmillaan 80 € tavallisella istumapaikalla. Summa summarum, menopaluu maksaisi yhdelle aikuiselle henkilölle n. 260 € ja matkan kestokin on vähimmillään yli 12 tuntia suuntaansa. Ivalosta Helsinkiin lentämiseen sen sijaan kuluu n. 1,5 tuntia ja hinta voi hyvissä ajoin hankittuna olla halvempi kuin yksisuuntainen bussimatka Rovaniemelle.

Meidän tulee tukea kehitystä, joka mahdollistaa kohtuuhintaisen lentämisen ihmisille – ei estää sitä ja siihen päälle vielä rangaista. Lentämisen ei pidä olla ainoastaan rikkaiden herrojen etuoikeus.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Haapalalta asiaa! Kyllä se on Virheilläkin ooops siis Vihreilläkin pelkkää moraaliposeerausta – vai mitä Pennanen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000