Perussuomalaiset

Marko Meretvuo

Turkki opettaa, mutta oppiiko Suomi?

Suomen Nato-jäsenyyden osalta on ilmennyt matkaan mutkia, jotka eivät kylläkään tulleet yllätyksenä kenellekään kansainvälistä politiikkaa tarkemmin seuraavalle. Alueellista suurvalta-asemaa jo vuosia tavoitellut Turkki käyttää luonnollisesti tilaisuuden hyväkseen, ja kiristää ennen myöntymistään kaiken mahdollisen hyödyn itselleen, oli kyse sitten Suomen ja Ruotsin hyysäämistä terroristeista, aseviennistä, F-35 -kaupoista tai maan uudesta sotilasoperaatiosta kurdeja vastaan.

Suomessa olemme luonnollisesti tästä nyreissämme, menihän mm. kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jo ennenaikaisesti tekemään suurieleisen julistuksen, jonka mukaan ”emme enää ole yksin”. Naton kannaltakin tilanne on nolo, sillä siltäkin suunnalta jäsenyysprosessimme luvattiin olevan nopea ja mutkaton. Martti J. Kari onkin verrannut haastattelussa tilannetta siihen, kun kutsutaan kaverit viettämään iltaa, mutta puolison kieltävän vastauksen jälkeen joudutaankin soittelemaan kavereille, että ”sori kun lupasin, mutta ei meille voikaan tulla”.

Tilanteella on kaikessa karmeudessaan yksi hyväkin puoli, joka toivottavasti Suomessa huomataan ja josta osataan ottaa opiksi. Suomessa on nimittäin 1990-luvulta asti totuttu luottamaan kansainvälisten yhteisöjen voimaan niin paljon, että valtioiden muodostamien järjestöjen on alettu katsoa olevan päätöshierarkiassa jopa kansallisvaltiota korkeammalla tasolla. Tämä on tullut esille ylikuuliaisuutena kaikessa EU-sääntelyyn liittyvässä, ja vaikuttaa siltä, että Suomea EU-pöydissä edustaville on suorastaan mahdoton ajatus sanoa muille vastaan. Kaikenlainen kansallisen edun tavoittelu on alettu nähdä jollakin tavalla ”pahana”, ja jos jonkin järjestön, yhteisön tai hankkeen nimessä tai agendalla on sana ”kansainvälinen”, siihen on ehdottomasti pitänyt päätä pahkaa juosta mukaan.

Turkin toiminta tuo käytännön tasolla esille sen faktan, että mikä tahansa valtioiden muodostama kansainvälinen yhteenliittymä on päätöshierarkiassa yksittäisiä valtioita alemmalla, ei ylemmällä tasolla. Tämä johtuu siitä, että ainoastaan valtio voi olla suvereeni, eikä mitään muuta suvereenin määritteen täyttämää käsitettä ole olemassa. Valtio voi päättää liittyykö se mukaan yhteenliittymään, eroaako se siitä, tai miten ja millä tavoilla se tämän yhteenliittymän sisällä toimii. Halutessaan se voi jopa rikkoa yhteisön sääntöjä, mikäli se katsoo tämän olevan oman kansallisen etunsa mukaista. Kyllä, rikkoa sääntöjä. Miten ennenkuulumaton ajatus suomalaisille poliitikoille.

Suvereenit valtiot ovat tietenkin globalisteille lähtökohtaisen tason ongelma, mistä syystä mm. pääministerimme ravaa erilaisissa, kulissien takana toimivissa talouseliitin kokouksissa, joissa maailmanvaltiosta haaveilu ei ole salaliittoteoriaa vaan täyttä totta. Mutta miksi valtion suvereniteetti on joillekin ongelma? Yksinkertaisesti siitä syystä, että suvereeni valtio ei ole kontrolloitavissa: se voi olla globalisti-eliitille myötämielinen, kuten useimmat valtiot ovat, mutta se voi yhtä hyvin muuttua sille vihamieliseksi. Vallan voivat saada liberalistien näkökulmasta katsottuna ”taantumukselliset” voimat, jotka kansainvälisyyden sijaan korostavat kansallista etua, monikulttuurisuuden sijaan omaa kulttuuriaan, ja vähemmistöjen identiteettien sijaan enemmistön identiteettiä. Mitä lähemmäs maailmanvaltiota tullaan, sitä vaikeampaa valtioiden on olla jotakin muuta, kuin monikulttuurisia liberaaleja demokratioita, ja tämä kehityskulku etenee nimenomaan kansainvälisten yhteisöjen valtaa lisäämällä ja syventämällä.

Joten samalla, kun kauhistelemme Turkin omavaltaisia toimia, meidän tulisi oppia niistä jotakin. Kansainvälisen politiikan lainalaisuudet näyttäytyvät meille nyt selkeämmin kuin koskaan, ja niiden mukaan maailmassa puhuu voima, valta ja kansallisen edun tavoittelu. Tämä on realismia, johon nyt viimeistään tulisi herätä.

Osallistu keskusteluun!


13 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kansainvälisistäsopimksista , puheenollen presitettimmekin on jonain heikkoina hetkinään , myönellyt , että onkohan , niitä allekirjoiteltu vähän , harkitsemattomasti , mihin ne kaikki johtaakaan ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#2

Jo pitkän aikaa on ollut selvää, että lännen liberaalidemokratiat harhautuessaan avoimien rajojen kansallista etua halveksivaan politiikkaan, ajautuvat epämääräisiin, ennustamattomiin tilanteisiin. Kun arvopolitiikka on pelkkää mössöä, identiteettiä, poliittista korrektiutta ja maailmaa syleilevää hyväntekeväisyyttä, niin yksi kovan linjan muslimi voi panna järjestyksen uusiksi.

Kun nationalismi koetaan pahaksi, internationalismi ja ylikansallisuus alkaa sanella yksittäisen itseään ns. suvereenina pitävän valtion päätökset. On käsittämätöntä, että poliitikot kumartavat kansainvälisten järjestöjen ohjeita ikäänkuin joku maailman hallitus voisi taata paremmin poliittiset vapaudet ja kansakuntien hyvinvoinnin. Bilderberg ja globalismi ei auta meitä tässä tilanteessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Eikö ole jännää, että Turkki ei noudata Tytin ajatusta: ”oma kansa ensin ajattelu on sairasta”. Erdoganille pisteet siitä, että hän uskaltaa nostaa Suomen sinisilmäisen maahantulopolitiikan esille ja Raija saa ihan vapaasti laittaa poliisin kuuntelemaan minuutti minuutilta Erdoganin puheita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Yksi asia mikä ainakin on varmaa ,
Usa ei alennu Terroristimaa Turkin kiristykseen.
Toinen mikä on varmaa ,
Turkin ääliö Presitentti ei anna Periksi.
joten Suomen Nato jäsenys jää haaveeksi tällä kertaa .

SUOMI TEKI TÄYDELLISEN MUNAUKSEN JA VIRHEEN KUN HAKI JÄSENYYTTÄ (Terroristi maan joka on riidellyt Turkin kanssa vuosia ja jossa on lähhes sisällissota käynnissä nyt) RUOTSIN KANSSA YHTÄAIKAA

Miten helvetti Suomessa on niin vähä älyisiä politikkoja ?????

NYT SUOMI JOUTUI TURKIN RUOTSIN KURINPALAUTUKSEN UHRIKSI.

Eihän Ruotsilla ole edes yhteistä Rajaa Venäjän kanssa !!!!

Suomihan se jäsenyyttä tarvitsisi ,…Ruotsille ei ole niin väliä. sielläpähän tapelkoot ja ammuskelkoot keskenään

Persesilmälläkö ne taas Politikot ajatteli tässä maassa ja suvakki akat haarojen välillä ?????

Miten Pillu-Mattikin (Vanhanen) on mennyt niin sekaisin ,ei voi kuin ihmetellä mitä päättäjiemme päässä oikein liikkuu….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kunhan SUOMI EI VAAN JOUTUISI VENÄJÄN KURITUKSEN KOHTEEKSI !

Venäjä on varoitellut ja kieltänyt moneen kertaan hakemasta Nato jäsenyyttä…Suomi ei uskonut ! Keskaria vaan näytti ja räkytti ja Ukrainaan asita lähetti !!!!
Peiliin saa Suomalais politikot katsoa jos selkä sauna tulee !!!

Se vaan on vittumainen homma kun Politikot menee Bunkkereihin piiloon eikä saa itse selkään, vaan ne tapattaa kunnon kansalaisia nuoria miehiä…

Homot ja mutiaiset ja sivarit ja huumehörhöt ja ym. Kiiltokengät ne ottaa Bunkkereihin mukaan katsomaan kun kunnon kansalaisia tapetaan….

Näin se on aina mennyt ja tulee menemään….

Milloinhan kunnon kansalaiset tulee järkiin ja ampuu ensin oikeat syylliset ?????
Venäjällä Puuttinia eikä Ukrainassa Zelenskyä ei vielä ole ammuttu vaikka kunnon kansalaisia on uhrattu kymmeniä tuhansia.. ihme ?

MITEN VITUSSA KUNNON KANSALAISET VOI OLLA NIIN TYHMÄÄ PORUKKAA MAAILMAN YMPÄRI ?
Tästä johtuu Suomessakin tuhansien reservistä eroinneiden määr

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Turkkiin tullaan laittamaan yhtäkovat pakotteet kuin Venäjälle….sitten ne päästää mutiais Terroristit liikkeelle sieltä ,siis ne joilla Turkki on tehnyt Miljardeja rajaa kun se on pidätellyt niitä maaperällään…

MITEN SAATANA JOKU SUOMALAINEN VOI MENNÄ TURKKIIN LOMALLE VAIKKA SITÄ EI VIELÄ OLE ERIKSEEN KIELLETTY ????

Eikö järki kulta sen vertaa sano että kannataako mennä syömään Ukrainalta varastettua viljaa ja tukemaan hullua Terroristi Presitenttiä

Turkin talous on menossä päin persettä mutenkin rahan arvo laskee ja korot nousee….pakotteet kun tuolee niin vauhti kiihtyy vaan..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000