Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Väärinkäytökset ovat vähentyneet EU:ssa

Väärinkäytökset ovat vähentyneet EU:ssa

Olen ollut EU-kriittinen vuodesta 2011 alkaen, jolloin Eduskunnan päätöksellä suostuin useiden instituutioiden tilintarkastajaksi. Nämä tehtävät ”avasi silmäni” myös EU:n harrastamaan finanssipolitiikkaan, lähinnä sen tilintarkastukseen.

Vielä 2010 alussa Maarten Engwirda, hollantilainen EU:n tilintarkastuslaitoksen (ECA, European Court of Auditors) jäsen väitti, että EU:n varojen väärinkäytöksiä on lakaistu maton alle piiloon tilintarkastuslaitoksen toimesta, vaikka kyseisen instanssin kuuluisi valvoa varojen käyttöä ja paljastaa väärinkäytökset.

Myös aiempi EU:n päätilintarkastaja Marta Andreasen kertoi ”joutuneensa suunnattoman painostuksen alle, jotta hän piilottaisi totuuden EU:n varojen käytöstä”, ennen kuin komissio erotti hänet.

Viime vuosina epärehellisyys ja petokset ovat vähentyneet melkoisesti. EU:n tilintarkastustuomioistuimessa toimivan Suomen edustajan Hannu Takkulan mukaan vuonna 2017 löytyi vain 13 petosepäilyä, jotka on siirretty EU:n petostentorjuntaviraston OLAF:in jatkotutkimuksiin.

EU:n vuoden 2019 talousarvion mukaan ovat komission tekemät sitoumukset 166 miljardia euroa ja maksut 148 mrde. Maksamattomat sitoumukset jäsenmaille olivat vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan 267 mrde. Haluankin herättää kysymyksen, että kuinka EU pystyy lunastamaan komission tekemät tukipäätökset, kun jäsenmaat vaativat supistuksia maksuihinsa.

Suomi on viimeisen viiden vuoden aikana eli vv. 2013 – 2017 ollut nettomaksaja 2,470 mrde eli keskimäärin 494 me/vuosi. Jos ja kun Iso-Britannia jättäytyy pois EU:sta, vähenevät vuosittaiset tulot yli 13 mrde.

Tulevien meppien on siis syytä kiinnittää huomiota EU:n finanssipolitiikkaan, estettävä komission kaavailema jäsenmaiden yhteinen valtiovarainministeriö sekä vastustettava esityksiä jäsenmaiden omistamien yhtiöiden myynnistä. Suomen tärkein yhtiö VR on pidettävä jatkossakin valtion omistuksessa.

Pelkästään edellä kertomieni asioiden vuoksi on meidän suomalaisten syytä käydä äänestämässä tulevissa EU-vaaleissa, tuumii

KAUKO TUUPAINEN

eläkeläinen, talousneuvos

Jyväskylä

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Pakko myöntää, että tulipa oltua oikein aktiivi ajettaessa Suomea EU:n jäseneksi. Hieman hävettää jälkeenpäin niiden perusteiden, lähes kriitkitön nielaisu, joilla EU:ta meille syötettiin.
Kaikki oli niin auvoista, hyödykkeiden hinnat romahtaa. ”Suomi on EU:ssa nettosaaja!” Muut työntää tänne rahaa!!!
Nyt sitten ollaan nettomaksajia. Mites tässä näin kävikään? Koheesiorahastojen turvin on Suomesta siirtynyt tuhansia työpaikkoja maihin, joissa yritykset saavat merkittäviä avustuksia investointeihinsa, NETTOMAKSAJIEN rahoittamina. Esimerkkinä Puola. Noissa maissa on kulurakenne vielä alhaisempi mm. pienemmän verotuksen vuoksi, tai ilman ”turhien” ja läpi käsien katsottujen päästörajoituksien haittaa.
Hallitusta väännettäessä näyttää johtoajatus olevan ”veropohjan tiivistäminen”. Eli lisää veroja!!
Olemme kohta lähtötilanteessa, nettosaaja. Siksi ei tule EU:sta erota.
Jaakonsaari sai pitää 13.5 pitkät jorinat YLE:llä, EU:n ihanuudesta. Tulipa nuoruus mieleen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Itse vastaan kun ei voinut tietää tuntematonta kohdetta kun vain nimeltä – ilman takuita mistään mitä sen edessä tulee olemaan.
Miksi äänestää puolesta kun ei ollut ns.kättä/-tietoa mistään ”elämää suuremmasta kokonaisuudesta”.
Vain muutamien elitistien haaveunelmasta yhteisestä tuntemattomasta ”hyvästä”.
Hetken lämmittävä nettosaaja jolla saatiin tilaus jatkuvaksi – nettomaksajaksi ”kansan tuella”.
Euro-hinnat, elämä halpenee”helpottuu jopa” mutta totuus oli kuin se kuuluisa Piiroisen ? pässi – iski perzuuksiin myös direktiiviensä ? voimalla – väärään ? kurkkuun ja sitä syödään myös kuin syötetään täällä yli rajan tulleita kansanryhmiä muun ohessa.
Kiitos ei liittovaltiolle ja yhteisille veloille tai muutoin : Sinä maksat !

Nyt sitten odottamaan, mikäli mahdollista sitä EU ja ? eurohyvää elitiiteistä alempiin kansanryhmiin läpi Euroopan.
Haasteista unelmointia, vaiko katteetonta eurooppalaista elitismipolitiikkaa kansan varjoihin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000