Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

En kannata työeläkerahastojen riskien kasvattamista

TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes esitti jokin aika sitten, että eläkelaitoksille annettaisiin mahdollisuus ottaa nykyistä enemmän sijoitusriskiä. Olen eri mieltä asiasta.

Työeläkerahastojen suuruus oli viime vuoden lopussa 257,5 miljardia euroa (mrde), joista tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä oli sulanut pois 18,5 mrde. Eräs syy oli koronaepidemian aiheuttama osakemarkkinoiden voimakas alamäki.

Tämä vuosi ei suinkaan ollut ensimmäinen, kun eläkerahastot tuottivat tappiota, joskin pitkällä ajanjaksolla näin on käynyt aiemmin vain kolme kertaa, jolloin alijäämät olivat yhteensä 26,3 mrde.

Satunnaisista alijäämistä huolimatta ovat työeläkerahastot kasvaneet vuoden 1995 tasearvosta 36,4 mrde viime vuoden lopun 257,5 miljardiin euroon eli 27 vuoden aikana keskimäärin 8,2 mrde vuodessa.

Osakemarkkinat ovat nyttemmin lievässä nousussa ja oletan sen vaikuttavan positiivisesti myös eläkerahastojen sijoitustuottoihin. Olen tietoinen, että eläkelaitosten varoista yli puolet (52 %) on sijoitettu lähinnä pörssiosakkeisiin, mutta tästä huolimatta ei ole syytä hötkyillä, eikä varsinkaan miettiä ailahtelevien riskisijoitusten tekemistä.

KAUKO TUUPAINEN

talousneuvos, eläkeläinen

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Ei Suvi-Annen linjoille , tule lähteä alkuunkaan !? Nimittäin näitä riskin ottajia , tuntuu nykyisin piisaavan ja tappiot jäävät , veron maksajille !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Totta! Noiden ”bisnismiesten/naisten” visioiden tuloksiahan kohta taas maksellaan, Fortumin raunioilla.
Buumereilla on vielä muistissa jopa Valcot, mutta Sonerat, Kemirat, Valmetit, Imatran Voimat nyt kumminkin.
Mikä takaa, että nuo Työeläkerahastot, varsinkin Suvi-Anne Siimeksen näkemyksillä tekisivät yhtään viisaampia ratkaisuja

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Minä vaan
Vihainen
#2

Suomen hallitusta mollataan aiheellisesti Uniperin 12 miljardin euron mokasta. Kaikki ovat sen sijaan hiljaa eläkeyhtiöiden ”finanssinerojen” 18,5 miljardin euron tappioista. Kake on oikeassa, ei enää riskisijoituksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000