Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Onko setelielvytys Suomen tie?

7 kommenttia

Antiikin Kreikka oli ensimmäinen valtio, joka ryhtyi painamaan virallisia rahoja. Kolikot tehtiin kullasta ja kukin kolikko oli painonsa arvoinen kullassa. Kun valtion kulut kasvoivat, valtio ryhtyi sekoittamaan hopeata ja kuparia kolikoihin, jolloin kullan määrä puolittui, mutta nimellisarvo säilyi. Lopputuloksena valtio lunasti näillä rahoilla yhteiskunnallisia palveluja rahan täydellä nimellisarvolla, mutta kun raha päätyi kansan taskuihin, niin sen arvo kullassa oli puolittunut.

Rooman valtakunnassa valtion rahahuolet ratkottiin niin ikään laimentamalla kultakolikoita ja niin Rooma kaatui ”hyvinvointiin”, johon ei lopulta riittänyt rahoja.

EU painaa lisää ”ilmaista” lainaa, ja kuvittelee ratkaisevansa ongelmat setelirahoituksella. Suomen valtio työntää vastikkeetonta EU-rahaa markkinoille, joka tarkoittaa, että valtio tai EU saa tästä täyden hyödyn, mutta todellisuudessa arvo otetaan ulkona olevista rahoista, koska olemassa olevia suoritteita (tuotteita ja palveluita) vastaa suurempi rahamäärä = rahan arvo alenee.

Näin EU itse asiassa maksattaa meillä tämän lystin rahan arvon alenemisena.

Kannattaa miettiä miksi Venezuelan taikka Zimbabven hyvinvointi ei lisäänny, vaikka setelipainot molemmissa maissa käyvät punaisina.

Politiikan profeetat julistavat, että meidän on pakko lainata itsemme ulos tästä kriisistä ja murehditaan sitten, kun ollaan taas normaalioloissa! Taloutemme on ollut yltiöpäisen kulutuksen aiheuttamassa elvytysasennossa jo 12 vuotta, ja ”hyvinvointia” on vuodesta 2008 ylläpidetty lainarahalla.

Normaalioloissa ihmisillä on rahaa pankeissa, investoinnit tehdään osittain säästöillä ja korko on 3-4%. Jos lähdemme siitä, että Suomen valtiolla on 150 miljardia lainaa silloin kun palataan ”normaalioloihin”, ja valtio lähtee lyhentämään tätä 45 vuoden aikana 3 % korolla, niin vuosittainen lyhennys on noin 6.078.430.958,52 euroa! Meidän kannattaa lisäksi muistaa, että normaaliolot Suomessa voi tarkoittaa luottokelpoisuuden roimaa alenemista ja korkojen nousua 6-7%. Silloin vuotuiset maksumme ovat 9.653.122.212,00 euroa.

Näin tänä keväänä valmistuvat nuoret joutuvat eläkeikäänsä asti maksamaan meidän nauttimasta hyvinvoinnista summalla, joka vastaa Opetusministeriön koko toimialaa eli meidän ”ilmaista” koulutusta. Vaihtoehtoisesti he joutuvat puolittamaan Sosiaali- ja Terveysministeriön kuluja eli ”hyvinvointia” ja me kehtaamme jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut!

En ihmettele, vaikka tulevat sukupolvet kieltäytyvät huolehtimasta vanhuksista, koska vanhukset ovat ottaneet oman osuutensa etukäteen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Yrittäjä
#1

Niin, miksi korot nousevat?
Eikö voida päättää korkokatosta?
Miksi pitää lainata ulkomailta?
Miksei meillä ole omaa valuuttaa?
Miksi valtio ei paina itse rahaa?
Tämä finanssikapitslismi tai keinottelu kapitalismi on yhtä huono kuin kaatunut kommunismi oli.
Pieni eliitti rikastuu ja lopuille jää vain tuulenhuuhtoma perse, vaikka raatavat koko elämänsä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

> vanhukset ovat ottaneet oman osuutensa
> etukäteen.

Ei se vanhusten vika ole, että valtio otti heidän eläkesäästönsä oman “taloudellisen toimintansa elvyttämiseen”.

Eläkesäästämisen lyhyt historia

1) Työntekijä pakotetaan alentamaan palkkaa, että

2) työnantaja voisi luovuttaa rahan “eläkeyhtiölle” – (Tämän koplauksen ansiosta eläkkeen kartuttaminen “ei maksa mitään työntekijälle”!)

3) “työntekijän eläkkeen turvaamiseksi”. – Alun alkaen piti turvata vain niiden “renttujen” eläke, jotka eivät itse säästäneet (omaan asuntoon ja muihin sijoitusinstrumentteihin). Mutta pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Miksi tyytyä huolehtimaan vain apua tarvitsevista, kun paremmin tienaa huolehtimalla koko kansan asioista. Erityisen kannattavaa onkin huolehtia niiden asioista, jotka eivät huolenpitoa tarvitse. Heillä on mistä ottaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

4) Koska on olemassa mahdollisuus, että eläkeyhtiöt hukkaavat työntekijöiltä pakko-otetun varallisuuden, vaaditaan niiden

5) sijoittamista tuottavasti ja turvallisesti.

6) Ainoa “varma sijoitus” tietenkin on rahojen luovuttaminen valtiolle.

7) Vähitellen eläkeyhtiöiden “vakavaraisuutta nostetaan”.

8) Tuottavien ja turvallisten sijoitusten osuutta pitää jatkuvasti kasvattaa.

9) Lopputuloksena on, että eläkeyhtiöiden varallisuus on siirtynyt valtion haltuun. Nyt ne ovat hukanneet kaiken varallisuutensa. Tehneet juuri sen, miltä niitä alun perin yritettiin suojella.

10) Eläkevakuuttamisen loppu. Lähivuosina eläkeyhtiöt puretaan, ja niiden loputkin varat luovutetaan valtion haltuun “eläkkeiden maksun turvaamiseksi”.

11) Sen pituinen se.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Eihän Suomi enää pysty tekemään itsenäisiä päätöksi talousasioissa.

Suomi on EU:n orja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Silloin, kun väestöön istutetaan nykyisen kaltainen syvä pelko, väestöstä ei ole pitkään aikaan apua ns. elvytyksessä. Se ei paljoa hyödytä tukea ruokaravintolan aukioloa, jos ihmiset jämähtävät sisälle koteihinsa. Pelko on valtion pahinta, mitä on nyt onnistuttu kasvattamaan. Itse olen päätellyt näin, koska olen päättänyt, että ainakaan ulkomaille minua ei saa mistään hinnasta, kuten teen ruokani kotona, ei edes nakkikioskille. En myöskään osta mitään, sellaista, jota ei saa viimeisen palttoonsa taskuun mukaan, eli aika vähän. Minut on peloteltu viimeiseen saakka, oman väkeni puolelta. Olisi edes näkyvä vihollinen, jota vastaan taistella, vaikka viimeiseen henkäykseen, tuo olisi parempi loppu. Nykyinen hallitus on vienyt viimeisenkin uskon rippeet tämän yhteiskunnan toimivuudesta, logiikka puuttuu. Nyky-yhteiskunnasta tulee mieleen natsien valloittama Puola, jossa ihmisarvo oli nolla…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Kaj:kin. Olet raha-asioiden asiain osaaja; kiva on lukea viisauksiasi. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mielensäpahoittaja
Hämmentynyt
#7

Näyttäytyy sellaiselta kun firmoilla ja monilla politikoilla menee hyvin niin ollaan vannomassa markkinatalouden erinomaisuutta,mutta joustavasti ollaan siirtymässä sosialismiin ja kyllä yhteiskunnan apu on tervetullut kun on heikommat ajat ,mihin siinä vaiheessa kapitalismi unohtuu,herää kysymys.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000