Perussuomalaiset

Kai Sorto

Turun koulujen sisäilmaongelmista

PUOLALAN alakoulun peruskorjaus alkaa kesällä ja kestää kaksi vuotta. Syksyllä 2016 Turun silloinen kasvatus- ja opetuslautakunta teki päätöksen 450 oppilaan sekä 35 työntekijän sijoittamisesta korjauksen ajaksi väistötiloihin Sepänkadulle.

Kevään 2017 aikana Sepänkadulla alkoi kuitenkin ilmetä sisäilmaongelmia rakennuksen toimiessa TSYK:n väistötilana.

Sepänkadun ongelmat havaittiin siis vuosi sitten, mutta asia tuotiin kasvatus- ja opetuslautakunnan tietoon ja päätettäväksi muutama viikko sitten. Asian kanssa näpertelyyn meni lähes vuosi. Miksi?

Puolalan koulun tilanne vaatii kiireellisiä toimia, sillä aika ja vaihtoehdot käyvät vähiin. Sepänkadun, sekä vaihtoehtoiseksi väistötilaksi tarjotun Ruiskadun, sisäilmaongelmia on nyt alettu selvittää, mutta tutkimusten valmistuminen kestää aikansa, eikä tuloksista ole vielä mitään varmuutta.

Näin lautakunnan jäsenen näkökulmasta oppilaiden vanhempien aktiivisuus väistötila-asiassa on ollut keskeisen tärkeää. Myös koulun henkilökunnan kanssa käydyt keskustelut koululla vieraillessani antoivat olennaista tietoa. Peruskorjauksen siirtäminen lyhyellä varoitusajalla kävisi erittäin kalliiksi ja tekisi tyhjäksi henkilökunnan tekemät valmistelut syksyn toiminnan osalta.

Mielestäni paras ratkaisu olisi parakkikylän hankkiminen, mikäli aikataulu sen vielä tässä kohtaa sallii. Pahin vaihtoehto olisi “kokeilla” väistötilaa, todeta se terveydelle haitalliseksi ja pompotella koulua väistötilasta toiseen.

Puolalan lisäksi Turulla on edessään valtavia kouluinvestointitarpeita. Hyväksyttyjen sekä valmistelussa olevien hankkeiden vuosittaiset kustannustasot saattavat pahimmillaan ylittää 100 milj. euron rajan.

Tampereen kaupunki on vuokrannut kymmeneksi vuodeksi pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetun ja tarpeiden mukaan suunnitellun siirtopäiväkodin, joka toimii kunnallisten päiväkotien väistötilana lukuisten sisäilmaremonttien ajan. Voisimmeko käyttää samaa ratkaisua myös Turun koulujen osalta?

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Vaihtoehtoja varmaankin on useitakin ,mutta peruskorjauskin voi mennä pieleen ! On monenlaisia esimerkkejä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000