Perussuomalaiset

Kai Sorto

Koulukoirat avuksi myös Turussa

Koira on ihmisen paras ystävä, jota voidaan koulutettuna käyttää apuna arviolta yli 30 erilaisessa ammatissa. Koirien vaikutusta myös erityislapsiin on tutkittu: koira-avusteisen pedagogiikan avulla on saatu hyviä tuloksia mm. autististen lasten sosiaalisten taitojen, empatiataitojen ja kommunikaation kehittämisessä. Koulukoiran läsnäolo on auttanut oppilaita myös keskittymään tehtävien tekemiseen ja parantanut oppimistuloksia.

Opetushallitus onkin myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoululle rahoituksen opettajille suunnattuun koulutukseen ”koira-avusteinen työskentely oppimisen ja kasvun tukena”. Koulukoiria työskentelee tällä hetkellä useilla paikkakunnilla ympäri maata, myös Varsinais-Suomessa Raisiossa ja Salossa.

Kuitenkin Turun kaupungin sisäilmatyöryhmä on marraskuussa 2016 linjannut, etteivät koirat ole tervetulleita koulun sisätiloissa järjestettävään toimintaan. Päätöstä perusteltiin allergiasyillä, sillä noin 5 prosentilla koululaisista ja nuorista aikuisista on koira-allergia. Suurimmalla osalla heistä allergia on lievä.

Myöhemmin ilmeni, että päätöksen sivuvaikutuksena kiellettiin myös koira-avusteinen työ Turun kouluissa, vaikka Turussa on tälläkin hetkellä ainakin 2-3 työtöntä, koulutuksen käynyttä koiraa kasvatusalan ammattilaisten työpareina.

Tietääkseni Turun sisäilmalinjauksia, mukaan lukien koirakieltoa, tarkastellaan viimeistään syksyn aikana uudelleen. Vaikka Turun sivistystoimiala onkin viime aikoina saanut lähinnä kielteistä julkisuutta, luotan siihen, että virkamiehet osaavat käyttää asian suhteen maalaisjärkeä.

Mahdollisiin allergioihin ja koirapelkoihin liittyvät käytännön kysymykset on onnistuttu selvittämään ja järjestämään kaikissa muissa kaupungeissa. Miksei tämä olisi mahdollista myös Turussa?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Epäilen että se liittyy jollain lailla muslimeihin, niiden mielestä koirat on ”saastaisia” niin kuin sikakin ja Turussa on muslimeja kouluissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

..liittyy ja ei liity, riippuen vähän siitä keneltä kysyy. Kyseinen sisäilmatyöryhmähän kunnostautui muutama vuosi sitten kieltämällä huonekasvit kouluista.

Myös Turun Sanomat julkaisi tämän kirjoitukseni ja palautteen perusteella asianomaisia virkamiehiä on jälleen muistutettu asiasta. Toivottavasti huono päätös kumotaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000