Perussuomalaiset

Julle Ies

Murskaava vaalitulos

Vihreä aalto pyyhkäisi eu-vaaleissa joidenkin maiden kuten Suomen ja Saksan yli ja tulee murskaamaan monen unelmat paremmasta elintasosta ja elämästä. Vihernuoret äänestivät sankoin joukoin pehmeiden arvojensa puolesta ja nostivat äänestysaktiivisuuden ennätyslukemiin. Tavallaan ymmärrettävää heidän äänestyskäyttäytymisensä kun alle kolmekymppiset ovat eläneet 90-luvun ison taantuman jälkeistä nousukautta Maslowin tarvehierarkian huipulla. Yhteiskunta on taannut ravinnon, asumisen, turvallisuuden, sosiaalisia verkostoja ja monesti myös arvostusta. Jäljellä ei ole ollut kuin itsensä toteuttamisen tarpeet. Sitähän se ”me pelastamme maailman kun muut ovat niin tyhmiä” -ajattelu on.

Nyt kun keskusta-liberaalien on eu-parlamentissa pakko ottaa vihreät mukaan saadakseen vahvan enemmistökoaliition, niin vihreät kyllä osaavat hinnoitella ”kuninkaantekijän”-roolinsa.
Odotettavissa on tiukkaa ilmastopolitiikkaa ja ilmastodirektiivejä rajoituksineen ja kieltoineen.

Ovatkohan vihervasemmistolaiset olleet hereillä fysiikan tunneilla? Jos ovat niin ymmärtävät että kaikki energia, sähkö mukaan lukien, minkä käytämme arjessa päätyy lämmöksi ilmakehään, vesistöihin tai maaperään. Jotkut energian tuottamistavat muodostavat lisäksi ”kasvihuonepäästöjä” ilmakehään eli muita kaasuja tehokkaammin lämpösäteilyä absorboivia kaasuja estäen lämpösäteilyn karkaamista avaruuteen.

Sähköenergian, millä tavalla tahansa tuotetun, päätymistä käytön yhteydessä lämmöksi ympäristöön emme voi estää käytännössä mitenkään. Sen osalta voimme vain vähentää sähkön käyttöä.

Hiilidioksidia, joka on pahin kasvihuonekaasu, tuotamme todella monella eri tavalla. Poltamme hiiltä, puuta, öljyä, kierrätys- ja biojätettä, turvetta ym. hiiltä sisältävää. Polttamisessa on jo pitkään pyritty taloudellisista syistä mahdollisimman puhtaaseen polttoprosessiin sekä päästöjen talteenottoon ja hyödyntämiseen. Tämä etenee raha konsulttina ja siihen ei mitään vihreätä unelmahöttöä tarvita. Erittäin nopea päästöjen vähentäminen tarkoittaisi polttamisen avulla tuotetun energian kulutuksen rajua vähentämistä, erityisesti liikenteessä ja asumisessa. Polttamista eli hapettumista on myös hengittäminen, lahoaminen ja mätäneminen.

Summa summarum, energian käytön radikaali vähentäminen maailmassa on ainoa keino saavuttaa nopeasti yltiöpäiset ilmastotavoitteet. Lähitulevaisuuden ilmastosankari makaa sohvalla kylmässä asunnossaan, ei harrasta liikuntaa, ei sauno tai kylve, ei peseydy usein, käyttää vaatteet loppuun, antaa pihakasvien rehottaa vapaasti, ei kompostoi, syö säästeliäästi itse kasvatettuja kasviksia ja elää muita lyhyemmän elämän. Siinäpä unelmaa kaikille! Kelpaakohan miljardeille kehittyvien maiden asukkaille?

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja