Perussuomalaiset

Julle Ies

Mitä on perussuomalaisuus

Lauantain Ykkösaamu-lähetyksessä kapellimestari Esa-Pekka Salonen toi esiin kulttuurin ja politiikan tärkeän yhteyden yhteiskunnan kehityksessä. Hänen mielestään Sibelius oli tai on Suomen historian poliittisin taiteilija. Näin varmasti onkin suomalaisuuden ja kansallismielisyyden kannalta väheksymättä yhtään muita kansallisia säveltäjiä, taidemaalareita, kirjailijoita ym. kulttuurihenkilöitä. Vaikutteet taiteeseen tulivat pääasiassa kolmesta suunnasta; karjalaisilta laulumailta, suomen-ruotsalaisuudesta ja keskieurooppalaisuudesta. Tämä sekoitus kun suodattui ja juurtui tavalliseen suomalaiseen tallaajaan työväenliikkeen ja alkiolaisuuden kautta, tultiin siihen mitä suomalaisuus oli sotien jälkeen. Väkilukuun nähden ennätysmäärä maailman huipputason kapellimestareita, laulajia, ym. taiteilijoita sekä huippu-urheilijoita.

Kansallisuusmielisyyden tai suomalaisuuden voi taiteen saralla ainakin omalla kohdalla tiivistää Finlandia-hymniin (erityisesti Tuntematon Sotilas-elokuvassa), Karelia-sarjaan, Gallen-Kallelan maalauksiin, Edvard Iston Hyökkäys-tauluun, Linnan Täällä Pohjantähden alla -teokseen, jne. Ovat taidetta joka menee luihin ja ytimiin. Ilman tämäntyyppisiä asioita ei suomalaisuudesta voisi juuri puhua. 

Esa-Pekka Salosenkin mukaan suomalainen kulttuurijärjestelmä muskarista yliopistotasoon on toimiva ja kaikkien ulottuvilla. Näin ei voi sanoa monesta muusta maasta. Meillä on vielä tältäkin osin edellytykset kansallismielisen suomalaisuuden eli perussuomalaisuuden säilyttämiseen idän ja lännen puristuksessa. Tällaisten asioiden korostaminen valitettavasti tulkitaan usein kansalliskiihkoksi ja suvaitsemattomuudeksi. Järjetöntä itsensä alentamista. Salosen mielestä Sibelius olisi tänä päivänä vahvasti sekä suomalainen että eurooppalainen. 

Aika näyttää onko meillä tulevaisuudessa vielä kansallisvaltio nimeltä Suomi muiden itsenäisten eurooppalaisten valtioiden joukossa. Vai pelkkä autonominen hallintoalue verotusoikeuksineen ilman pari sataa vuotta vanhaa suomalaisuutta jolloin esim. sanat isänmaa, äidinkieli ja kansalaisuus menettävät merkityksensä. On vain hallintoalueelle rekisteröityneitä erilaisista taustoista tulevia henkilöitä jotka hakevat jatkuvasti maailmalta itselleen edullisinta hallinto- ja verotusaluetta.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja