Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Uhkailu, pelottelu ja väheksyntä

8 kommenttia

23.6.2016 järjestetty kansanäänestys Britanniassa toi tuloksen, joka toivottavasti panee Euroopan Unionin miettimään toimintatapojaan. Liittovaltiokehitys pitää ainakin lopettaa. Tämä äänestys ei liene niitä, jotka uusitaan kunnes saadaan haluttu lopputulos.

Näin ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta tähän prosessiin liittyy laajaa etukäteen tuotettua dramatisointia Brexitin kielteisistä vaikutuksista briteille, myös meille suomalaisille ja jopa koko maailmalle.

Esimerkiksi muutama päivä ennen äänestystä alueemme ykköslehdessä Oulussa oltiin huolissaan, että eron toteutuessa köyhtyneitten brittien joulu- ja talvimatkailu vähenee Suomen Lappiin.

Äänestyspäivänä (23.6) Ylen pääuutisiin oli laitettu mielenkiintoinen lausunto Englannissa asuvalta ihmiseltä: ”Oma arvaus on, että ei ne kuitenkaan itteään päähän ammu ja lähde kaikkineen pois.” Kuulostaa lähinnä MV-porttaalilta. Ihmetyttää tämä Ylen toiminta.

Samassa uutislähetyksessä Liisa Jaakonsaari kutsuu tätä (ilmeisesti kansanäänestystä) maanjäristykseksi ja Sirpa Pietikäistä puolestaan säälittää britit ja muut ihmiset, jotka joutuvat poliitikkojen taktikoinnin omassa elämässään ja laskuissaan maksamaan. Kuulijalle oli aika epäselvää mistä ongelmista tuossa oli kysymys ja miksi tuo äänestys oli jotain erityistä taktikointia. Tämä sanottiin siis ennen tietoa tuloksista. Jutun tuo osa alkoi toimittajan sanoilla, että suomalais-meppien mielestä kansanäänestys on virhe. Eivät ole tainneet kysyä ainakaan Jussi Halla-ahon mielipidettä.

Nyt äänestyksen jälkeen dramatiikka on lisääntynyt valtavasti. Esimerkiksi juuri (24.6) kuultiin uutisissa Sixten Korkmannin huolissaan olo Britannian polarisoitumisesta eli kahtiajaosta. Päinvastaisen tuloksen tultua tuo tuskin olisi Korkmannin mielestä paljoa haitannut. Lisäksi Korkmannin mukaan valtava epävarmuus kestää vuosia ja vuosia.

Samoissa uutisissa kohdeltiin iäkkäämpiä ihmisiä jotenkin syyllistävästi, koskapa he äänestivät eri tavoin kuin nuoret ikäluokat ja tekivät päätöksen heidän puolestaan. Iäkkäämmät eivät siis tuolla logiikalla saisi äänestää ollenkaan.

Nyt tuloksen selvittyä Suomen pääministeri pitää tilannetta niin vakavana että eduskunta kutsutaan kesätauolta hätäkokoukseen (ei tuota nyt hätäkokoukseksi kutsuta, mutta sitähän tuollainen käytännössä tarkoittaa). Onkohan Suomi vaarassa joutua johonkin sotaan? Uutislukijan mukaan pääministerimme jotenkin rauhoittelee; minusta kuulostaa päinvastaiselta.

Vihreiden Ville Niinistö antoi samassa uutislähetyksessä ymmärtää, että tässä pelataan Venäjän pussiin ja siksi tämä on huono asia. Mielenkiintoinen näkökulma. Siis EU:hun kriittisesti suhtautuvat ovat Venäjän bulvaaneja. Tuolta se ainakin kuulosti.

Tähän tulokseen on yhdistetty mediassa usein sanat katastrofi ja kriisi. Ennen ajattelin, että esimerkiksi musta surma keskiajalla, 30-vuotinen sota uudella ajalla tai 1900-luvun maailmansodat ovat katastrofeja tai kriisejä. Historiaa lukeneena ajattelen noita sanoja tosiaankin hieman eri tavalla.

Teen sellaisen johtopäätöksen tästä median kautta tehdystä mielipiteenmuokkauksesta, että tarkoitus on saada kaikki ”ymmärtämään”, että tälläinen eroaminen on paha, paha juttu tuollaiselle osapuolelle.

Aktian Timo Tyrväinen kertoi, että OECD:n arvioin mukaan Britannian kansantuote tulee olemaan vuonna 2030 viisi prosenttia alhaisempi kuin se olisi ilman Brexittiä. Tämä siis tarkoittaa alle 0.4 prosentin laskua vuotuiseen kasvuun. Tuo on niin pieni luku, että sitä ei pystytä jälkeenpäin todentamaan suuntaan tai toiseen. Silti tuon jälkeen samassa 24.6 päivän uutislähetyksessä uutisankkuri kertoo, että joka tapauksessa Britannialla on edessään vuosien talouskurimus.

Nyt tuloksen selvittyä käytännössä varmana tietona siis kerrotaan Britannian tulevista talousvaikeuksista. Itse teen ennusteen, että Britannian kokonaistaloudessa ei alkuvaiheen heilahtelujen jälkeen näy mitään erityistä seuraamusta tästä erosta. Toki kuvittelen, että yksityiskohdat muuttuvat, mutta puhun siis kokonaiskuvasta muutaman vuoden aikajänteellä. Huomattavaa on, että tälläkin hetkellä Britannialla on oma valuutta, eikä Britannia kuulu Schengen-alueeseen. Näissä asioissa ei siis tule olemaan muutoksia. Tosin sen varauksen jätän, että jos EU nyt haluaa rangaista Britanniaa varoittavana esimerkkinä, kuten on pohdittu julkisuudessa, niin saahan tästä sotkun aikaiseksi.

Samaa pohdintaa on myös tehty liittyen Suomen mahdolliseen euro-eroon. Itse ajattelen, että jos tuollaisia Unionin tekemiä meihin kohdistuvia rangaistuksia pohditaan vakavasti, niin sellaisesta unionista tulee kiireesti erota!

Tässä siis Euroopan ja Suomen poliittinen eliitti median avustuksella mm. yrittää luoda kuvaa, että Euroopan Unionin jäsenyys on jollain tavalla ainoa mahdollisuus eurooppalaiselle maalle menestyä. Tällaisesta menestyksestähän ei ole esimerkkejä: Sveitsikin on aivan konkurssin partaalla, vai onko?

Yhtymäkohtia Euroopan Unionin ja Neuvostoliitton toimintatapojen välillä ei voi välttää. Puhun siis uhkailusta, pelottelusta ja väärinajattelijoiden väheksymisestä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Smuge
#1

EU on suuri kusetus. Bilderbergin eliitti lahjoo ja lobbaa poliitikkoja. Hyötyjiä ovat suurpääoma ja keinottelijat. Kansallisvaltiot halutaan tuhota, omaisuudet kupata eliitin haltuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Eliitti kertoo myös että kansanäänestysten järjestäminen on perverssiä ja eurooppalaiset ovat sisäsiittoisia joten lähi-idästä ja Afrikasta on ihan pakko saada musliminatseja/yli-ihmisiä pitämään 4. MuslimiValtakunnan orjatyöläisiä kurissa ja pankkiherran pelossa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Oli kyllä huvittavaa seurattavaa miten Ylen toimittajat olivat ns. kakka housussa ja alkoivat lietsomaan hysteriaa kun äänestystulos varmistui. Jaakonsaarihan on Ylen palkkalistoilla ja asuu heidän lämpiössään ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

FinExit
Tyytyväinen
#4

Nyt ajamaan Suomen itsenäisyyttä! ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#6

SEXIT !
Vain Väyrynen on ollut oikeassa ja seisonut sanojensa takana !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#7

Tynkkynen on ainoa Persu politikko joka uskaltaa sanoa ääneen asiat niin kuin ne on vaikka se yritettiin hiljentää !
On todella rohkeaa heiluttaa Soinin ja Sota jussin tulevia Miljoona Eu/Nato virkoja brysselissä vaatimalla Suomeen kansan äänestystä.Erotetaaankohan Tynkkynen taasalle 5 % puolueksi muuttuvasta puolueesta ?
Puolue tuhotaan vain muutaman Bryselin miljoona viran tähden !!!
Asiasta ei voi syyttää meitä jaloillaan äänestäviä puolueen entisiä äänestäjiä vaan näitä perseen myyjä Eu-Trolli politikkoja !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#5

Eu-Trollit yrittää saada uutta äänestystä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eu poliitikot tahtovat
#8

Britannian lähtevän mahdollisimman nopeasti, jotta jäljelle jäävät maat pääsevät normaaliin toimintaan. Toista äänestystä ei tule ja ainoa tapa pysäyttää tuo ero on Skotlannin käsissä. Skotit kun eivät välttämättä ota käskyjä englantilaisilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000