Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Pyhäjoen ydinvoimalaa tarvitaan

1 kommenttia

oheinen kirjoitukseni julkaistiin oululaisessa Forum 24:ssä 11.8.2015

”Tiedän että ydinvoima jakaa mielipiteitä voimakkaasti. Siitä huolimatta haluan esittää tyytyväisyyteni nyt saadun omistajapohjaisen ratkaisun toteuduttua. Myös Oulun kaupunki edisti tätä asiaa meidän valtuutettujen enemmistön päättäessä kaupungin osallistumista hankkeeseen.

Ydinvoiman tuottama sähkö on vähäpäästöistä ja tasaista. Se ei tarvitse samassa määrin säätövoimaa kuin vaikkapa voimakkaasti vaihtelevat tuuli- ja aurinkosähköt. Toki tulevaisuudessa energian varastointitekniikkojen kehittyessä opitaan hyödyntämään myös vaihtelevammat sähkönlähteet paremmin.

Onneksi jo tällä hetkellä Suomen käyttämä sähkö on kasvihuonekaasujen osalta moneen muuhun maahan verrattuna vähäpäästöistä. Saksan päästöt ovat Suomeen verrattuna yli kaksinkertaiset, USA:lla kolminkertaiset ja Kiinalla yli nelinkertaiset tuotettua sähköyksikköä kohden. Ajattelen niin, että Pyhäjoen voimala varmistaa tämän tilanteen jatkumista sekä paranemista. Ilman tätä voimalaa on myös vaara, että tilanne huononisi ainakin ilman veronmaksajien massiivista tukea.

Päinvastoin kuin vaikkapa huomattavaa tuotantotukea saava tuulivoima, niin ydinsähkö tehdään ilman tukiaisia. Silti uusien energiajärjestelmien kehittämiseen tulee myös yhteiskunnan panostaa. Tämä on selvä ja tavoiteltava asia.

Tällä hetkellä tuomme sähköä jopa parin Fennovoiman verran ulkomailta. Ja vaikka kulutus ei kasvaisikaan, niin meillä on tuotantoa vähentämässä vanhenevia sähkölaitoksia sekä mm. Loviisan 70-luvulla rakennetut ydinvoimalat, jotka ovat tulossa jo jatkettujen käyttöikiensä päähän.

Tosin sähkön tuottajan kannalta olisi tietenkin ihan mukavaa, jos sähköstä olisi pula. Kuluttajan, kansalaisen ja teollisuuden kannalta näin ei tietenkään ole.

Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaallemme rakennettava voimala tuo miljardiluokan piristysruiskeen Suomen ja tämän alueen elinkeinoelämälle. Sellaisia me tarvitsemme tämän Euroopan reunalla olevan maamme elävöittämiseksi.

Juha Vuorio, kaupunginvaltuutettu (ps)”

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Perusäijä
Tyytyväinen
#1

Fennovoima oli voitto perussuomalaisille, mediataistelussa vihervasemmistoa ja rkp:tä vastaan 🙂

kreikan ja mamukriisin takia tarvitaan nyt Soinilta ryhtiä ja hyökkäyksiä mediassa Orpon mamutusta vastaan, että kansan viha kääntyy sinne.

Samoin voimakas ulostulo pakkoruotsin alasajon osalta…

Täytyy muistaa että kyse on koko ajan siitä miltä perussuomalaiset näyttävät kansalaisten silmissä, ja nyt ollaan altavastaajana mediassa kun kokoomus vie ihan miten haluaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000