Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Puolueneuvoston yleiskeskustelu: Eduskunnan äänestykset 2011

Vuonna 2011 uudella eduskunnalla oli kaksi tärkeää äänestystä: perustuslaista ja maanpuolustuksesta. Molemmat ovat erittäin ajankohtaisia nyt tulossa olevien eduskunta- ja EU-vaalien kannalta.

Pidin oheisen puheen puolueneuvoston kokouksessa Oulussa 4.5.2014

Puheenjohtaja, hyvä perussuomalainen kokousväki.
Nyt kun on kahdet tärkeät vaalit tulossa, niin näihin molempiin liittyen haluan muistuttaa nykyisen eduskunnan kahdesta äänestyksestä vuoden 2011 loppupuolella.

Syyskuussa hallituksen esityksestä eduskunta käsitteli Suomen perustuslain muuttamista tuolloin toisessa käsittelyssä. Tuo äänestys kaikkinensa, mukaan luettuna median suhtautuminen siihen, sisältää useita erikoisuuksia.

Isoimpana asiana oli perustuslain ensimmäiseen pykälään tullut lisäys: ”Suomi on EU:n jäsen”. Euroopan Unioni ei vaadi tällaista pykälää, eikä millään muulla EU-maalla ei ole tälläista. Silti kaikki muut puolueet hyväksyivät tämän muutoksen käytännössä yksimielisesti.

Tästä perustuslakimuutoksesta huomaa, että vanhat valtapuolueet alkoivat tavoittelemaan EU-liittovaltiota ja oman päätäntävaltamme huomattavaa vähentämistä jo edellisen eduskunnan aikana ja uusi eli nykyinen eduskunta jatkoi tätä heti aloitettuaan. Vain perussuomalaiset toimivat Suomen itsemääräämisoikeuden ja itsenäisyyden puolesta.

Samassa muutoksessa oli myös ensimmäisessä pykälässä lisäys Suomen osallistumisesta erilaiseen kansainväliseen toimintaa, jonka voi tulkita velvoittavan Suomen osallistumaan maailman kriiseihin, siis käytännössä sotiin.

Sen sijaan omasta puolustuksesta puhutaan vasta pykälässä 127. Ja tuollakin huomattavasti lievemmin velvoittein. Perustuslaista ei löydy pykälää, jossa sanottaisiin esimerkiksi: ”Suomen tulee harjoittaa uskottavaa puolustusta oman alueen hallussapitämiseksi kriisin tai sodan aikana”. Tällaista ei siis ole. Kansainvälisiä velvoitteita kyllä löytyy, ja jopa siis ensimmäisestä pykälästä.

Tästä on yhteys toiseen tärkeään äänestykseen, nimittäin Suomen aseistariisumiseksi jalkaväkimiinoista. Äänestyksessä kaikki muut puolueet Kokoomuksesta Vasemmistoliittoon halusivat Suomen puolustuskyvyn heikentämistä. Vain perussuomalaiset kannattivat puolustuskykymme ylläpitämistä. Lisäksi muutama keskustalainen oli tukenamme, kiitokset heille.

Kun katsoo tällä hetkellä maailman tai Euroopan tilannetta, huomaa jo kliseeltä kuulostavan asian: ”olimme taas oikeassa!”

Lopuksi: nöyrä kiitos eduskuntaryhmällemme isänmaallisesta toiminnasta.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000