Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Kotoutus ja suomalainen kulttuuri

6 kommenttia

Oulun kaupunginvaltuustossa oli varsin erikoinen äänestys talousarvion käsittelyssä 7.12.2020. Vastuullisesti kaupunginhallitus oli äänin 7–6 päätynyt lisäämään talousarvioon maahanmuuttajien kotoutusasioiden yhteydessä merkinnän: ”Kaikessa toiminnassa korostetaan suomen kielen, kulttuurin ja tapojen sekä lakien merkitystä.”

Sanoisin, että keskiverto kadunmies pitäisi tuota ihan hyvänä ja toivottavana asiana kotoutustoimissa. Mutta kuten selvisi jo KH:n käsittelystä, niin noin puolet poliitikkojamme ajattelee asiasta ihan toisin.

Valtuustossa esitettiin siis kyseisen lauseen poistamisesta. Perustelut olivat jonkin verran ristiriitaisia, sikäli kuin niitä esitettiinkään. Sanottiin mm. että nuo asiat jo ovat teksteissä sisällä. No eivät ole. Yritimme tuon tapaisia asioita lisätä kotoutusohjelman käsittelyssä valtuustokauden alussa ja erittäin huonolla menestyksellä. Ehkäpä siitäkin pitää vielä kirjoittaa.

Sanottiin myös, että nuo asiat aiheuttavat assimilaatiota, jota ymmärsin sanojan haluavan välttää. Tuolla sanalla tarkoitetaan sulautumista. Juuri sulautumista kuvittelen kadun miehen haluavan yleisesti ottaen. Ainakin selkeä enemmistö.

Sulautuminen ei tietenkään tarkoita, että omat juuret yms. pitää unohtaa, vaan että tänne tulijat hyväksyvät ’maassa maan tavalla’ -periaatteen ja pyrkivät sitä noudattamaan.

Äänestys tuosta lauseesta meni seuraavasti.

JAA (kyseinen lause säilyy) äänesti 33 valtuutettua:

Kes 13, Kok 13, PS 5, Asyl 1, Sin 1

EI (kyseinen lause poistetaan) äänesti 33 valtuutettua:

Kes 3, Vas 11, Vih 10, Sdp 8, Kd 1

Tyhjää äänesti: Kes 1

Koska äänet menivät tasan 33–33–1, niin puheenjohtajan äänen ratkaistessa KH:n pohjaesitys voitti. Onneksi tuo lause jäi kotoutuksen suuntaamiseksi talousarviokirjaamme.

*** *** *** *** ***

Kun talousarviokäsittelyssä ei nykyään yleensä esitetä suuria lisäyksiä kuluihin, niin lisäykset tuossa viimeisessä valtuustovaiheessa ovat usein luonteeltaan semanttisia tuoden esittäjän arvopohjaa toimintaan mukaan.

Eräs asia pisti juuri tässä talousarviokäsittelyssä esille. Huomasin, että parin suuren lautakunnan puheenjohtajat esittivät useita selkeästi oman lautakuntansa toimintaperiaatteisiin liittyviä lausuntoja talousarvioon. Tulee vain mieleen, että eivätkö nämä puheenjohtajat olleet saaneet noita asioita oman vastuualueensa suunnitelmiin. Vai voisiko olla niin, että nyt kun kuntavaalit ovat tulossa, niin näkyvyyttä haetaan tälläkin tavalla, vaikka sitä on lautakuntien puheenjohtajille tarjolla muutenkin yllin kyllin.

Tässä vielä linkit:

kokouspöytäkirja

talousarvion käsittely

äänestysraportit

muutosesitykset (video)

äänestykset ja muu kokous (video)

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
vaalit pian
#1

Keskusta näkyy ajavan kaksilla rattailla niinkuin on totuttu, vihervasemmisto vihollisen asialla niin kuin pitääkin ja demareille suuren ajattelijansa Tytti Tuppuraisen mukaan suomalaisten edun huomioon ottaminen on väärää politiikkaa.

Ainoa uutinen tuossa näyttää olevan KD:n ainoa edustaja. Ehkä ollut unessa tai muussa tokkurassa ja äänestänyt vahingossa mitä sattuu.

Omituista että suomalainen kulttuurin ja lakien opettaminen nähdään noinkin pahana asiana, ehkä puolet kunnanvaltuutetuista on sitä mieltä että sharia-lain opetus olisi suotavampaa. Jos Venäjä hyökkäisi nyt Suomeen niin ilmeisesti puolet saattaisi yhtä hyvin ampua omia kuin vieraita.

Valtuutetut menevät sentään nyt vaihtoon. Äänestäjät päättäköön jatkaako tuo sakki tuolla touhuamistaan. Sanoisin että ei jatkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Nuo asiat pitäisi olla itsestäänselvyyksiä Suomeen muuttaville. Miten joku voi vastustaa sitä, että tulija kotoutuu suomalaisiin tapoihin?
Melkoista ajanhukkaa kaupungin päättävissä elimissä, jos itsestäänselvyyksistä pitää äänestää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Tärkeä lause tuli hyväksytyksi.

Suvakit äänestivät vastaan, on ne röyhkeitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ice
#4

”Sanottiin myös, että nuo asiat aiheuttavat assimilaatiota, jota ymmärsin sanojan haluavan välttää. ”

Monikulttuurisuus on julkisen vallan omaksuma tavoite. Ja se jää toteutumatta, jos tulija omaksuu suomalaisen kulttuurin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Eipä yllätä, että vihervasemmisto vastustaa maahanmuuttajien kotoutumista, mutta että kepulaisistakin kolme ja kristillinenkin. Vihervasemmistoahan tunnetusti äänestävät sossutuilla elätettävät, joten eivät halua maahanmuuttajien kotoutuvan työelämään, vaan sossutukiille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Juhakin. Sulkivat kirjoitusmahdollisuuden Johanna Siren- Kalpaksen Blogipalstalle, niin yritän sitä tähän sinun sivustollesi, jos sen saisille kansalle luettavaksi. Kirjoitin sen älypuhelimeen, mutta vastassa olikin, perkelesydäminen, luultavasti mies. Kirjoittaminen Jeesuksesta Kristuksesta, ei sopinut ilmeisesti, hänen sydämelleen, taisi olla toinen isäntä kotna. Tässä näyte sikäli, kun muistan, kun en huomannut valokuvata. Olimme Johannan kanssa; kommenttiyhteydessä ja minä olinkin mies, jota hän tarkoitti, vaikken sitä ollut uskoa. Ajattelin vain, että meitä on kaksi henkilöä Suomessa, kun ammatti oli, siihennähden väärä, etten voi olla kyseinen henkilö. Meillä oli puhetta mm. suolan käytöstä. Sanoin olevani vähän käyttäjä. Puhuin kuinka teidän kaikkien olisi tärkeää uskoa se mitä sanon,/ kijoitan. Tämä on armoitetun osa: Vainotun osa, kuten Jeesuksella Kristuksellakin. Perkele tuntee minut. Jeesus sanoo: ”Minä olen sisällisesti teissä, ettekö huo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000