Perussuomalaiset

Juha Vuorio

Fasismia Euroopan Unionissa?

2 kommenttia

Espanjan keskushallinnon poliisivoimien hyökkäykset rauhallisia katalonialaisia ihmisiä kohtaan ovat selkeä rikkomus länsimaisia hallintoperinteitä vastaan.

Katso video: https://t.co/AjX8jKZj43

Espanjassa on toki perinteitä fasismista Francon ajoilta, mutta kaikki ovat ajatelleet, että nuo ovat jo historiaa. Valitettavasti näin ei siis ole.

Kuvaavaa Euroopan Unionin toimille on, että vaikkapa Puolaa vastaan komissio hyökkää väittämällä, että Puolan sisäiset hallintojärjestelyt eivät ole Puolan oma asia, vaan kuuluvat EU:lle, ja tämän johdosta Puolaa uhataan talouspakotteilla. Kuitenkin Espanjan keskushallinnon hyökkäyksiä pampuilla ja kumiluodeilla omia rauhallisesti käyttäytyviä kansalaisiaan kohtaan komissio lähinnä hymistelee.

Myöskään Suomen hallitus ei ota selkeää Espanjan hallitusta tuomisevaa kantaa.

Tähän voisi heittää, että vastaavat toimet esimerkiksi Muammar Kaddafin tekemänä olisivat aikoinaan katsottu ainakin sotilaallisten ilmaiskujen lisäoikeutuksiksi; en ole huomannut että EU:n sotilasvallat olisivat aloittamassa ilmaiskuja Espanjaan (en tietenkään haluakaan, mutta ihan vertailun vuoksi).

Tuosta suhtautumisesta tulee väistämättä mieleen, että imperuiumihallintoa rakentavan EU:n motiivina on löytää toimintakaavoja massojen hallitsemiseen. Vääränlaiset irtautumispyrkimykset EU:n keskushallinnon täytyy pystyä tukahduttamaan tehokkaasti. Uusia Brexitejä ei sallita.

EU:n suhtautuminen katalaaneihin on siis nuivaa, vaikka ainakin tähän asti itsenäisyysliike on ollut hyvin EU-myönteinen. Mitenhän suhtauduttaisiin, jos katalaanit haluaisivatkin eroon EU:sta?

Kun nyt olemme, vaikkapa maahanmuutossa, osanneet ennustaa tulevaisuutta (mm. huoltosuhteen heikkenemistä ja lisääntynyttä väkivaltaa), niin ennustan, että tulemme näkemään Unionin alueella EU- vastaisia mielenosoituksia, joita vastaan hyökätään eri maissa yhtä väkivaltaisesti kuin nyt Espanjassa. No täytyy todeta, että onhan noita jo ollutkin, kuten Kreikassa.

*** *** *** *** ***

Katalonialaisten toimet olivat ihmisten kokoontumisia äänestyspaikoille, mutta keskushallinnon poliisivoimien hyökkäyksien aikaansaamana niitä voisi joku kutsua mellakoiksi, ja kun ne oli saatu aikaiseksi, niin Lissabonin sopimus antaa tällaisten kukistamiselle käytännössä vapaat kädet.

Espanjan kokemusten takia on pakko muistuttaa, että kuuluisa Lissabonin sopimus tekee kuolemantuomion mahdolliseksi Euroopassa:

”Euroopan ihmisoikeussopimuksen 2. artiklan kohta 2:” Elämän riistämistä ei voida katsoa artiklan vastaiseksi teoksi silloin, kun se seuraa voiman käytöstä, joka on ehdottoman välttämätöntä … Mellakan tai kapinan kukistamiseksi laillisin toimin.”

”Valtio voi lainsäädännössään määrätä kuolemanrangaistuksen sodan tai sen välittömän uhan aikana tehdyistä teoista. Tällaista rangaistusta käytetään ainoastaan laissa määrätyissä tilanteissa ja sen määräysten mukaisesti. …”

http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/04473_fi.pdf

*** *** *** *** ***

Tuon lisäksi esille sen, että katalaanien toimissa itsenäisyyden tavoittelussa ei ole mitään, mikä ei olisi vertailukelpoinen suomalaisten itsenäisyystavoitteluille sata vuotta sitten.

Jos Suomelle kuului itsenäisyys, kuten kaikki ainakin juhlapuheissaan nyt sanovat, niin miksi ei sitten Katalonialle?

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
pyde
#1

Tarkoittanet GADDAFIA. Joskus ne on vaikeita kirjoittaa oikein nämä ulkomaalaiset nimet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

johan oli kirjoitus
#2

EU on tuominnut väkivallan käytön. Mikä siis on ongelma ?
Nytkö siis huudat EU:ta sekaantumaan maan asioihin. Väkivalta on tuomittavaa, mutta Espanjan lain mukaan kansanäänestys oli laiton. Pitääkö EU:n kunnioittaa maan lakeja vai ei ? Puolaan nähden ero on siinä, että Puolan ja Unkarin uudet lait ovat usein aiemmin maan hyväksymien EU:n säädösten vastainen. EU:ssa tuskin on lakeja tai säädöksiä, joissa kannatetaan maiden hajottamista.
Suomen tilanne 100 vuotta sitten ja Katalonian nykyään ovat täysin erilaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000