Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Joensuussa bussikuskitar soitti suutaan ukrainalaisille

Venäläinen bussikuski, nainen. Suomen Joensuussa. Oletettavasti pahanlaatuinen Putin-pullistuma päässään? Mikään muu ei selitä suunsoittoa ukrainalaisille pakolaisille. 

Vai mikä muu selittää sitä, että tämä hyväosainen, Suomeen töihin päässyt venäläinen ottaa ja haukkuu ukrainalaiset, sotaa paenneet naiset? Avoimesta bussin ovesta suoraan kuljettajan istuimeltaan. Ja estää ukrainalaisilta naisilta pääsyn kyytiin sulkemalla bussin oven ja jatkamalla ajoa.

Tämä tapahtui 25.7.2022 kello 16:15, kun ukrainalaiset naiset olivat nousemassa bussiin Joensuun keskustassa. 

Herra Tasavallan Presidentti, meillä on ongelma

Ja tämä ongelma koskettaa useampia kuin yhtä ihmistä, toisin kuin taannoinen Valtteri-gate.

Saamani käsityksen mukaan Joensuun joukkoliikennettä linjoilla 1 ja 2, joilla mainittu episodi tapahtui, hallinnoi Länsilinjat Oy.

Bussin, jossa mainittu tapaus sattui, rekisterinumero on ylhäällä. Tieto kulkee. 

Eikä tämä kyseinen tapaus valitettavasti ole ainoa. Joensuulaisen, venäläisen bussikuskittaren työpaikallaan järjestämiä, vihamielisiä ukrainalaisiin kohdistuneita loukkauksia on enemmänkin. Kyytiin päässeitä ukrainalaisia bussikuski on mm. kyykyttänyt kailottamalla kovaan ääneen puhelimeensa venäjäksi (samalla, kun ajaa) miten hän kannattaa Venäjän sotaa Ukrainassa! Hyvin tietäen, että ukrainalaiset istuivat kuuloetäisyydellä bussissa. 

Jos tämä ei ole törkeää, niin mikä on? Suomi vuonna 2022? Ei todellakaan! 

Kannattaisiko Länsilinjojen ottaa mainittu bussikuskitar puhutteluun ja antaa potkut? Olisi varsin noloa, jos yritys alkaisi kansan suussa kulkea nimellä Itälinjat. Vielä nolompaa, jos ukrainalaisia suojelemaan – venäläisiä vastaan – alkaisi Lähilinjojen busseihin työntyä versio 2.0 Joensuun skineistä, tai joku vastaava hässäkkä. Tällä hetkellä nimittäin vaikuttaa siltä, että suojelua nämä ukrainalaiset naiset ja lapset tarvitsevat jopa Suomessa. 

https://lansilinjat.fi/kirjoita-meille/

Ylen venäjänkieliset uutiset Suomessa eivät tavoita Putin-uskovaisia

Tällainen johtopäätös on vedettävä.

Jos Suomessa asuva venäläinen ei tähän mennessä ole ymmärtänyt millaista terrorismia Venäjä harjoittaa Ukrainassa, ymmärtääkö jatkossakaan?

Jos Suomessa asuva ja työskentelevä venäläinen bussikuski ei sen vertaa ymmärrä, että ukrainalaisten hädän ja Venäjän terroritekojen edessä kannattaisi pitää turpansa kiinni, niin Putin-pullistuma aivoissa tuskin on laskeakseen? 

Kannattaako jäädä odottelemaan, että ymmärrys jotenkin avautuisi? Tuskin. 

Ylen kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista lopettaisi turistiviisumien myöntämisen venäläisille. Kieltoa kannattavat vahvimmin 50–64-vuotiaat miehet ja perussuomalaisten kannattajat.

https://yle.fi/uutiset/3-12562306

Edit 5.8.2022. Ja mitäs hemmettiä tämä nyt on:? VR heittää ukrainalaisia ulos junasta kesken matkan? Mikähän mahtoi olla konduktöörin kansalaisuus? Eikä ollut yhtään suomalaista paikalla, että olisi ostanut liput näille poloisille? 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30217d89-6356-415b-a5b3-8c7099401aae

Edit 12.8.2022 Joensuun kaupunki edellyttää selvitystä Länsilinjat Oy:ltä:

https://yle.fi/uutiset/3-12567870

PS. 

Tässä vielä kappale lähihistoriaa, ettei totuus unohtuisi (= Heinäluoma (sdp) ja Pekkarinen (kesk) mähisevät vastoin parempaa tietoa:

https://youtu.be/quhNej6IPpY