Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Terveisiä Suomen Sisun suurkäräjiltä

Suomen Sisu piti suurkäräjät ja vietti Hakkapeliittain päivää lauantaina 14 11. Tampereella. Paikalla oli paljon tuttuja perussuomalaisia eikähän se mikään salaisuus ole, että moni Suomen Sisun jäsenistä äänestää perussuomalaisia. Silti Suomen Sisu itsessään ei ole poliittinen toimija vaan ennen kaikkea suomalaisuutta vaaliva yhdistys – ja siksi avoin kaikille suomalaisille.

Olen kuulunut yhdistykseen nyt 10 vuotta. 

Aluksi en tiennyt yhdistyksestä mitään. En edes tiennyt, että sellainen yhdistys oli olemassa. 

Ensimmäinen havainto tuli TV-uutisista, kun uutiskuvavirrassa näkyi Helsingissä Hakaniementorilla älämölöä pitävä mielenosoittajien joukko. Ihmettelin, että mikä nyt on? Kun ei ole vappukaan? Seuraavaksi uutiskuvaa tuli muistini mukaan Kruununhaasta Kirjan talon edestä kadulta, jossa oli passissa muistaakseni neljä (4!) poliisin ”mustaamaijaa”. Selostaja puhui jostain Jussi Halla-ahosta. Ihmettelin, että kuka hän on? Never heard. 

Mielenosoituksen syytä en ymmärtänyt. Sen verran uutisista kuitenkin selvisi, että tämä Jussi Halla-aho oli menossa jonnekin kokoukseen.

Miten sitten löysinkin tieni juuri tuolloin Arvopaperi-lehden ylläpitämälle APareenalle Internetiin. Sijoituskeskustelun lomassa ”palstan pojat” kävivät läpi kaikki muutkin aiheet taivaan ja maan välillä. Järjen rinnalla oli runsaasti myös tunnetta. Ensimmäinen itsenäisyyspäivä ”palstalla” oli ikimuistoinen (mieleen jäi etenkin tähystäjä Paavo Kahlan uroteko, josta vasta silloin kuulin ensimmäisen kerran). Ikimuistoisia olivat toki monet muutkin päivät AP-Areenalla. Täältä alkoi myös tutustuminen Halla-ahon toimintaan.

Eipä aikaakaan, kun oltiin vuodessa 2008, jolloin valtakunnansyyttäjä Mika Illman oli Halla-ahon kimpussa. Palstalla raportoitiin prosessin kaikki vaiheet tarkasti. Siinä rinnalla käsiteltiin myös Madoffin pyramidihuijaus, pörssikurssien syöksykierre ja Puttosen rikottu säästöpossu. Nokian kohtalonhetkiä unohtamatta. 

Nyt tiesin, kuka on Jussi Halla-aho.

Liityin myös perussuomalaisiin. 

Kun kannattajakorttien kerääminen Muutos2011-puolueen perustamista varten alkoi, liityin siihenkin. 

Ja lopulta liityin myös Suomen Sisuun.

Kun kerran perehdytään aiheeseen, niin sitten perehdytään aiheeseen. En aikonut seistä kädet kylkiä pitkin tekemättä mitään, kun Suomen kohtalonhetkiä elettiin. Autettuna olin älynnyt mistä Halla-aho kirjoitti ja miksi. (Kiitos teille vielä kerran, palstan pojat!) 

Miten kuulin Suomen Sisusta?

Vuonna 2010 osallistuin journalistien seminaariin, jossa esille nousi nimi Suomen Sisu. Muuan kansanedustaja oli seminaarin puhujavieraana, ja kertoi saaneensa kirjeen Suomen Sisulta. Asia oli selvästi vaikuttanut häneen jollakin tapaa eikä välttämättä myönteisessä mielessä. Näin kuulin Suomen Sisun nimen ensimmäisen kerran. 

Koska kirje näytti tehneen kansanedustajaan niin lähtemättömän vaikutuksen, että hän nähdäkseni oli aikoinaan aidosti järkyttynyt tästä kirjeestä – päätin, että tätä täytyy tutkia. (Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä oli Suomen Sisun vastalause lakialoitteeseen, jonka ko. kansanedustajan puolue oli tehnyt.)

Avasin kotona läppärin ja menin Suomen Sisun sivuille. Niistä ei käynyt ilmi mitään sellaista miksi pöyristyä. Piti siis kaivaa syvemmältä. Liityin jäseneksi, ja mietin, että mitäköhän tuli tehtyä? 

Vuoteen ei kuulunut mitään. Sitten tuli joku sähköposti, kutsu johonkin tilaisuuteen. En ehtinyt mennä. 

Kului toinen vuosi. Taas tuli sähköpostia. En vieläkään ehtinyt jalkautua.

Kolmantena vuonna tähdet olivat kohdallaan, ja kävin Turussa tutustumassa sisulaisten kanssa Turun linnaan. Muistan nähneeni vitriinissä Wedgwoodin vihreän Jasperware-astiaston. Tapasin Teemu Lahtisen, Kristian Vidingin ja Suvi Karhun. Suvi kertoi harrastavansa myrskybongausta (öh, mitäh?). Ja jos en aivan väärin muista, paikalla oli myös Jiri Keronen. En tuntenut näistä ketään enkä tiennyt heistä mitään. Paitsi Teemusta tiesin, että hän oli ollut vaaleissa ehdokkaana.

En ehtinyt jäädä uusien tuttavuuksien kanssa istumaan iltaa, joten tutustuminen jäi varsin pinnalliseksi. 

Mutta sitten tuli taas sähköposti. Tulossa olisi viikonloppuleiri. Varusteluettelo oli valmiiksi mukana. Siinä kehotettiin ottamaan mukaan nyrkkeilyhanskat tai käsisuojat! Ajattelin, että no just, boot camp! Menin kuitenkin, ja otin käsisyndit mukaan.

Ei sattunut.

Sitten tuli Suomen Sisun joulujuhlat, joita julkisuuskohun vuoksi ei voitukaan järjestää Santahaminassa kuten oli aiottu. En kuulunut juhlia järjestävään toimikuntaan, mutta saatoin olla avuksi ja järjestin juhlia varten toisen paikan. Juhlat menivät hyvin. Paikalla oli myös uusi Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen.

Kymmenen vuotta kului nopeasti

Nyt on 10 vuotta kulunut. Suomen Sisu, joka alunperin oli v.1906 perustetun Suomalaisuuden Liiton nuorisojaos, on vuodesta 2001 lähtien ollut oma, itsenäinen toimija. Yhdistyksen puheenjohtajina muun muassa Teemu Lahtinen ja Olli Immonen ovat tehneet pitkän päivätyön. Yhdistyksen suurin voitto on koettu heti sen alkuaikoina, kun debatti Suomen Sisun sivustolla avasi Jussi Halla-aholle aivan uuden tulokulman maahanmuuttoon.

Jussi Halla-aho alkoi kirjoittaa kuuluisaa blogiaan ”Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä”, ja jatko on uskomatonta ja unohtumatonta poliittista historiaa!

Tämän jälkeenkin Suomen Sisu jatkoi toimintaansa ansiokkaasti kokoamalla yhteen miehiä – ja muutamia naisiakin -, jotka ymmärtävät, että Suomen kansallinen etu edellyttää nimenomaan suomalaiskansallisen etupiirin vartiointia kautta Suomen – myös eduskunnassa.

Viime eduskuntavaaleissa Suomen Sisun riveistä nousi eduskuntaan ennätysmäärä jäseniä, joille yhteistä on luja isänmaallisuus, tahto toimia yhteisen isänmaan hyväksi nyt ja aina. Eteneminen eduskuntaan on ollut pitkän ja kärsivällisen toiminnan tulos. Suomen Sisu ei ole ollut mikään ponnahduslauta eduskuntaan vaan ennemminkin sentrifugi, linko, joka on seulonut keskuudestaan esiin otollisimmat, luotettavimmat ja sitkeimmät. Kannattaa muistaa, että monikaan ei edes halua kansanedustajaksi näinä aikoina. Työssä kaupunginvaltuustoissa tai yhdistyksen taustavoimissa on kylliksi. 

Tässä lopuksi vielä linkki puheeseen, jonka Suomen Sisun pitkäaikainen jäsen Terhi Kiemunki piti la 14.11. Tampereella Suomen Sisun iltajuhlassa:

Juhlapuhe: Eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihamiehen miekka

”Jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä. Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.” (Markus 3:24,25)

”Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä.” (Matteus 12:25)

Suomi tarvitsee suomalaisten keskinäistä sopua, ja suomalaiset kykyä keskustella keskenään.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/10/22/paavo-kahlan-hurja-selviytyminen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Kahla

Historia

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja