Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Suuri päivä minulle ja vanhoille miehille 🇫🇮

Siis tämä päivä tänään, kun Perussuomalaisten Jussi Halla-ahosta tuli eduskunnan puhemies ke 21.6.2023.

Minä muistan teidät vielä – te rakkaat papparaiset Perussuomalaisten Uudenmaan piirin piirihallituksen kokouksessa Tikkurilassa. Olikohan vuosi 2011?

Oliko meitä edes kahtakymmentä siellä? Sihteeri oli Riikka Slunga-Poutsalon edeltäjä, joka oli elänyt uuden, tuoreen puolueen helteessä jo vuosia. Siinä samassa helteessä, jota papat olivat pitäneet yllä jakamalla Perussuomalaisten mainoksia ja lehtiä – ja olemalla olemassa, vastavoimana Suomea tuhoaville voimille.

Valitettavasti en enää muista nimeä. Sihteeri olisi ansainnut kiitoksen myös tänään. Papat ja sihteeri olivat kova tiimi! Mitään ei ollut valmiina organisaatiossa, kaikki oli tehtävä itse.

Ja niin papparaiset tekivät. 

Perussuomalaisista on sanottu, että se on miesten puolue

Nuoret vihaiset miehet, vanhat viisaat miehet ja muutamat valveutuneet naiset muodostivat ydinjoukon aluksi.

Molemmat iltapäivälehdet tekivät parhaansa leimatakseen perussuomalaiset mielipuoliksi ja Tony Halmeen alkoholistiksi.

Vielä tänä päivänäkin voi törmätä ihmisiin, jotka jäävät surkuttelemaan Halmetta, koska ovat nielleet iltapäivälehtien säälsääl-jutut. Ja unohtaneet autuaasti, että joku syyhän siihen oli, miksi Halme lähti politiikkaan. 

Hän oli käynyt Yhdysvalloissa, ja ottanut tuntumaa siihen, millaista on, kun Hollywood ei ehdi joka paikkaan. Millaista on, kun kulttuurit kohtaavat! 

Tony Halme näki omin silmin mitä tapahtuu, kun aletaan toivorikkaasti sekoitella sitä ja tätä yhteen – 9/11 ei vielä ollut tullut, mutta tulossa se oli. 

Mutta näistä Halmeen mielipiteistä media ei ollut kiinnostunut. Sitä kiinnosti vain dokaaminen – mikä kertoo ehkä enemmän mediasta kuin Halmeesta. 

Luultavasti suurin osa suomalaisista kuitenkin uskoi nämä median ”annetaan ymmärtää” -pöpötykset todeksi. Miksi ei? Suomessa oli totuttu luottamaan TV-uutisiin, Yleisradioon ja Helsingin Sanomiin.

Kenellekään ei tullut mieleen, että nämä arvostetut tahot ovat aktiivisia poliittisia toimijoita – ja onnettoman kallellaan kohti Venäjää. (Miksi jotkut haluavat Siperiaan…?!) 

Ei normi-ihminen ehdi kelata. Eikä hänellä riitä mielenkiintoa. Nytkin suurin osa suomalaisista miettii, että mikäköhän makkara olisi parasta, kun grillataan.

EIKÄ SIINÄ OLE MITÄÄN VÄÄRÄÄ!

On kaunista, jos ihmiset kokevat voivansa luottaa uutistoimittajiin. Se kertoo enemmän Suomesta ja suomalaisista kuin toimittajista. Se kertoo jotakin siitä ihmeestä, joka Suomi oli silloin, kun kaikki suomalaiset olivat Suomen puolella. Ruotsinkieliset opettelivat suomenkieltä, koska ”olkaamme suomalaisia”. J. V. Snellman lainasi rahat Rockefelleriltä, että saatiin siemenperunat maahan ja ruokaa pöytää. Sanomalehti ”Saima” kertoi asiat niinkuin ne olivat. Suomi itsenäistyi.

Jussi Halla-aho on vaalinut suomalaisuuden parhaita perinteitä

Saada nähdä hänet tänään eduskunnan puhemiehenä on ilon päivä monelle. Riikka Purra ja monet, monet – monet – muut ovat myös painaneet pitkää päivää, jotta kuluneiden neljän vuoden ”luovasta tuhosta” ja edellisen hallituksen holtittomasta äänten shoppailusta velkarahalla – tuosta painajaismaisesta omahyväisyyden voittokulusta – voitaisiin palata velvollisuuksien pariin, hyödylliseen ja rakentavaan johtajuuteen, ja oikeamieliseen vallankäyttöön.

Mielivalta luo vain kaaosta. 

Tiina Wiik in memoriam

Monet perussuomalaiset ovat jaksaneet venyä pitkin matkaa tähän päivään asti. Väistyneiden tilalle on tullut uusia, nuoria voimia – ja näiden myötä tuoretta viisautta ja raikkaita näkökulmia.

Perussuomalaiset-nimisessä kansanliikkeessä osa on kulkenut mukana koko matkan, osa kappaleen matkaa. Kaikki, mikä on rakentanut – ei repinyt –, on ollut arvokasta.

Mukana samaan suuntaan, saman viestin kanssa, on kulkenut muutakin porukkaa. Sekin on ollut arvokasta.

Ilon hetkellä haluan nyt muistaa myös heitä, jotka eivät enää ole kanssamme. 

Tieto ”Tuonen joutsenen” kuolemasta saavutti sisäpiirin jo jokin aika sitten.

Aikana, jolloin hyvin vähän keskusteltiin maahanmuuton haitoista, ja vielä vähemmän suomalaisten naisten toimesta, Tiina Wiik (sittemmin Lokka) oli hereillä ja lähetti viestejä bittiavaruuteen.

En koskaan tavannut Tiinaa, ja ”Tuonen joutsenen” lähetyksistä olen kuunnellut vain muutaman. Tunnistan kuitenkin hänen työnsä arvon sekä itsenäisenä toimijana että Junes Lokan rinnalla.

Virallisen median halveksimassa vaihtoehtomediassa nimeltään Suomi24 joku kirjoitti: ”Tiina oli Paul Ramsey -nimisen kohtuullisen tunnetun konservatiivi-äärioikeisto-alt-right vaikuttajan apuri showssa, ja he tekivät yhdessä useita kymmeniä, ellei satoja lähetyksiä. Tiina toi eurooppalaista näkökulmaa kysymyksiin. Jos puhutaan skenen hahmoista, niin ei ainakaan yksikään suomalainen nainen ole ollut yhtä näkyvä kansainvälisesti.”

Wikipedia puolestaan tietää kertoa, että Ramsay oli irtisanoutunut ns. alt-right -skenestä:

” In November 2016, Ramsey was a featured speaker at a conference held by the white supremacist National Policy Institute (NPI). The NPI was founded by Richard B. Spencer, who also is generally credited with coining the term alt-right. After video emerged of several conference attendees giving the Nazi salute during a speech by Spencer, Ramsey disassociated himself from the NPI founder, as well as the term alt-right, saying, ’You don’t want to tie your brand to something that’s ultimate evil.’ Ramsey was listed as a speaker for the 2018 Awakening conference in Helsinki, a self-described ethno-nationalist.”

* * * * *

Pitääkö kerran vielä varmemmaksi vakuudeksi todeta:

Perussuomalaiset eivät ole natseja, ei myöskään Tiina Wiik.

Jokohan tämä kohta alkaa mennä jakeluun? 

Me jaamme lehtiä ja keskustelemme politiikasta. Se on täysin laillista. 

Rovasti Anssi Joutsenlahti, joka kuuluu Perussuomalaisiin ja pitää kolumnia Perussuomalainen-lehdessä, kirjoitti eilen blogissaan – jota hän myös pitää – ti 20.6. näin:

”Lehdenjakoreissulla kolme hevostakin seurasivat perässä. Oli niillä muuten ennätyssuuri laidun, syötävää riittää näin kuivanakin kesänä. Tänään taas Kankaanpäässä kesän lämpöennätys +31,6 astetta.” 

Lehtien jakaminen jatkuu.

Hyvää Juhannusta kaikille suomalaisille! 🇫🇮