Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Onko totta? Ohisalon sisäpiiri nettosi miljoonia?

Ilmassa roikkuu ikäviä kysymyksiä. Ohisalon puolison tuulivoimarahastus, tapahtuiko vai ei?

TuuliWatti Oy on Suomessa eniten tuulivoimatukia eli veronmaksajien rahaa imuroinut yritys. Veronmaksajat ovat tukeneet yritystä 283 miljoonalla eurolla. Yhtiön tulos on ollut tappiollinen useita vuosia peräjälkeen. Yritys, jos siitä edes voidaan käyttää sanaa ”yritys”, on pysynyt pystyssä yksinomaan tukien ansiosta. 

Kyseessä ei ole aitoa yritystoimintaa harjoittava, omillaan toimeentuleva toimija vaan lähinnä idealistien kerho, josta nokkelimmat ovat pumpanneet itselleen miljoonia. Konsultitkin ovat voineet hyvin. Yva-papruja on pukannut. 

”Vihreä siirtymä” on vedätys, joka nielee suomalaisten rahaa kuin viemärit hulevesiä sateella. ”Vihreä siirtymä” on loputon, kaikkia suomalaisia köyhdyttävä viherajattelun musta aukko. 

* * * *

TuuliWatti Oy:n pohjalle perustettiin Tuulivoltti Oy, jonka emoyhtiönä taustalla jökötti öljyyhtiö St1.

Tuulivoltti Oy:n hallituksessa istui Ohisalon puoliso Miika Johansson, joka myös työskentelee St1:ssä johtotehtävissä. 

Miksi Miika Johansson istui Tuulivoltti Oy:n hallituksessa? Miksi tällainen tappioputkea pökeltävä ja valtiontukia imuroiva yritys rakennettiin – ainakin paperilla – uusiksi St1:n kylkeen? 

Koska sen saattoi myydä kovalla hinnalla takaisin typerille suomalaisille veronmaksajille, jotka eivät olleet perillä valtio-omisteisten hässäköiden peliliikkeistä? 

Suomalaiset maksoivat 73,2 miljoonaa euroa tyhjästä, vai pitäisikö sanoa ”suomalaisesta suoraselkäisestä sijoitus- ja varainhoidosta”? 

Osin suomalaisten eläkerahastojen omistama Exilion Oy (Exilion Management Oy) tuon summan, 73,2 euroa, maksoi. Yrityksestä, jonka arvo käytännössä on nolla (0 €). 

Valtion eläkerahastojen toimintaa johtaa ja ohjaa Valtiovarainministeriö eli hallituksen ministerit

Internet tietää kertoa, että v.2005 perustettu Exilion on ”kotimainen kiinteistöihin ja uusiutuvaan energiaan keskittynyt sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Hallinnoimme neljän kommandiittiyhtiön kautta noin 1,2 miljardin euron varallisuutta, johon kuuluu kymmenen kiinteistöä sekä kolmetoista tuulivoimapuisto” .

Otsikkona tällä meriselityksellä on ”Suomalainen suoraselkäinen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö”. Heh, heh. 

* * * *

Mahdollisen korruptiovyyhdin selvittely lähti liikkeelle kesällä v.2021.

Ensin ”Partisaani”-niminen julkaisu sukelsi Maria Ohisalon puolison, Miika Johanssonin, hallitusjäsenyyksiin yllämainituissa yrityksissä. ”Partisaanin” uutisesta uutisoi seuraavaksi puoli vuotta myöhemmin Ilta-Sanomat. Nyt aiheeseen on herännyt myös MTV3.

”Partisaanin” oman lausunnon mukaan selvitysten lähdeaineisto on peräisin virallisista tilinpäätöksistä ja muusta julkisesta rekisteritiedosta.

* * * *

Kyse on suomalaisten yhteisestä varallisuudesta.

”Partisaanin” mukaan St1:n tilinpäätöksestä selvisi, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille. 

Jos tiedot pitävät paikkansa, kyseessä on vakava syytös, jonka perusteet on syytä kaivaa päivänvaloon yksityiskohtaisesti. 

Saamani käsityksen mukaan ”Partisaani” julkaisi kesällä 2022 myös jatkoselvityksen, jossa tutkittiin tarkemmin Exilionin taustalla olleen Valtion Eläkerahaston varojen käyttöä. Näytti siltä, että rahasto käyttää jatkuvasti suomalaisten veronmaksajien varallisuutta rahoittamalla muun muassa osuuskunta Tradekaa.

Tällaisina aikoina, kun suoraselkäisyyttä tässä maassa tarvittaisiin kipeämmin kuin koskaan, on surullista lukea vihreiden kumiselkärangasta. Ei sillä maailmaa pelasteta – eikä edes Suomea.

Voidaan myös perustellusti kysyä:”Miten on veronmaksuhalukkuutesi kehittynyt viime aikoina?”

Ei kovin hyvin?

Tekstin aiheet: