Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Mitä maksaa? Kuka maksaa?

Tässä olisi kaksi kysymystä, jotka tulisi Suomen kouluissa opettaa heti ensimmäisellä luokalla. Kenties jo päiväkodissa esikoulussa.

Loistavien, mutta laskutaidottomien ihmisten Suomi?

Olen elämäni aikana tavannut lukuisia loistavia ihmisiä, joilla on ollut mielenkiintoinen työ: 

Tutkijan sukeltelu merenpohjassa kaloja ja leviä väijymässä kuulostaa kiinnostavalta; se on Cousteaun meribiologian perintöä ihmiskunnalle. Samoin vesilintujen kiikaroini lentokoneesta. Mikä voisi olla hienonpaa kirkkaana kevätpäivänä? Tai metsien kartoittaminen samoilemalla jalkaisin pitkin ikimetsiä ja muita. Myös öttiäisten tarkkailijat pääsevät ulos raittiiseen ilmaan tekemään luontokartoituksia mukaviin pöpelikköihin.

Valtion virastoissa ei ole niin vihreää, mutta lämmintä kuitenkin siisteissä sisätöissä.

Kaikki tämä verovaroilla.

”Poliisin työ on isänmaallista työtä”

Sisäministeri Mari Rantanen (PS) sanoi hienosti Ykkösaamun haastattelussa la 7.10.2023. Poliisin työ on isänmaallista ja tärkeää työtä.

https://areena.yle.fi/1-3239260

Muitakin vastuullista ja isänmaallista työtä tekeviä toki on. Omia sankareitani ovat perussuomalaiset poliitikot, jotka jaksavat pysyä faktoissa, vaikka oppositio heittelee mielipidekiviä, jotka eivät perustu tosiasioihin vaan lähinnä perinaiselliseen tunnelmointiin. (Kyllä näkee, että suurin osa eduskunnan naisista ei ole suorittanut varusmiespalvelusta eikä ymmärrä isänmaallisuudesta yhtään mitään, poislukien tämä yksi vihreä, joka on kyllä suorittanut, mutta ei valitettavasti sisäistänyt.)

Perussuomalaisten ohella sankareitani ovat monet muutkin kuten suomalaiset ammattisotilaat – maanpuolustajat -, lennonjohtajat, lentäjät, isänmaalliset opettajat ja lääkärit. 

Raha heidänkin palkkoihinsa toki otetaan verovaroista.

Yhtäkään maahanmuuttokoordinaattoria en ole tavannut, mutta työttömiä maahanmuuttajia kylläkin. Verovaroilla rahoitetaan näidenkin kahden ryhmän elämä. 

Entä nämä loistavat ihmiset, jotka rahoittavat itse oman elämänsä ja vieläpä muidenkin elämät?

Satamassa olen myös tavannut loistavia ihmisiä. Rekkakuskit tuovat tavaraa paperitehtailta. Usein rahtikirja lyödään tiskiin jo kello seitsemältä aamulla, kun muut vasta aloittelevat hommiaan. Yön läpi on ajeltu! Tai ajetaan kontit sateessa ja tuulessa sääkannelle vielä iltamyöhällä, kun viimeinen laiva lähtee. ”Sun poikas valvoi taas ja ahkeroi.”

Ahtaajat ahtaavat metsäteollisuuden tuotteita laivoihin kahdessa vuorossa, ja purkavat lasteja terminaaleihin kolmessa vuorossa. Huolitsijat pyörittävät saapuvien ja lähtevien laivojen dataa vähintään kahdessa vuorossa. Tonneittain on taas myyty paperia ulkomaille!

Loistavia ihmisiä olen kohdannut myös konepajalla, jossa hitsaajat kasaavat satamanostureita, joita myydään pienestä Suomesta lähes kaikkialle maailmaan.

K-kaupoissa ja S-marketeissa suomalaiset kauppiaat pyörittävät logistiikan taitolajia nimeltään päivittäistavarakauppa. Rekat tuovat, tuovat ja tuovat tavaraa pitkin Suomea. Kaupat myyvät ja palvelevat – ja yrittäjät kantavat sekä vastuun että riskit.

Ja hyllyttäjät hyllyttävät, kassat laskevat ja siivoojat siivoavat. He elättävät itsensä omalla työllään.

Ja entäs sitten maito? Ennen kuin maito on päässyt navetasta meijerin kautta tölkkiin asti ja hyllytettäväksi kylmäkaappiin, ovat isäntä ja emäntä avustaneet lehmiä poikimaan, lypsäneet, kuivittaneet ja hoitaneet lannat pois navetasta. Tasan 365:na päivänä vuodessa. (Ja voin vakuuttaa, että navetassa haisee ne samat 365 päivää vuodessa.)

Loistavia ihmisiä sielläkin, eläinlääkärit mukaan lukien.

Kahviloissa tehdään voileipiä ja leivotaan pullaa.

Kampaamossa ahkerat käsiparit pesevät, kampaavat ja leikkaavat hiuksia.

Ja kaikki tämä edellämainittu omilla rahoilla:

maidontuotanto, viljat, kasvikset (okei joo, näille maataloustukea, jotta ruuan hinta ei nouse ulkoavaruuteen), vientiin lähtevät paperirullat, pyloonit, vestoonit ja muu metalli, pullat ja pikkuleivät, polkkatukka ja kiharat.

Tehdään raha omilla rahoilla. Otetaan palkka omista rahoista. Maksetaan verot ja eläkkeet omista rahoista.

Rahoitetaan oma elämä ja pitkälle vielä toistenkin ihmisten elämää.

Kenen rahoilla tässä oikein eletään ja elätetään?

Tämä itse itsensä kannattava porukka elättää noin kuuttakymmentä prosenttia Suomen kansasta. Luku numeraaleina: 60 %. Huutomerkki, huutomerkki, huutomerkki!!!

40 % rahoittaa oman 40 % elämänsä, ja lisäksi 60 % elämän, eli yhteensä 100 %. 

Onko oikein? Milloin tuo 40 % uupuu taakkansa alle?

Joo, kyllä, Suomi on kallis maa pyörittää. Pakkanen tulee kalliiksi. Tiet pitää aurata lumesta, suolata ja hiekottaa. Mutta kalliiksi tulee sen ohella Suomen kansan merkillinen huvi kutsua tänne ilmaiseksi asumaan raiskaajia, varkaita ja rettelöitsijöitä. Tai lapsia, jotka syljeskelevät suomalaisten, sodassa kaatuneiden sankarihautojen päälle.

Aika säälittävää, että joku Jutta ”Mama Africa” Urpilainen (sdp) kulkee ympäri Afrikkaa jakamassa pois suomalaisten rahoja samaan aikaan, kun sitä rahaa tarvittaisiin täälläkin. Samoin kuin niitä miljardeja, jotka Sanna ”Los Angeles” Marin (sdp) pääministeriharjoittelijana jakoi taivaan tuuliin Italian suunnalle, jotta italialaiset saivat rahaa keittiöremontteihin.

Onko ihan välttämätöntä?

Tuli vain mieleeni kysyä nyt, kun katselin uutisia Israelista. 

Ai, mitäkö uutisia? No, niitä, joista uutisoidaan nyt varsin laajasti ja seikkaperäisesti kaikkialla muualla paitsi Suomessa.

https://www.indiatoday.in/world/story/israeli-woman-kidnapped-hamas-gaza-strip-conflict-rocket-attack-2446038-2023-10-08

Motto: Perseet veressä!

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12822271/Hamas-raped-men-women-October-7-attack-Investigators-reveal-sex-assault-victims.html