Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Mistä valtakunnansyyttäjä oikein voi syyttää Päivi Räsästä?

16 kommenttia

Missä on oikeuskonflikti? Räsänen siteeraa yleisen kirkolliskokouksen käytäntöön ottamaa suomennosta Raamatusta ja syyttäjä pillastuu? Missä pihvi?

Lääkäri–kansanedustaja Räsänen esittää mielipiteensä terveestä ja epäterveestä seksuaalisesta variaatiosta ja taas syyttäjä pillastuu? Missä ketsuppi?

Mikä näissä oikein on valtakunnansyyttäjän huolenaihe? Ne, jotka eivät usko Raamatun sanomaan Jumalan Sanana tuskin voivat loukkaantua Jumalan Sanasta? Ne taas, jotka uskovat, näkevät lähinnä miten Suomen kristillistä perintöä pyritään nyt aktiivisesti valtakunnansyyttäjän toimesta murentamaan. Ettäkö Suomessa ei saisi enää siteerata Raamattua? 

Ja ettäkö lääkärillä ei saisi olla mielipiteitä ja näkemyksiä? Miksi ei? Eivät Räsäsen mielipiteet tee tyhjäksi Jumalan rakkautta, joka kohdistuu jokaiseen ihmiseen, jota maa päällään kantaa, ja jota Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta tarjotaan ihan jokaiselle ihmiselle: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

Räsäsen viesti ei ole suunnattu yhtäkään ihmistä vastaan, sillä Raamattunsa lukeneena hän tietää kyllä, että ”meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” (Ef. 6:12)

Päivi Räsänen ei syytä ketään vaan yksinomaan pitää esillä Raamatun näkemystä avioliitosta. Mikä siinä on väärin?

Syyttäminen on syyttäjän palkkatyötä

Ilmeisesti 1.10.2019 voimaan astunut syyttäjälaitoksen organisaatiomuutos on luonut paineita talousosastolla? Tekemistä valtakunnansyyttäjälle ja tätä myötä perusteltua palkanmaksua pitää saada kasaan, ja viime aikoina ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” on toiminut hyvänä pajatsona. Aika oireellista, että kansanedustaja toisensa jälkeen on saanut syytteen (ja huom. sakot!) nimenomaan tästä.

Valtakunnansyyttäjänvirastosta ja sen alaisuudessa toimivasta syyttäjänvirastosta on muodostettu Syyttäjälaitos -niminen virasto. Epäselväksi jää, onko kyseessä Syyttäjäliikelaitos vai Syyttäjälaitosvirasto? Internetistä saadun tiedon perusteella ”uudistus myös lisää tulosohjauksen vaikuttavuutta”.

Liiketoimintaa harjoittava laitos toimii yritysten tapaan markkinoilla ja vastaa itse omasta taloudestaan. Harjoittaako Syyttäjälaitos nyt liiketoimintaa?

Niin tai näin, joku jossakin tosiaan rouhii leipää pöytäänsä Päivi Räsästä syyttämällä. 

Mutta missä on oikeuskonflikti? Kenelle loppupeleissä kuuluu todistamistaakka? Syyttääkö syyttäjä myös kirkolliskokousta ja/tai ev.lut. kirkkoja, joissa Raamatun Sanaa luetaan? Vai syytetäänkö Räsästä siksi, että tämän mielestä kirkon tulisi pysyä kirkossa (nahoissaan) eikä lähteä turuille ja toreille erilaisten vähemmistöjen satunnaisena tukijana?

Kirkko tuskin ehtii panostaa jokaisen suomalaisen vähemmistöryhmän ulostulon tukemiseen. Miksi siis juuri Pride-kulkue? Nähdäkseni Räsäsellä on oikeus arvostella ja ihmetellä kirkon toimia. Itsekin ihmettelin parikymmentä vuotta sitten sitä, että kirkkoon kuuluu antroposofeja.

Mutta niin on, että Suomen ev.lut. kirkolla on seinät leveällä ja katto korkealla: jokainen on tervetullut. Ja tämähän on aivan Raamatun julistuksen mukaista: Jokainen, joka haluaa ottaa vastaan Jeesuksen vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajanaan, on tervetullut ristin luo. Myös etsijät ovat tervetulleita. 

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen tahtoo pitää esillä Raamatun käsitystä avioliitosta miehen ja naisen välisenä sopimuksena

Lääkäri–kansanedustaja Räsänen on esittänyt mielipiteenään, että homous ei ole ”terve seksuaalisuuden variaatio”. Hänellä on nähdäkseni oikeus mielipiteeseensä.

Oma mielipiteeni on se, että valtakunnansyyttäjän määräämä esitutkinta ei ole terve oikeutta perustava l. konstitutiivinen variaatio. Ja kas, minullakin on oikeus mielipiteeseeni. 

Oikeustiede on humanistinen laji

Se ei kuulu ns. koviin tieteisiin. Oikeustieteen periaatteet eivät ole kiveenhakattuja; ne perustuvat kansan käsitykseen oikeasta ja väärästä. Mielestäni valtakunnansyyttäjä koettelee kansalaisten oikeustajua nyt rajusti syyttäessään Päivi Räsästä.

Joku biologi saattaisi väittää, että uroksen ja naaraan pariutuminen on terve seksuaalinen variaatio silä perusteella, että pariutumisen tuloksena syntyy jälkeläisiä (suvullinen lisääntyminen).

Mutta toki biologia tunnustaa myös suvuttoman lisääntymisen. Joillakin eläinlajeilla hedelmöittymättömästä munasolusta voi kehittyä elinkelpoinen yksilö ilman parittelua. Muistaakseni meduusat voivat jopa vaihtaa sukupuolta kesken lyhyen elämänsä. 

Valtakunnansyyttäjän täytyykin nyt tykönään pohtia tarkasti, että kuka tässä lopulta tarvitsee oikeussuojaa: kirkolliskokous, biologit vaiko peräti veronmaksajat, joiden rahoja tässä taas hassataan. 

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410853/syyttajalaitos-organisoidaan-yhdeksi-virastoksi-lokakuun-2019-alusta

Noudettu internetistä 12.11.2019 klo 11:20

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/maxjussila/valtakunnansyyttaja-raija-toiviainen-kansanedustaja-paivi-rasanen/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtion_liikelaitos

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Johanna , kyllä tämä aika on , luopumuksen aikaa !!? Kansankirkkokin näyttää menevän , etunenässä !? Piispat/papit, rovastit jne je !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Surullista on nykymeno Suomessa. Niin monin tavoin siunattiin suomalaisia, mutta niin vain pääsi unohtumaan, että keneltä siunaus tuli. Usko suli yltäkylläisyyteen.

Hiljattain löysin Aamoksen kirjasta (Aam.8:11,12) tämän: ”Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän. Silloin he hoippuvat merestä mereen, pohjoisesta itään; he samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Esimerkki kuvaa täysin tuon ylipullahtaneen Julkisen sektorin työn puutetta. Jossain sitä on liian kansa, mutta toisilaa on aikaa keksiä itselleen duunia ja ajankulua, kunhan joku vaan maaksaa, eli me.
Toinen vastaava juttu on tuo Koulujen Joulujuhlat ja Kevätjuhlatkin. Mikä ihmeen vääntö mokomista asioista? Jos ei psyyke kestä kirkossa käyntiä tai suvivirttä, niin ei sinne ole pakko mennä, eikä virttä veisata.
Muutoinkin tuon Opetushallituksen touhut tuntuu lipsuneen käsistä. Eikä korjausta Li Andessonin aikana takuulla tule.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Yltäkylläisyys toi kuvaan mukaan keskinkertaisuuden. Kun Suomi oli köyhä, oli pakko käyttää köyhän maan vähät resurssit taiten, huolellisesti ja säästäväisesti sekä täyttää erilaiset hallinnon positiot parhailla mahdollisilla ja neuvokkaimmilla aivoilla, jotta oli jotain toivoa päästä eteenpäin.

Jumalan aikoinaan kivitauluihin hakatut 10 käskyä olivat kunniassa ja niitä noudatettiin. Ne olivat myös yhteiskunnan oikeudellinen perusta, jonka päällä koko infrastruktuurin toiminta lepäsi.

Pakkasessa oli huono riidellä. Lyhyen kasvukauden maassa ei sopinut jäädä makoilemaan, jos mieli selvitä talvesta hengissä. Porukka puhalsi samaan nuotioon. Kysymys oli henkiin jäämisestä.

Kun varallisuutta kertyi, väistyi erinomaisuuden vaade ja keskinkertainenkin alkoi kelvata. Nepotismi sai sijaa ja tulos on sen mukainen. Kun 10 käskyä sai väistyä oikeuskäsityksen kirkkaimmasta kärjestä, sai sijaa myös ahneus. Ihmisen luontaiselle syntiluonnolle jäi enemmän elintilaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arvomaailmojemme romutus menossa
#5

Tällä siteeraamiskiellolla tähdätään siihen, että musujen pyhää kirjaa K:akaan ei saisi siteerata. Onhan siinä monia länsimaisen oikeustajun, oikeusvaltion, yksilövapauden ja arvomaailman vastaista kiihotusta, tappokäskyä, naisen alistamista, kehottamista valehtelemaan ym.
Jos siteeraisi sitä, mitä K:n on kirjoitettu, tuomitaanko siteeraaja? Tuomitaanko K? Vai tuomitaanko kummatkin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Niin, tämä ”yliherkkyys” Koraanin siteeraamisen osalta nähtiin jo silloin, kun Jussi Halla-aho koki tuoda esiin ristiriitaa Suomen lainsäädännön ja Koraanien oppien välillä. Tunnetuin seurauksin.

Kun sitten asia julkisesti käsiteltiin, kaulittiin ja käännettiin moneen kertaan myös siteerattujen kohtien osalta, niin luulisi, että oikeusprosessia voisi 10 vuotta myöhemmin arvioida, ja halutessaan edelleen kaulia ja käännellä Halla-ahon esiin tuomia kohtia Koraanista ja hänen näkemyksiään niistä, niin eipä vain! Nyt napsahtaa pajatso Teemu Lahtisen kohdalla, ja vain siksi, että hän halusi kritisoida oikeusmenettelyä, joka aikoinaan kohdistui Halla-ahoon.

Jokohan olemme ylittäneet uutiskynnyksen ulkomaille?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#6

Jos Raamatun siteeraaminen on laitonta niin myös Raamattu on laiton kirja ja se on kiellettävä. Siihen kai vihervasemmisto pyrkiikin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Luulenpa, että kyse on proosallisemmin rahankeruusta.

Postin lakon käsittelyä seuratessa on selvästi alkanut nousta näkyviin se miten rahaa koitetaan nyt riipiä kasaan nöyrien ja pienipalkkaisten palkoista.

Postin väki ei lakkoile saadakseen parempaa palkkaa vaan saadakseen pitää edes nykyiset palkkansa.

Eikä tämä ole edes ensimmäinen tapaus Suomessa, kun palkkoja halutaan nimenomaan laskea. Leijona Catering teki sen taannoin omalle henkilökunnalleen. Ihmisiltä oikein tiedusteltiin, paljonko he olisivat valmiita laskemaan palkkojaan? Lisäksi varuskunnan alueella asuneilta keittiötyöntekijöiltä vietiin asuntoetu ja heidän vuokransa nousivat. Asuntoetua oli kuitenkin hyvin voinut perustella sillä, että keittiöön mennään aamulla todella varhain ja ennen kuin iltapalat on jaettu ja tiskit käsitelty, on jo myöhäinen ilta.

Leijona Catering oli aikoinaan Stefan Wallinin (rkp) aikaansaannos. Kaikki olemme nähneet, mitä tästä on seurannut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Oikeuden ja kohtuuden käsitteitä ei enää ole olemassa.
Ei ainakaan Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Kyllä ne ovat.

Jumalan lait ovat muuttumattomia, ja Suomessa on vielä paljon ihmisiä, jotka uskovat Jumalaan ja yrittävät parhaansa mukaan ”pitää käskyt” eli elää Jumalan 10 käskyä elämänsä ohjenuorana.

Yrittämistähän se toki on jokaiselle uskovaisellekin, sillä synnitöntä ihmistä ei ole: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (Room. 3:23,24)

Uskolliset eivät pidä meteliä itsestään, sillä Sana kehottaa heitä elämään hiljaisuudessa. ”…ja katsomaan kunniaksenne, että elätte hiljaisuudessa ja toimitatte omia tehtäviänne…” (1.Tess. 4:11)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Lisään tähän vielä threadin jatkoksi pari ajatusta taloudenpidosta. Ne löytyvät kiinalaisen Sunzin kirjasta ”Sodankäynnin taito”. Wu-valtion kuningas keskustelee Sunzin kanssa ja saa tietää mm. seuraavaa:

(Fan ja Zhonghangin peltojärjestelmästä) ”Kun ruhtinashuoneet rikastuivat ja sotureiden määrä kasvoi, niin hallitsijasta tuli ylimielinen ja ministereistä tuhlaavaisia.”

(Shaon luomasta peltojärjestelmästä) ”…talouksia yhdistäviä veroyksiköitä ei laadittu. Tällöin ruhtinashuoneet pysyivät vähävaraisina, ylläpidettävien ritareiden määrä vähäisenä, hallitsija säästäväisenä ja virkamiehet vastaanottavaisina hallitessaan ja rikastuttaessaan kansaansa. Sanotaan, että näin he päättäväisesti lujittivat valtionsa…”.

Ahneus, tuhlaavaisuus, ylimielisyys – siinä kolme huonoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Jotta syyttäjälaitoksen uudistukselle tulisi myös toinen näkökulma , liitän tähän Perussuomalaiset-sanomalehdessä 11/2019 olleen kirjoituksen:

”Syyttäjälaitoksen uudistus on tervetullut

ERILAISTEN median rikosuutisten taakse on jäänyt, että Suomeen saatiin uusi syyttäjälaitos-niminen virasto 1.10.2019 alkaen. Uudistus on merkittävin sitten nimismiesjärjestelmän lakkauttamisen ja kihlakunnansyyttäjäjärjestelmään siirtymisen 1996. Uudistuksessa entisen valtakunnansyyttäjäviraston ja yhdentoista kihlakunnansyyttäjäviraston sijaan on viisi syyttäjäyksikköä, jotka ovat Pohjois-, Itä-, Länsi- ja Etelä-Suomi sekä Ahvenanmaa. Kihlakunnansyyttäjän virkanimekkeet poistuvat ja tilalle tulevat aluesyyttäjät ja tiettyjä rikostyyppejä kuten talous- ja seksuaalirikoksia varten erikoissyyttäjät. Miksi uudistus on tärkeä? ”

Jatkuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

Jatkoa…

”Miksi uudistus on tärkeä? Ei yksin siksi, että tuottamattomat
päällikkövirat valtionhallinnosta vähenevät, vaan ennen kaikkea syyttäjä- ja tuomitsemistoiminnan yhdenvertaisuuden kannalta. Lain tulisi olla kaikille sama. Kysymys on yhdenvertaisuudesta lain edessä. Itsenäisen syyttäjälaitoksen luomisessa 1990-luvulla kopioitiin lainsäädäntö Ruotsista sillä erotuksella, että syyttäjiä Suomessa uudistuksen jälkeen suhteellisestikin ottaen oli vain puolet Ruotsin määrästä. Suomen rikosprosessi muutettiin myös suulliseksi, aikaa vieväksi
ja kalliiksi.” Jatkuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Jatkoa…

”Ymmärrystä ruotsalaisen ja germaanisen perinnön hylkäämiseksi ei ollut. Allekirjoittanut esitti lukuisia kertoja valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäelle oikeudenkäyntien keventämistä ja siirtymistä osin ranskalaiseen tutkintatuomarijärjestelmään, jossa tuomio annetaan heti kun epäilty on otettu kiinni. Aivan liian vaikea aihe virkamiehille oli myös elokuvista tuttu “plea bargain”. Nyttemmin Suomessa on ns. syyteneuvottelumahdollisuus, jota ei juuri käytetä tai osata käyttää. Kuusimäen kaudella syyttäjien työmäärä lisääntyi useilla hankkeilla, joista esimerkkinä syyttäjien sitominen esitutkintayhteistyöhön poliisin kanssa ilman, että syyttäjät Ruotsin tapaan olisivat toimineet myös tutkinnanjohtajina.
Vaikka syyttäjät käyttävät tosiasiallisinta päätösvaltaa kansalaisten rikosasioissa, se on tuomioistuimeen verrattuna täysin aliresursoitu. Syyttäjän pöydälle päätyvistä jutuista noin 24 % päättyy ratkaisuun ei syytettä.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Jatkoa…

”Jos syyttäjä kiukuissaan päättääkin syyttää, niin tuomioistuin antaa syytteen mukaisen tuomion. Syytteistä vain 6 % hylätään. Uudistuksen tärkein merkitys on siinä, että syyteratkaisuja voidaan seurata ja yhtenäistää. Tuomioistuinratkaisuista sitä vastoin on ollut olemassa pitkään erilaista dataa sekä loputtomasti akateemista tutkimustyötä ja tilastoa. Toisin kuin syyttäjätoiminnassa, tuomioistuinten ratkaisutoiminnassa on päästy tilanteeseen, jossa osapuilleen samankaltaisista rikoksista annettavat tuomiot ovat yhdenmukaisia eri puolilla maata hovioikeuspiiristä tai tuomiokunnasta riippumatta. Uudistus lisää syyttäjien ratkaisujen ennakoitavuutta ja oikeusvarmuutta sekä oikeus- ja syyttäjälaitoksen uskottavuutta, mutta myös vähentää tarpeettomia oikeudenkäyntejä. On ilmeistä, että syyttäjien kasvukivut alkavat olla ohi. Uutta syyttäjälaitosta on syystä ilolla tervehdittävä.

Olli Santanen
varatuomari, Jyväskylä”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#16

Lisään tähän jatkoksi professori Timo Vihavaisen näkemyksen asiasta. Se on julkaistu Kanava-lehdessä, ja näkemystä on siteerattu Helsingin Sanomissa 30.12.2019:

”Viime aikoina on saatu nähdä ennenkuulumattomia näytelmiä, kun ihmisiä, etenkin poliitikkoja on tuomittu ’kiihottamisesta kansanryhmää vastaan’. Näin on tehty jopa sellaisissa tapauksissa, joissa on talonpoikaisjärjellä mahdotonta nähdä minkäänlaista yritystä kiihottaa ketään mihinkään.”

”Lieneekin selvää, ettei asian takana ole ollut mikään huolenpito minkään ryhmän turvallisuudesta tai edes kunniasta, vaan poliittinen tarkoituksenmukaisuus.”

”Aivan järjetöntä ja asiatonta on, kun yleinen syyttäjä alkaa tutkia kansakunnan valtauskonnon pyhien kirjoitusten poliittista korrektiutta. Kypsään aikuisuuteen kuuluu, että tietty määrä leikinlaskua itsestä ja omasta viiteryhmästä kestetään. Ajatusrikoksista jaetaan tuomioita vain totalitaarisissa valtioissa.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000