Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Maaseudun Tulevaisuuden vaalitentti paljasti paljon

Sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus piti maanantaina 11.1. kuntavaalitentin. Onnitteluni! Tentissä oli ainakin yksi suomalainen poliitikko, joka osasi vastata kysymyksiin suomeksi, selkeästi ja ymmärrettävästi. Päätoimittaja Jouni Kemppainen haastatteli. 

Perussuomalaisten puoluejohtaja Jussi Halla-aho vastaa toki aina kaikkien toimittajien kysymyksiin täsmällisesti. Niin nytkin. Jos aikaa annetaan myös vastausten perustelemiseen, Halla-aholla on aina myös perustelut valmiina selkosuomeksi. 

Samaa ei voi sanoa muista tenttiin osallistujista. Ohipuhujien iloinen kerho kokoontui jälleen. Vain yksi oli joukosta poissa, ”estynyt tulemasta”. Totuttuun tapaan. 

Ääni voi olla kantava, napakkakin, ja kuulua hyvin, mutta jos vastauksena yksinkertaiseen kysymykseen tulee pötkö jäsentelemätöntä tajunnanvirtaa, vastaajan uskottavuus kärsii.

Jokainen voi tykönään arvioida mitä tenttiin osallistuneiden lavea monisanaisuus tällä kertaa paljasti. Vihreiden Maria Ohisalolta kuultiin tuttua pöpinää ilmastotavoitteista, keskustan Annika Saarikolta tarinointia arvomaailmoista, ja kokoomuksen Petteri Orpolta saarnaa politiikan ”pyhistä” asioista. 

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho puhui tietysti taas pelkkää asiaa, kuten aina. Ei pöpinää, tarinointia tai saarnaa. 

Tällä kertaa Halla-aho sai puheaikaa varsin hyvin, ja siihen oli syykin. Päätoimittaja Kemppainen käytti nimittäin lähes 1/4 tenttausajasta nimenomaan perussuomalaisiin. Yhdessä haastateltavien kanssa hän jopa aloitti koko tentin perussuomalaisten tulevaisuudensuunnitelmia arvuuttelemalla 😀

Vastoin parempaa tietoa tätä olisi jopa voinut pitää kohteliaisuutena perussuomalaisia kohtaan. Puolueen poliittinen voima on merkittävä ja aina vain merkittävämmäksi kasvaa. Perussuomalaisista on tulossa Suomen suurin puolue. 

Mutta tällä kertaa kiinnosti lähinnä se millä vippaskonstilla perussuomalaisia Suomessa voitaisiin syyllistää amerikkalaisten hulinoinnista Yhdysvalloissa?

Noh, ei tietenkään millään. Suomessa hulinoitsijat löytyvät lähinnä vihreiden riveistä. On kapinaa kaduilla ja kiipeilyä Eduskuntatalon pylväissä. Suhmurointia al-Holissa ja salaisia sähköposteja perustuslakivaliokunnassa. Vähemmän turvaa… öh, turvetta ja enemmän susia.

Perussuomalaiset sen sijaan edistävät laillisin keinoin laillisia tavoitteita. Tämän Jussi Halla-aho joutui jopa toistamaan pariin kertaan, kun päätoimittaja Kemppainen innoissaan koki tivata Halla-aholta ainakin kolmeen kertaan vakuutusta siitä, että perussuomalaiset eivät ryhdy hillumaan Suomessa hallintorakennuksissa.

”Jussi Halla-aho, voitteko taata….?”

Kysymys oli absurdi. Ei puolue ole mikään teatteri, jossa ohjaaja jakaa roolit. 

Omalla esimerkillään Jussi Halla-aho on johtanut perussuomalaisia tyylikkäästi asialinjalla jo useamman vuoden. Halla-aho ajaa samoja asioita kuin 13 vuorra sitten, ja sama hillitty puhetapa on hänellä käytössä edelleen. Kannattajia tämä kylmänrauhallinen asiallisuus miellyttää. Ei ole tarvetta hulinoida. 

Tässä vaalitentissä nostetaan esille tärkeitä, mm. alkutuotantoon ja omavaraisuuteen liittyviä kysymyksiä. Jahka perussuomalaisten ruotimisesta haastattelun alun jälkeen päästään eteenpäin, nostetaan esiin paljon hyviä, pohtimisen arvoisia kysymyksiä. Kannattaa katsoa:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1287212

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja